Vraag

Geen ontvangen e-mail bij Contact Form 7 en Contact Form by Supsystic in Wordpress

  • 7 March 2017
  • 8 reacties
  • 3414 keer bekeken

Hallo,

Sinds enkele dagen wordt het bericht dat via het contactformulier op mijn website wordt ingevuld, niet meer verstuurd naar mijn e-mailadres. In eerste instantie gebruikte ik de plugin Contact Form by Supsystic en dat heeft ook een aantal dagen gewerkt. Sinds 5 dagen merk ik dat het niet meer werkt en ook met de plugin Contact Form 7 (wat ik dacht als alternatief dacht te gebruiken) krijg ik geen email met de gegevens. Ik gebruik een extern e-mailadres voor het versturen van de formuliergegevens (gmail). Op een andere website die ik beheer werkt het allemaal wel gewoon, ik hoop dat het snel is op te lossen....

Voor de duidelijkheid, ik krijg wel gewoon bericht op de website dat het formulier is verzonden.

Met vriendelijke groet
Jordi Lensink

8 reacties

Reputatie 6
Badge +5
Goedemiddag Jordi,

Hmm, dit zou te maken kunnen hebben met de verscherpte spoofing regels sinds 1 maart. Zit er een SMTP authorisatie in het script?
En krijgt u afgezien van de bevestiging ook een bounce mail? :)

Ik hoor het graag!
Hoi Lindsay,

Ik ben helaas niet zo technisch onderlegd dat ik weet of er een SMTP autorisatie in het script zit. Ik krijg geen bounce mail via het formulier. Ik heb nu wel de plugin Flamingo geinstalleerd, zodat de gegevens in ieder geval worden opgeslagen. Maar wenselijk is deze situatie niet, ik wil ze graag in mijn inbox ontvangen.
Reputatie 6
Badge +5
Hoi Jordi,

Dat snap ik! Zou u mij een (eventueel privé)bericht willen sturen met uw domeinnaam? Dan kan ik zelf een kijkje nemen bij uw script 🙂
Reputatie 6
Badge +5
Hoi Jordi,

Bedankt voor uw privébericht!

Ik heb eens gespiekt bij de plugin, en zie dat ik de mogelijkheid heb om code toe te voegen. Er zijn plugins voor om autorisatie toe te voegen voor Gmail, maar dat is nog vrij lastig om uit te voeren. Ik stel voor dat we samen op avontuur gaan!;)

Ik zou graag even willen testen of het niet makkelijker kan met het volgende scriptje:

$smtp = Mail::factory('smtp',
array ('host' => $host,
'auth' => true,
'username' => $username,
'password' => $password));


Ik heb hem al helemaal ingevuld, afgezien van het wachtwoord. Zou u die in Wordpress zelf willen invullen? Dat kan hier:


Het is een beetje een sneakroute, dus ik heb geen idee of het gaat werken. Maar het is het proberen waard! 🙂
Hoi Lindsay,

Ik heb het wachtwoord ingevuld, maar dan doet het formulier het nog steeds niet. Ik begreep dat het ook kan komen doordat het e-mailadres niet behoort tot de domeinnaam van de website? Ik kan natuurlijk ook een forwarder aanmaken die het doorstuurt naar het gmail-adres. Alleen ik heb geen idee waar ik dat zou moeten doen...

Groeten
Jordi
Reputatie 6
Badge +5
Hoi Jordi,

Dat is zeker mogelijk, al moet het gewoon kunnen met autorisatie. U kunt het domein gebruiken, maar dan moet het e-mailadres wel bestaan zodat u een gebruikersnaam en wachtwoord kunt invullen.

Ik duik er nog wat dieper in!
Hoi Lindsay,

Ben je al iets meer te weten gekomen?

Groeten!
Reputatie 6
Badge +5
Hi Jordi!

Ik heb het probleem al doorgegeven aan onze technische support, maar die hebben nog geen reactie gegeven. Heb ze zojuist een bericht gestuurd.

Ook heb ik een SPF record voor u aangemaakt met het IP adres van de website erin. Hopelijk wil die wel werken!

Geeft u een gil als het werkt?

Reageer