Vraag

Live zetten Wordpress (installatie via beheerportal)

  • 12 March 2018
  • 10 reacties
  • 937 keer bekeken

Reputatie 2
Badge
Hoi,

Ik ben een heel eind met mijn wordpress site en ik wil 'm alvast live zetten. Nu lees ik her en der de manieren waarop dit zou moeten, maar nu weet ik niet zeker of dat hier ook van toepassing is. Ik heb hier op het forum ook naar een instructie gezocht, maar kon niks vinden? Handleiding van Linux webhosting kan ik niet binnenhalen , wdeze verwijst namelijk naar een "dienstbeschrijving" waar nagenoeg niks in staat.
https://www.kpn.com/zakelijk/service/cloud/webhosting-instellen.htm

Heb via een filezilla een backup gemaakt en lees via deze sites:
https://marleendekorver.nl/wordpress-basiskennis/wordpress-van-map-naar-root-verplaatsen/
http://www.wpbeginner.com/wp-tutorials/how-to-move-wordpress-to-a-new-host-or-server-with-no-downtime/
https://codex.wordpress.org/Giving_WordPress_Its_Own_Directory

Ik wil dus van http://mijndomein.nl/wordpress naar http://mijndomein.nl
Nu weet ik niet zeker wat/hoe ik het moet doen.
Moet ik eerst WordPress-adres (URL) en/of Siteadres (URL) veranderen? en dan het URL pad van het domein op '/' zetten? zoals verteld hiero:
https://zakelijkforum.kpn.com/websitemaker-overige-cloud-diensten-13/wordpress-en-cp-kpn-8826

Daarnaast nog een andere vraag: Hoe verkrijg ik beveiligde verbinding (https) nu krijg ik nog de melding van Firefox dat ik gegevens via een onbeveiligde site verstuur.Graag een Jip en Janneke uitleg, ben geen websitebouw-ninja!

Groet Henk

10 reacties

Reputatie 7
Badge +11
Hi Henk, ik wil je toch graag een compliment geven over het huiswerk dat je hebt gedaan. Top om te zien dat je zoveel zelf weet uit te zoeken! 😃

Je zit namelijk helemaal goed met je vermoeden. Je dient de URL op 2 plaatsen te wijzigen:
1. Wordpress Admin instellingen -> WordPress-adres (URL) en Siteadres (URL)
2. cp.online.kpn.com 'site applicatie Wordpress' configuratie -> URL pad via 'Locatie wijzigen'

Het zijn dus eigenlijk 3 velden. 1 in de control panel van KPN en de andere 2 in de instellingen van Wordpress. De volgorde maakt volgens mij niet uit, al zou ik persoonlijk zeggen wijzig eerst de instellingen in Wordpress Admin zelf, de control panel van KPN blijft namelijk altijd bereikbaar.
Dat was het alweer!

Voor een beveiligde verbinding (https) heb je een SSL certificaat nodig. Tot voorheen was het bij KPN niet mogelijk om dit op te zetten. Echter zien we dat het sinds kort wel mogelijk is geworden en werken we aan een handleiding. Als het verplaatsen is gelukt, kijk ik graag met je mee naar een beveiligde verbinding.

Ik verneem graag of het lukt!
Reputatie 2
Badge
@Tim

Bedankt Tim!
Het live zetten is vooralsnog gelukt. Wel krijg ik voor de afbeeldingen op mijn site foutmeldingen? Bij vervangen/herplaatsen afbeelding komt deze er wel weer te staan. Terwijl ze wel in de slider zijn blijven staan? Wat kan dit zijn?

Ik krijg formuliergegevens binnen via mijn site met privegegevens van gasten, dus een beveiligde verbinding lijkt mij een pré.
Hoe en wat kan ik doen voor dat SSL certificaat (dit zit toch wel bij het hostingpakket in?)

