Beantwoord

Ideal als betalingsoptie

  • 3 October 2016
  • 9 reacties
  • 258 keer bekeken

Reputatie 3
Badge +1
  • WebsiteMaker Tester
  • 104 reacties
Ik kan ook de ideal betalingsoptie niet vinden bij de webwinkel, waar kan ik deze vinden? Bedankt 🙂
icon

Beste antwoord door Lindsay 3 October 2016, 17:03

Bekijk origineel

9 reacties

Reputatie 6
Badge +5
Hoi Mick!

Die zit inderdaad een beetje verstopt :)

Als je in de Webshop omgeving zit zit, klik je door naar Instellingen --> Betaling.

Kies een betaalmethode en geef aan hoe je deze wilt verwerken. Onder 'Betaalprocessor' kun je kiezen voor iDEAL/Mollie in het dropdownmenu. Je hebt hier wel een Mollie account voor nodig.


Geef je even een gil als het is gelukt? Ik ben benieuwd!
Reputatie 3
Badge +1
Hoi Lindsay,

Wat is de meest gebruikelijke optie van alle bovenstaande opties (personal check, money order etc). Ik wil gewoon puur iDeal zoals je het bij de meeste webwinkels hebt. Is daar ook een mollie acount voor nodig?
Reputatie 6
Badge +5
Hoi Mick!

Een Mollie account is inderdaad sowieso nodig, Mijn eigen intuïtie zegt Money Order of Wire Transfer... Die sluiten het meest aan lijkt me.

Ik heb de vraag nog even bij de developer neergelegd, om te checken welke optie we het beste kunnen gebruiken.
Reputatie 3
Badge +1
Hoi Lindsay,

Heb je toevallig enige indicatie wanneer je hier antwoord op terug krijgt? Morgen om 12.00 staat namelijk de lancering van mijn product gepland!

Mocht je nog tijd hebben en me met deze vragen kunnen helpen, heel graag: https://zakelijkforum.kpn.com/websitemaker-vraag-antwoord-31/verzending-nationaal-ipv-wereldwijd-8445/index1.html#post9333

Heel erg bedankt alvast 🙂
Reputatie 7
Badge +11
Hi Mick!

Ik geef je graag nog een extra toelichting over iDEAL.

Van de website van iDEAL:
Wilt u iDEAL als betaalmethode op uw website aanbieden? Dan moet u een iDEAL-overeenkomst afsluiten met een van de deelnemende banken of een collecterende Payment Service Provider (CPSP). Zij bieden verschillende (iDEAL) internetkassa’s aan en kunnen u meer informatie geven over kosten en de (technische) mogelijkheden om iDEAL in uw webshop te implementeren.

Oftewel, je moet iDEAL vanuit een bank of een deelnemende partner afnemen.

Voordelen Mollie:
https://www.mollie.com/nl/support/post/wat-is-het-verschil-tussen-ideal-via-mollie-en-ideal-via-de-banken/

ICEpay is een voorbeeld van een andere grote speler en ook sommige banken zoals de Rabo, ING en ABN. Mollie en ICEPAY zijn ontzettend populair vanwege de beschikbare Wordpress plugins, lage kosten en eenvoudige implementatie.

Het verschil zit daarnaast voornamelijk in de CRM systeem die je erbij krijgt, het betalingsverkeer inzien en regelen. Elke aanbieder geeft zijn eigen platfom en regelement hiervoor.

Mollie is een prima keuze :)

EDIT:
Naast iDEAL in Nederland, komen credit card en PayPal betalingen het meest voor over de gehele wereld. Zelf betaal ik best vaak met PayPal voor het gemak. Absoluut een must have.
Reputatie 3
Badge +1
Dan wordt het Mollie! Ik hoop dat als ik ze morgen ochtend om 09.00 bel, het nog rond kan krijgen voor 12.00, fingers crossed.
Reputatie 7
Badge +11
Hi Mick, lastig inderdaad om dit zo snel mogelijk nog geregeld te krijgen. Hopelijk lukt het!
Reputatie 6
Badge +5
Hoi Mick!

Ik heb reactie betreft het Creditcard of Money Order verhaal. Je kunt die tekst zelf aanpassen naar iDeal! 😃 Gewoon op het potloodje klikken. Zie screenshot:

Reputatie 3
Badge +1
Super!

Reageer