Vraag

Windows 10 Update Verwijdert de F-Secure PSB Workstation

  • 18 November 2015
  • 0 reacties
  • 969 keer bekeken

Badge +2
Microsoft heeft de eerste grote update voor Windows 10 op 12 november uitgebracht (Windows 10 herfst-update, Windows 10 build 10586). De update is een gespreide release, wat betekent dat de update niet gelijktijdig op alle Windows 10 versies uitgerold werd. Kort na de release ontving F-Secure eerste berichten waarin F-Secure installaties volledig werden verwijderd na de installatie van de Windows 10-update. F-Secure heeft dit issue intern kunnen reproduceren.

Het betroffen product is PSB Workstation welke draait op Windows 10. Andere F-Secure producten kunnen indirect betroffen zijn omdat de Windows 10-update de F-Secure programmafolder volledig verwijdert. Daardoor kunnen andere geïnstalleerde F-Secure producten verdwijnen, zoals de F-Secure Policy Manager Console op het werkstation.

Producten voor privé consumenten, waaronder Safe Anywhere, worden door dit issue echter niet beïnvloed.

Workaround

Is dit een herkenbaar probleem dan wordt aangeraden om de F-Secure Client opnieuw te installeren. Als de installatie mislukt, download dan het F-Secure uninstall programma, voer het programma uit en probeer de installatie opnieuw.

F-Secure uninstall programma: ftp://ftp.f-secure.com/support/tools/uitool/UninstallationTool.exe

Oplossing

F-Secure werkt samen met Microsoft aan een spoedige oplossing van dit probleem. Helaas is dit onderwerp buiten de controle van F-Secure zelf, waardoor zij niet voor een ETA voor een fix kunnen zorgen.

F-Secure adviseert momenteel zijn gebruikers tegen de uitvoering naar de desbetreffende Windows 10-update tot er een oplossing voor dit probleem beschikbaar is. Dit Windows 10 Feature Upgrade is tevens zichtbaar als een Service Pack in de F-Secure Software Updater. Wij raden gebruikers aan om deze Windows 10 Service Pack niet te installeren via de Software Updater totdat er een oplossing beschikbaar is.

Aanvullende updates worden dagelijks geplaatst op onze community post of meteen als nieuws beschikbaar is over dit onderwerp: https://community.f-secure.com/t5/Business/F-Secure-Client-Security-and-PSB/td-p/77031

Dit is een release note van F-Secure. Updates kunnen in de F-Secure community worden gevonden.

0 reacties

Geen reactie

Reageer