Groeten Henk
Reputatie 7
Badge +11
Wel krijg ik voor de afbeeldingen op mijn site foutmeldingen? Bij vervangen/herplaatsen afbeelding komt deze er wel weer te staan. Terwijl ze wel in de slider zijn blijven staan? Wat kan dit zijn?De oorzaak kan zitten '.htaccess' waar tevens URL herschrijvingen plaats vinden. Ik ben helemaal vergeten dat handmatig het htaccess bestand gesynchroniseerd moet worden. Was het al vanzelf gaan werken of ben je de afbeeldingen gaan vervangen?
Ik heb zojuist het .htaccess bestand voor je gesynchroniseerd en volgens mij werken de afbeeldingen nu goed. 👍🏼

KPN levert geen SSL certificaten, die zal je ergens elders moeten halen. Vervolgens is er wel een mogelijkheid om het certificaat te installeren. Zodra je een certificaat hebt, help ik graag om deze in te stellen.
Reputatie 2
Badge
@Tim
Hoi Tim,

Via Firefox laden alle afbeeldingen wel, maar IE11 laadt ze niet? Ik loop ze wel even na, en pas de verwijzing van de afbeelding wel aan.

Ik ben net begonnen met inlezen op sslcertificaten . nl over hoe en wat. Hoop abracadabra voor mij helaas. Ik moet eerst een CSR genereren. Moet ik dat via Apache 1.3 of 2.0 doen of via Filezilla?
https://www.xolphin.nl/bestel/certificaat/Comodo/PositiveSSL/1

BTW, maakt het installeren van SSL uit voor het standaard forwarding? Stuurt nu door naar http://mijndomein.nl , maar moet dit dan niet https worden?

Groet Henk
Reputatie 7
Badge +11
Hi @Henkie,
Bij mij op Firefox werken ze! Wellicht helpt het om even de browsergeschiedenis en cache geheugen te wissen. Meestal gaat het daarna wel goed.

Een SSL certificaat kun je inderdaad via verschillende partijen nemen, wij hebben het zelf getest met https://www.sslforfree.com/
Het installeren van het certificaat is niet 1-2-3 gedaan. Gezien we de optie nog maar net hebben, zijn we nog bezig met een uitgebreide handleiding. Ik wil je daarom eigenlijk adviseren om er even op te wachten, tot die tijd is het lastig om ondersteuning te bieden.

Voor de standaard frameforwarding maakt het niet veel uit als je SSL gebruikt. Er is namelijk een mogelijkheid om http:// automatisch naar https:// te verwijzen. Maar je kunt er straks ook voor kiezen om ze allemaal aan te passen naar de werkende https:// URL.
Reputatie 2
Badge
@Tim

Bedankt Tim,

Ik kan nog even wachten, maar wil toch wel tzt een SSL installeren, aangezien ik ook CreditCard gegevens over de site ga krijgen. Daarnaast is https beter voor je SEO, je wordt door Google hoger geïndexeerd bij veilige verbinding.

Ik kom er later op terug! Bedankt voor nu.
Mvg Henk

Btw. ik zie dat ik de titel "Specialist" verdiend heb? Zeker in problemen vinden 🙃
Reputatie 7
Badge +11
@Henkie, hahahaa! Maar je titel Specialist is zwaar verdiend, in alle topics zijn mooie oplossingen gedeeld! 😉 (met een beetje hulp van maggie)

@Lindsay is bezig met SSL, is het een idee om straks met Henk te kijken of het met de handleiding werkt? Hij heeft dan al wel het certificaat nodig, toch? 🤔
Reputatie 6
Badge +5
@Lindsay is bezig met SSL, is het een idee om straks met Henk te kijken of het met de handleiding werkt? Hij heeft dan al wel het certificaat nodig, toch? 🤔Absoluut! @Henkie, ik ben as we speak een handleiding aan het schrijven voor het installeren van SSL. Dat is iets wat we niet actief supporten, maar we willen de optie hier op het Forum wel kenbaar maken.

Ik vind dit een supergoed idee! @Henkie, zou je dat leuk/interessant vinden? Om straks vast een blik te werpen op de handleiding om te checken of je ermee uit de voeten kunt? Meteen een goede test voor onze andere Forum gebruikers.😄
Reputatie 2
Badge
@Lindsay en @Tim

Prima idee! I'm in! Ik zal tzt wel achter een SSL certificaat aan gaan!
Reputatie 7
Badge +11
Hi @Henkie,

Naar aanleiding van ons contact op het forum heb ik een vraag/verzoek. Wij kijken natuurlijk constant naar verbeterpunten om onze service te optimaliseren. Nu zijn we dus ook erg benieuwd naar jouw mening en ideeën. Zou je middels het invullen van 5 korte meerkeuzevragen jouw bevindingen met ons delen? 🤗

Reageer