Vraag

PHP

  • 15 March 2018
  • 11 reacties
  • 332 keer bekeken

Heb een sub-domijnnaam aangemaakt op www.klaasboer.com wil naast onze website een webshop hierop installeren, normaal moet dit installeren automatisch starten, maar helaas dit gaat niet op. Dit wordt normaal met php opgestart, maar ik heb het het idee dat php niet werkt op onze website, ook i.v.m. met een zoekfuntie op onze website die niet werkt, deze zou moeten werken met php5.4 ik kan ook niet veranderen van php versie. Ik ben bang dat php niet of een verkeerde versie is geinstalleert.
Trouwens ik wil op mijn subdomijn Prestashop installeren. Wie geeft mij raad,

11 reacties

Reputatie 7
Badge +6
Hi @Jan Wendt,

Welkom op het Zakelijk KPN Forum!
Ik heb direct uw abonnementen erbij gezocht en gecontroleerd hoe we dit kunnen regelen. Ik zie dat u op dit moment Webhosting Online voor Windows heeft. Met deze dienst kunt u PHP support aanzetten, maar dit abonnement is eigenlijk niet bedoeld om bijvoorbeeld de PHP versie aan te passen.

Dit is overigens wel mogelijk met een Webhosting Online voor Linux. Als we het abonnement migreren naar deze Webhosting variant moet uw website ook omgezet worden (middels FTP). Natuurlijk kan ik u in dit proces begeleiden.
Hi Rick,
Bedankt voor de snelle reactie. Ik heb het idee dat dan in windows helemaal geen PHP aanwezig is, maar goed als je mij wilt helpen met het omzetten naar Linux heel graag, tevens heb ik nog een vraag heb ik in Linux ook de mogelijkheid om PhpMyAdmin te gebruiken als database of is dit niet mogelijk. In Linux welke versie wordt er daar toegepast. BvD

Met vriendelijke groet Jan Wendt.
Hi Rick,

Waarom reageer je niet meer.
Reputatie 7
Badge +6
Goedenavond @Jan Wendt,

Bedankt voor uw signaal (zowel openbaar als in privé)!
Ik was u zeker niet vergeten hoor. Ik was nog niet aan een reactie toegekomen wegens drukte. Mijn excuses hiervoor.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik persoonlijk ook geen specialist op het gebied van Php ben, dus ik moet hierbij ook een hulplijntje inschakelen. Ik kom daarom morgen bij u terug met het antwoord op uw vraag omtrent de mogelijkheid om PhpMyAdmin te gebruiken als database.
Reputatie 7
Badge +6
Goedemiddag @Jan Wendt,

Daar ben ik weer!
Ik ben zelf even advies gaan inwinnen bij een specialist op het gebied van Webhosting en ik ben weer wat wijzer. Om de omzetting zo gemakkelijk mogelijk te maken en u daar zoveel als mogelijk bij te ondersteunen zijn wij eerst ook even benieuwd naar hoe de huidige website is opgebouwd. Wat heeft u hier precies voor gebruikt?

Het is overigens sowieso zaak om de data te back-uppen, zodat we zeker weten dat er niks verloren gaat.
Goedendag Rick,

Onze website is gemaakt met Website X5 versie15 en de webshop die ik wil plaatsen op het sub-domijn is van Prestashop, deze gebruikt phpMyAdmin als database. De huidege website staat reeds online en de webshop wil ik nog online zetten. Ik hoop dat je het hiermee kan doen.

Met vriendelijke groet,

Jan Wendt
Reputatie 7
Badge +6
Goedemiddag Jan,

Bedankt voor de toelichting!
Ik heb nog even overlegd en ik verwacht geen problemen als je de bestanden over gaat zetten. Dit is geen garantie en moet blijken wanneer het daadwerkelijk omgezet wordt. Ik stel voor dat ik de Webhosting Linux aanvraag. Deze komt natuurlijk eerst naast de huidige Webhosting Online te staan. Vervolgens kun jij aan de slag om de bestanden om te zetten. Natuurlijk sluiten we de huidige Webhosting Online pas af als alles naar behoren werkt.

Zal ik de aanvraag voor Webhosting Online Linux plaatsen?
Goedemiddag Rick,

Hartelijk bedankt voor je reactie en het uitzoeken van mijn probleem, ik wil graag dat je de aanvraag voor mij regelt. Verder heb ik nog kan dit tevens geregeld worden dat ik https voor deze site kan gebruiken.

met vriendelijke groet,

Jan Wendt👍
Reputatie 7
Badge +6
Goedemiddag @Jan Wendt,

Allereerst wil ik u mijn excuses aanbieden voor mijn zeer late reactie!
Het is er helemaal bij in geschoten en ik kwam nu tot schrik ons topic tegen waardoor ik gelijk een reminder kreeg dat ik de order nog moest plaatsen. Ik heb zojuist de aanvraag van Webhosting Online voor Linux geplaatst.

Daarnaast bestaat de functionaliteit voor een SSL certificaat (https), maar wordt dit niet actief ondersteund. Houd het forum in de gaten, want binnenkort komt er wel meer informatie beschikbaar!
Hoi Rick,
Heb gezien dat de webhosting voor Linux klaar staat, maar kan het wachtwoord voor de login niet veranderen en kan ook niet de ftp verbinding maken met de loginnaam f2891430, misschien kun je mij hiermee een beetje begeleiden.

Met vriendelijke groet,

Jan Wendt.
Reputatie 7
Badge +6
Goedemiddag @Jan Wendt,

Natuurlijk kan ik u hiermee op weg helpen.
Allereerst is het zaak om de data van de site veilig te stellen, Het is dus belangrijk om hier een back-up van te maken. Dat heb ik eerder genoemd, maar ik wil zeker zijn dat er geen data verloren gaat.

Vervolgens is het zaak om de domeinnaam aan de Webhosting Online voor Linux te koppelen. Ik heb een aantal printscreens gemaakt om te laten zien hoe u dit doet.

- Stap 1:


-Stap 2:


- Stap 3:


- Stap 4:


- Stap 5:Daarnaast heb ik het wachtwoord voor FTP aangepast. Hiermee kunt u eenmalig inloggen en daarna het wachtwoord zelf weer wijzigen. Dit wachtwoord stuur ik u in een privebericht.

Hiermee kunt u weer verder. Mocht u nog tegen problemen oplopen, na het paasweekend zit ik weer voor u klaar!

Reageer