Beantwoord

Websitebuilde Knop toevoegen

  • 8 November 2016
  • 12 reacties
  • 257 keer bekeken

Reputatie 1
Badge
Als ik een knop toevoeg neemt deze de volledige breedte in beslag (1020px) de marges kan ik allen maar vergroten en niet verkleinen.
Ook de link van de knop naar /images/home/voorbeeld.jpg werk niet. Er gebeurt niets.
Ik heb op de knop geklikt de tekst ingevuld, kies een link gekozen, op klaar en op opslaan geklikt.
Wie kan mij helpen??
Bij voorbaat mijn dank
icon

Beste antwoord door Adriaan20 10 November 2016, 10:28

Bekijk origineel

12 reacties

Reputatie 7
Badge +11
Hi Adriaan, welkom op het Zakelijk KPN Forum! :)

Leuk dat u deze vraag aan ons voor legt. Maakt u gebruik van Parallels Presence Builder of WebsiteMaker?
Wellicht kunt u een schermafbeelding toevoegen om het probleem uit te beelden? Wij geven uiteraard graag advies, daar bent u voor aan het juiste adres.
Reputatie 1
Badge
Hallo Tim,
Vooraleerst bedankt voor de snelle reactie.
Ik werk met Websitebuilder, de knop die ik heb ingevoegd is in het menu marges niet kleiner te maken dan 1020px als ik een positief of negatief getal invoer wordt hij alleen maar groter, de knop moet als functie hebben "de volgende afbeelding" in de directory \images\home\
Ik heb twee screenshots als bijlage toegevoegd.
Bij voorbaat mijn dank
Adriaan
Reputatie 5
Badge +5
Ik zie wat u bedoelt. Hier is een stappenplan voor het aanpassen van zo een knop:

1. Sleep onder 'Widgets' de widget 'KNOP' naar de plek waar u het wilt hebben, Als u meerdere knoppen naast elkaar wilt hebben, sleep dan eerst de widget 'KOLOMMEN' en zet vervolgens de widget 'KNOP' in een van de kolommen.
2. Klik onder 'Stijl' op 'Ontwerper'. Bij 'Geavanceerd' > 'Kleine knop' > 'Lettertype' vindt u onder andere 'Tekengrootte', 'Letterspatiëring' en 'Regelhoogte'. Met deze opties kunt u exact bepalen hoe groot de knop wordt. De knop past zich min of meer aan aan de tekst wat erin staat.
3. Klik op 'OPSLAAN'.
4. Nu kunt u een link toevoegen aan de knop. Als u met de muis over de knop heen gaat ziet u linksboven de knop een bewerkknopje. Klik hierop.
5. Klik op 'Kies een link'. Hier hebt u de keuze uit een interne pagina wat reeds gecreëerd is of een externe link wat u in de tweede regel kunt invoeren. De beste manier is om naar de desbetreffende pagina te gaan en dan in de tekstregel boven het volledige link te kopiëren en te plakken. Verder is hier ook de mogelijkheid voor het invoeren van een e-mailadres of bestand als link.

Mocht het toch niet lukken, hoor ik het uiteraard weer graag!
Reputatie 1
Badge
Beste Mohammad,

Hartelijk dank voor de aangeboden oplossing ik ga er gelijk mee aan de slag.
Ik laat nog wel van mij horen.

Met vriendelijke groet
Adriaan
Reputatie 5
Badge +5
Tot u dienst! Ik hoor het het graag 🙂
Reputatie 1
Badge
Goedemorgen Mohammad,

Het is met de knoppen invoegen gelukt, alleen met de link nog niet. (knop met de tekst Next=actie "de volgende image"
In het menu van link invoegen wil ik een bestand gebruiken wat is opgeslagen in \images\home\voorbeeld.jpg Deze link moet de daarboven gelegen image vervangen.
Ik heb twee screenshots toegevoegd ter verduidelijking.
Bij voorbaat mijn dank.

Adriaan
Reputatie 5
Badge +5
Goedemiddag Adriaan,

Ik heb het zelf net ook geprobeerd, het werkt gewoon. Wat is je domeinnaam? Dan zal ik het vanuit hier proberen.
Reputatie 1
Badge
Hallo Mohammad,

Ik maak deze website voor klantnr.Account ID: 7256137, de domeinnaam is: b-veurconsultancy.nl.

Met vriendelijke groet
Adriaan
Reputatie 5
Badge +5
Goedemorgen Adriaan.

Om een voorbeeld te zien van hoe de website werkt als u het zou publiceren dient u in de grijze balk boven te klikken op 'Desktopweergave'. Ik weet niet zeker of u dit al gedaan hebt, maar ik heb het zojuist geprobeerd en zie inderdaad dat het niet werkt binnen uw sitebuilder. Het werkt wel als u het vinkje 'Open in een nieuw venster' aanzet. Ik ga voor u uitzoeken waarom het nu niet werkt.

Daarnaast heb ik het vermoeden dat u een galerij probeert te bouwen op de voorpagina. De knoppen 'Previous' en 'next' zouden dan moeten zorgen voor een slideshow als ik het goed zie. Onder 'Widgets' vindt u de widget 'Galerij'. Ik denk dat deze widget een betere en snellere optie is. U kunt het als volgt activeren:
1. Sleep het balkje 'Galerij' naar de voorpagina. Een venster waarin u alle nodige afbeeldingen voor de galerij kunt selecteren opent zich.
2. Ga naar de map met de afbeeldingen voor de galerij en selecteer ze nodige afbeeldingen. Klik rechtsonder op het blauwe knop 'Selecteer'.
3. Klik op het oranje knop rechtsboven de pagina 'OPSLAAN' en ga naar 'Desktopweergave'.
4. De galerij met alle afbeeldingen staat op de voorpagina. Door te klikken op een van de plaatjes opent zich een slide show waarin je kunt klikken op 'Previous' en 'next'. Dit is geïntegreerd in de widget.

Ik heb een voorbeeld voor u op de voorpagina gezet. Mocht het niet zijn wat u bedoelt kunt u heel simpel rechtsboven op het kruisje klikken en daarmee de widget weer verwijderen. Ik kom bij u terug over de afbeelding link die nu niet opent.
Reputatie 5
Badge +5
Ik heb trouwens al wat meer opheldering over waarom de link niet werkt. Beter gezegd, het werkt niet in Internet Explorer. In Firefox en Chrome werkt het prima. Ik heb de vraag uitgezet wat de fout binnen Microsoft Internet Explorer veroorzaakt. Als ik duidelijkheid erover heb, zal ik u hierover berichten. Maar we weten in ieder geval dat het niet aan de sitebuilder ligt. De link werkt gewoon. Grote kans trouwens dat als u het publiceert u de link probleem niet zult tegenkomen.
Reputatie 1
Badge
Goedemiddag Mohammad,
Jouw aanpassing is wat ik zocht, bedankt daarvoor en vooral de snelheid waarmee je reageert.
Ik neem aan dat ik in de toekomst nogmaals een beroep op je kan doen indien dit noodzakelijk is.

Bij voorbaat mij dank en vriendelijke groeten
Adriaan
Reputatie 5
Badge +5
Goedemorgen Adriaan.
Goed om te horen dat u hiermee geholpen bent. Uiteraard kunt u in de toekomst altijd hier uw vragen stellen. Wij beantwoorden met plezier deze vragen.

Tot ziens!
Mohammad

Reageer