Beantwoord

Migratie niet goed uitgevoerd: verkeerde website door KPN terug gezet

  • 4 March 2016
  • 13 reacties
  • 260 keer bekeken

Gisteren is door KPN opnieuw (!) een migratie uitgevoerd. Ze hebben alleen de verkeerde wordpress site terug gezet. Hoe kom ik nu bij mijn oude bestanden van voor de migratie? Toentertijd (oktober) ging ook alles mis en heeft Tim de DNS gegevens aangepast waardoor ik erbij kon en de goede website werd weer gegeven.

De telefonische helpdesk zei hier niets aan te kunnen doen omdat wordpress niet via de portal was geinstalleerd: beetje raar verhaal. Wie o wie kan mij helpen om weer (tijdelijk) in de oude omgeving terecht te komen?
icon

Beste antwoord door Tim 24 March 2016, 17:13

Bekijk origineel

13 reacties

Reputatie 7
Badge +11
Beste @Ruud111, ik begrijp dat u een nieuw account op het forum heeft?

Deze situatie kan ik mij nog goed herinneren. Is dit uw andere account? Destijds ging het om de drukkerij, betreft het dezelfde website?

Bent u tijdens het weekend nog verder gekomen? De website ziet er namelijk niet direct verkeerd uit! ;)

Lukt het u momenteel niet meer om in te loggen op de oude omgeving? Ik wil u graag verder helpen.
https:///t5/user/viewprofilepage/user-id/227 schreef op https:///t5/Cloud-technische-vragen/Migratie-niet-goed-uitgevoerd-verkeerde-website-door-KPN-terug/m-p/7207#M1267Beste https:///t5/Cloud-technische-vragen/Migratie-niet-goed-uitgevoerd-verkeerde-website-door-KPN-terug/td-p/7172, ik begrijp dat u een nieuw account op het forum heeft?

Deze situatie kan ik mij nog goed herinneren. Is https:///t5/user/viewprofilepage/user-id/1138 uw andere account? Destijds ging het om de drukkerij, betreft het dezelfde website?

Bent u tijdens het weekend nog verder gekomen? De website ziet er namelijk niet direct verkeerd uit! Smiley Knipoog

Lukt het u momenteel niet meer om in te loggen op de oude omgeving? Ik wil u graag verder helpen.

 Beste Tim, klopt helemaal. Het enige wat verkeerd is gegaan is dat er een website van oktober is teruggezet. We kenden twee Wordpress installaties: eentje via de KPN installer en eentje die ik er zelf opgezet had. In de oude omgeving kan ik deze niet meer terug vinden. de startpagina nu gaat over de kinderboekenweek in oktober de goede gaat over nieuwe trouwcollecties: die stonden er net een week of twee op. En die versie wil ik graag terug.

groet,

Ruud
Reputatie 7
Badge +11
Hallo Ruud,

Ik had nog niet gezien dat u mij ook een privébericht heeft gestuurd!

De website op de oude PEM omgeving kunt u http://d202734.pem.kpn.net/" target="_blank zien. Opmerkelijk dat hier de startpagina ook de kinderboekenweek weergeeft en geen trouwcollecties. Zoals u ziet is de oude omgeving nog actief en kunt u inloggen om de inhoud te bekijken.

U geeft aan dat er twee installaties van Wordpress aanwezig waren. Welke installatie is nu verdwenen? Betreft dat de handmatige installatie of die via de KPN installer? Mijn advies om goed op de oude omgeving te kijken via een FTP verbinding. Ik heb niet de mogelijkheid om in te loggen op uw oude account, anders had ik graag mee gekeken.
hallo Tim,

de handmatige installatie is verdwenen. Via ftp kom ik mijn oude omgeving niet meer in. Dus kan ik ook mijn "eigen" Wordpress niet meer back-uppen. Welke gegevens heb je nodig om in mijn oude omgeving te komen?

groet,

Ruud
Reputatie 7
Badge +11
Hallo Ruud,

Maakt u verbinding met FTP middels "ftp.domeinnaam.nl"?

Aangezien de DNS records van de domeinnaam weer omgezet zijn, lukt het niet om via dit adres op de oude FTP te komen. U kunt hiervoor het rechtstreekse IP-adres voor FTP gebruiken. Ik hoor graag of dit lukt! Zo niet, kunt u mij uw inloggegevens in een privébericht sturen.
Beste Tim,

ik heb je een privébericht gestuurd
Reputatie 7
Badge +11
Dag Ruud,

Ik heb uw privébericht beantwoord. Goed nieuws, ik kan beide Wordpress installaties zien.
Helaas, blij gemaakt met een dode mus...
Tim,

ik heb je twee berichten gestuurd.

groet,

Ruud
Reputatie 7
Badge +11
Beste Ruud,

Ook al zijn de twee Wordpress installaties zichtbaar, er is maar één database aanwezig. Dit is zowel op de oude FTP als op de nieuwe FTP. Ik weet u daarom niet te helpen om de content terug te vinden.

Ik heb uw privébericht beantwoord en meer informatie gegeven.
Tim,

ik heb je nog een privebericht gestuurd.

groet,

Ruud
Reputatie 7
Badge +11
Ruud, deze weer beantwoord! ;)
Reputatie 7
Badge +11
Beste Ruud,

Sorry voor deze veel te late reactie. Van een collega had ik begrepen dat ze het probleem hebben kunnen oplossen en hierover contact met u hebben gehad. Vervolgens ben ik helemaal vergeten om u zelf nog een bericht te sturen. Bij dezen dus. Als u vragen of opmerkingen heeft dan weet u ons op het forum te vinden!

Reageer