Huisje Boompje Brievenbus: e-mail uitgelegd

  • 4 December 2015
  • 0 reacties
  • 1446 keer bekeken

Reputatie 4
Badge +1


Het klinkt allemaal zo ingewikkeld en het zou zo fijn zijn als al die benamingen eens simpel uitgelegd konden worden. Om deze reden brengt het Cloud Hitteam nu de eerste van een serie blogs, om voor eens en altijd een duidelijk beeld te creëren.

Indien u nog niet in bezit bent van een website begint u met een schone lei, maar als u al een website heeft dan gaat u verhuizen. Allereerst is het dan belangrijk dat u zichzelf bij de nieuwe gemeente inschrijft, KPN dus. Daarvoor heeft u een verhuistoken nodig van uw domeinnaam(www.hoogstraat.nl). Deze kunt u opvragen bij uw huidige provider.

Uw hostingspakket kunt u zien als uw bedrijfspand, u kunt hier uw eigen invulling aan geven.

Wanneer u helemaal opnieuw wilt beginnen kunt u dit laten doen door een aannemer (websitebouwer) of uw gaat zelf aan de slag via Wordpress,
Parallels Presence Builder, Joomla! of een andere applicatie. De inrichting hiervan is volledig aan u.

En ten slotte de DNS records, deze zijn eigenlijk de routebeschrijving naar uw adres. U kunt bijvoorbeeld met het A-records tegen het domein zeggen dat uw website bij KPN  staat. Met een MX record weet de postbode waar uw e-mails naartoe moeten. Gelukkig hoeft u zich daar bij KPN geen zorgen over te maken. Deze worden namelijk automatisch aangemaakt door ons systeem.

Dit was de eerste uit een reeks van informatieve blogs. Volg deze serie en u zult op een nieuwe manier bekend raken met de facetten rondom webhosting en e-mail.

Fotografie door: stockimages.

0 reacties

Geen reactie

Reageer