SSL Certificaat installeren op KPN Webhosting Linux

  • 9 April 2018
  • 40 reacties
  • 7928 keer bekeken


Toon eerste bericht

40 reacties

Reputatie 6
Badge +5
Ik loop vast bij :

'DNS' Ga naar 'Account' 'Geregistreerde domeinen' 'DNS beheren' 'Website Configuratie' en klik op het tabblad 'SSL'. Klik nu onderaan op de knop 'Certificaat installeren'.

Dit aangezien in de beheeromgeving voor de website geen SSL tab getoond wordt.

Is dit ergens in te stellen ?
Goedenavond @mbvo-amsterdam,
Deze stap staat niet in de instructie voor Webhosting Online Linux. Wel bij KPN WebsiteMaker! Gaat het om dit laatste product? 🤓
Hallo @Lindsay

Bedankt voor de reactie..
Het gaat hier om Webhosting Online Windows.

Groeten,
mbvo-amsterdam
Reputatie 2
Badge
@Lindsay
Hoi allemaal,

Gister mijn eerste notificatie gekregen van SSL For Free i.v.m. het verlopen van het certificaat. Zojuist een update gedaan.

Hoe je dit doet?

Je krijgt een mail met daarin de optie om te "vernieuwen". Klik op deze link of ga naar je SSL For Free-account en klik daar op "renew". Helaas is dit niet alles. Je moet van de handleiding van @Lindsay Deel 1: Verificatie en Deel 2: Installeren doorlopen.

Je kan dan gewoon je reeds aangemaakt DNS-TXT-record aanpassen met de gegevens die je van SSL For Free krijgt. Opnieuw verifieren en dan door naar de installatie.

Als dit allemaal gelukt is kun je de oude certificaten in je SSL For Free account verwijderen, anders blijf je notificaties krijgen. (let op dat je niet je nieuwste certificaat verwijderd 🙃 )

Mvg Henk
Reputatie 1
Badge
Hoi Lindsay, net voor de tweede keer een certificaat geïnstalleerd. Is deze stap ook weer nodig voor om de http automatisch naar het beveiligd https om te zetten? Of was die actie eenmalig? Hartelijke groeten, Marjan
@iedereen

Even een tip.
Het kan zijn dat Deel 1: Verificatie, twee keer doorlopen moet worden. Ik moest twee TXT-records aanmaken, namelijk voor eentje voor https://mijndomein.nl en een tweede voor https://www.mijndomein.nl. Ik kreeg dan ook twee "Verify" links om te verifiëren. Als beide TXT-records in je DNS toegevoegd zijn, kan de rest van de handleiding vervolgd worden. Succes!

Groet Henk


Thanks....maar welk certificaat installeer je dan ? Het mijndomein of het www.mijndomein ? Ik kreeg namelijk de ene foutmelding na de andere om mijn oren in de browsers omdat het certificaat niet klopte.
Reputatie 6
Badge +5
Hoi Lindsay, net voor de tweede keer een certificaat geïnstalleerd. Is deze stap ook weer nodig voor om de http automatisch naar het beveiligd https om te zetten? Of was die actie eenmalig? Hartelijke groeten, Marjan Hi Marjan! Die actie is eenmalig 😄
Hi, kan iemand mij helpen bij het volgende?
Ik loop vast met het downloaden van een SSL certificaat. Alle stappen die hierboven staan van deel 1 heb ik doorlopen, alleen bij deel 2: Download SSL certificaat geeft die een foutmelding, namelijk:
Domain "www.beusinkvastgoed.nl" challenge3 failed.

Terwijl die wel gewoon het volgende aangeeft: TXT Record(s) Found

Iemand enig idee hoe dit kan?
Hi,

Ik loop vast bij deel 2 het installeren. Ik heb alle stappen gewoon goed uitgevoerd, maar als ik op download certificate klik dan download die niet de certificaat. Weet iemand waar dit aan ligt?
Bedankt alvast!

Groetjes.
Bij stap 2 en dan website configuratie staat er bij mij geen kopje met ssl. Hoe moet ik het nu installeren?
hi,
ik blijf bij het verifieren steeds de melding krijgen: no TXT record found.
De extra domeinnaam heb ik reeds verwijderd, dus echt alleen in die vakjes: _acme-challenge en _acme-challenge.www getypt.
Iemand een tip hoe ik nu verder kom?
Als dit iedere 2 maanden moet neig ik naar toch een betaald SSL certificaat, maar hoe dat dan weer moet met die CSR 😱
Reputatie 5
Badge +5
@MarisvdL Goedenavond, uw bericht is er tussendoor geschoten. Heeft u ondertussen al de gouden tip gekregen waarmee u verder kunt?

Wellicht is het inderdaad een optie om te kiezen voor een betaald SSL certificaat. Sinds kort biedt KPN deze zelf ook aan voor klanten die ook Webhosting Online bij ons afnemen.

Heb je hier interesse in?
Als een site in de lucht moet blijven, dan kun je niet te veel zaken die lopen verwijderen . En hoe snel werkt de server?

Ik ga ad slag, maar lastig blift het.....
Dank voor je reaktie. Het is een betaald SSL-certificaat en ik heb kontakt met een KPN-medewerker. Dus daar moeten

we uitkomen. Het hier op het forum staande proces werkte niet echt. Ik kwam in een automatische terugkoppeling

terecht. Dus rustig afwachten .........
Het ging allemaal soepeltjes... totdat ik helemaal op het einde probeerde het .htaccess handmatig aan te maken en op Httoegang synchroniseren klikte. Er staat nu al een hele tijd (in de groene balk boven) een uitroepteken met de melding 'Update in wachtrij'.
En erger nog: onze site is uit de lucht! Wanneer ik naar https:// gevolgd door ons domein ga, springt hij automatisch over naar de site van de kpn.

Wie oh wie kan mij helpen??

:blush: Nowadays blogger also give https support for our website check mine here

Reageer