Vraag

webwinkel websitemaker

  • 10 October 2016
  • 13 reacties
  • 328 keer bekeken

Reputatie 1
Badge
Goedenavond,

Ik wil voor mijn producten in mijn webshop verzendkosten instellen. Ik heb hiervoor meerdere opties geprobeerd maar krijg niet voor elkaar wat zou moeten.

Ik heb producten die via brievenbuspost verzonden kunnen worden, daarvoor heb ik onder instellingen bij verzending een verzendmethode aangemaakt voor brievenbuspost, en ook voor pakketpost etc.
Ik krijg het helaas niet zo ingesteld dat ik per product kan aangeven of dit valt onder brievenbuspost of onder pakketpost.

Een vast tarief per product aangeven is ook niet de juiste optie, dan worden de verzendkosten daadwerkelijk per product gerekend en opgeteld.
Dus heb ik aangegeven per product dat hij de generieke instellingen moet aanhouden, alleen is er nergens aan te geven hoe het systeem moet weten welk product onder brievenbuspost valt en welke niet. Daarnaast zou het zo moeten zijn dat als een product wat normaal met brievenbuspost kan, besteld wordt met een ander product, het systeem moet weten dat het een pakketpost wordt en de verzendkosten daarop aangepast moet worden.

Wat er nu gebeurd is dat als een klant een bestelling wil doen en bij de kassa terecht komt, hij/zij een keuze krijgt in de verzendkosten. Dit lijkt mij ook niet de bedoeling. Er staat dan onder de knop: Kassa welke verzendkosten er worden getoond en daaronder zit een knop wijzig. Daaronder kan je als klant dus aangeven welke van de verzendkosten je wilt hebben. Vreemd..

Dus welke instellingen moet ik hebben en veranderen?

Groetjes Suzan Heutinck

13 reacties

Reputatie 6
Badge +5
Hoi Suzan,

Die is interessant inderdaad! Het is gebouwd met het idee dat u wellicht werkt met meerdere vervoerders (DHL/PostNL/etc), de klant kan dan inderdaad kiezen.
Ik ga navraag voor u doen en kom z.s.m erop terug! 🙂
Reputatie 1
Badge
Ik ben erg benieuwd! Dit is een van de laagste dingen om te regelen voordat ik online kan gaan met de webshop, dus hoop snel een antwoord te krijgen! :8
Reputatie 1
Badge
Goedemiddag,

Valt er al iets meer te zeggen over bovenstaand probleem?
Reputatie 6
Badge +5
Hoi Suzan,

Nog niet! Het blijkt best een hersenkraker. Zodra ik antwoord heb stuur ik meteen een berichtje:)
Reputatie 6
Badge +5
Hoi Suzan,

Ik kom nog even bij je terug. Vanuit de leverancier wordt de optie vast tarief per product aangehouden, maar zoals jij aangeeft is dat ook niet helemaal de manier. Ik heb de terugkoppeling gegeven en wacht weer af. Sorry voor de lange duur!
Reputatie 1
Badge
He jammer zeg.. dit vertraagt nu de opening van mijn webshop 😞
Reputatie 6
Badge +5
Hoi Suzan,

De exacte functie waar wij naar op zoek zijn bestaat niet, maar wellicht heb ik een goed alternatief gevonden!

Als u via Instellingen --> Verzending --> Verzendmethode --> voor 'Nieuwe verzendmethode' kiest, kunt u een vaste prijs kiezen voor gewichtsklassen. U zou brievenbuspost dus kunnen toewijzen aan een specifieke gewichtsklasse.


Is dit misschien een idee?
Reputatie 1
Badge
Helaas is dit ook geen optie. Er moeten verschillende verzendkosten gecombineerd worden, bijvoorbeeld:

Product A kan verzonden worden via brievenbus post.
Product B moet via pakketpost.

Wil je product A en B samen bestellen, dan telt hij de verzendkosten bij elkaar op.

De enige oplossing die ik nu kan bedenken is dat alles op gewicht moet onder dezelfde noemer. Ik kan dan geen verschil maken voor de klant tussen brievenbuspost of pakketpost. Ze kunnen wel zien dat de prijzen verschillen in de kassa zodra je producten toe gaat voegen.
Reputatie 1
Badge
Goedemiddag,

Wat ik graag nog zou willen weten is of er nog wel een oplossing gaat komen in het systeem om bovenstaand probleem op te lossen. De oplossing die ik nu heb is voor tijdelijk wel oké, maar zeker niet ideaal.

Groetjes Suzan
Reputatie 2
Badge +1
De enige oplossing die ik nu kan bedenken is dat alles op gewicht moet onder dezelfde noemer. Ik kan dan geen verschil maken voor de klant tussen brievenbuspost of pakketpost. Ze kunnen wel zien dat de prijzen verschillen in de kassa zodra je producten toe gaat voegen.

Komt dit niet een beetje neer op waar Lindsay mee afsluit?

kunt u een vaste prijs kiezen voor gewichtsklassen. U zou brievenbuspost dus kunnen toewijzen aan een specifieke gewichtsklasse.

Zou op dit gebied wel handig zijn als er wat meer opties in de webshop van website maker zouden zitten. 🙂
Reputatie 1
Badge
Komt niet helemaal op hetzelfde neer, Lindsay gaf als advies om de brievenbuspost in een gewichtsklasse te doen. Dit is niet helemaal de oplossing, wel dat het in een gewichtsklasse moet, maar blijkbaar moet alles daaronder en kan je geen aparte naam eraan geven zoals: de ene is brievenbuspost en de ander pakketpost. Dit werkt niet.

Het zou inderdaad handig zijn, maar zou ook graag weten of het er komt.
Reputatie 6
Badge +5
Hi Suzan,

Inmiddels heb ik een 'feature request' gedaan voor deze functie. Jij bent vast niet de enige die met brievenbuspost werkt :)

Ik kan niet garanderen dat de functie er gaat komen, maar de developer heeft het verzoek van ons ontvangen. Duimen!
Reputatie 1
Badge
Bedankt voor de terugkoppeling, hopen dat het er gaat komen. Ik kan niet wachten tot het er is! Al zal het vast wel lang duren voor zoiets gemaakt is en daadwerkelijk geïmplementeerd kan worden. We zullen zien wat er gebeuren gaat...

Reageer