Vraag

php mail script werkt opeens niet meer

  • 2 March 2017
  • 4 reacties
  • 711 keer bekeken

Ik draai al sinds jaren een aantal php scripts op onze site (mijn bedrijf online linux) en een daarvan stuurt e-mails met de php-functie mail(). Dat ging goed tot en met 1 maart 2017. Op 2 maart 2017 werkte het niet meer, zonder enige wijziging mijnerzijds. Wat testen leidde tot de conclusie dat het probleem lijkt te zijn dat ik in de headers van de te verzenden e-mail een afzender vermeldde. Het lijkt niet uit te maken welke afzender het is, als een afzender gegeven wordt, zoals dat al jaren lang het geval was, wordt de e-mail wel ter verzending geaccepteerd door sendmail, maar komt die niet aan. Laat ik de afzender weg, wordt de e-mail netjes bezorgd, en wel verzonden door 783317@plwww02.localdomain.
Ik vermoed dat iemand ergens een instelling zou kunnen aanpassen om het gewenste gedrag te herstellen?

4 reacties

Reputatie 7
Badge +11
Dag huub-bij-pen, welkom op de zakelijke community van KPN! :)

Dat is een interessante vraag en probleem die u voorlegt. Ik heb een vermoeden waardoor dit kan komen. KPN haar e-mailadressen worden vaak misbruikt voor bijvoorbeeld phishing e-mails. *Toevallig* zijn er nieuwe maatregelingen genomen sinds 1 maart waardoor het lastiger is geworden om misbruik te maken van de mailservers. Mogelijk wordt dit momenteel gezien als misbruik, het "zomaar" invullen van een e-mailadres is 'spoofing'. De domeinnaam van een e-mailadres moet toestaan dat een bepaalde mailserver gebruik mag maken van het e-mailadres. Misschien heb ik het helemaal mis hoor, maar een wijze man wijst mij er regelmatig op dat toeval niet bestaat. ;)

Ik ben benieuwd naar het e-mailadres dat u hiervoor wenst te gebruiken. Hebt u hiervoor een eigen domeinnaam? Om u verder te helpen ontvang ik deze graag in een privébericht evenals uw domeinnaam.
Hoi Tim, ik heb hetzelfde probleem maar dan met mijn Contactform op de website mijn klant.
Ik gebruik een afzendadres dat ook een 365 account is en behoort tot de domeinnaam van de klant.
Ik zal je een PM sturen met de gegevens.

Het is wel heel vervelend want dit is toch wel de basis functionaliteit voor een website inmiddels. Inloggen op SMTP of anderszins een authenticatie zou ik begrijpen maar dit is waardeloos. Sorry.
Waneer denk je dat e.e.a. opgelost kan zijn. Een servertje configureren mag toch geen maand duren.
PS. Bedankt voor de moeite alvast. Jullie zullen er ook wel niet meteen iets aan kunnen doen.
Reputatie 7
Badge +11
Dag Daniel, bedankt voor uw privébericht! Ik stel voor dat we inhoudelijk verder gaan in uw topic.

Reageer