Beantwoord

WPForms lijkt geen mail te versturen

  • 19 January 2018
  • 13 reacties
  • 1133 keer bekeken

Voor een klant van mij ben ik op jullie zakelijke omgeving een WordPress site aan het ontwikkelen met contactformulieren o.b.v. WPForms.
Echter aan de front kant lijkt het alsof alles wordt verstuur maar er wordt niks verstuurd.
Helaas kan ik niks vinden over aparte instellingen die hiervoor via jullie omgeving moeten gebeuren. Ik hoor het graag zodat de klant hun website weer online kan zetten.

Al vast bedankt voor de hulp. Het betreft http://www.zonapothekers.nl/wp
icon

Beste antwoord door Mohammad 19 January 2018, 15:09

Bekijk origineel

13 reacties

Reputatie 5
Badge +5
Goedemiddag @Arbmil, welkom op het zakelijk KPN Forum.

Ik zie dat de SMTP-settings niet kloppen in de geïnstalleerde WordPress. Nu staan namelijk de SMTP-gegevens in voor consumenten email. Echter dient u de SMTP-gegevens in te stellen voor Exchange Online. In deze blog leest u hoe:

E-mail in de Cloud met Exchange Online: zo stelt u het in!

Op de indexpagina vind u nog veel meer handige blogs.
Mohammed waar zie jij die instellingen dan staan?

Al vast bedankt.
Reputatie 5
Badge +5
Die vindt u onder WordPress > Plugins > SMTP
Dit was een tijdelijke plugin om iets te testen maar ik heb daarvan geen gegevens. Maar de plugin WPForms vraagt helemaal niet om smtp instellingen. Op mijn eigen server is dat ook niet nodig. Heeft KPN dit op een of andere wijze geblokkeerd?
Reputatie 5
Badge +5
Het is niet zo dat het hard geblokkeerd wordt, maar het wordt over het algemeen niet vertrouwd. In deze blog hebben we onder het kopje 'SMTP' een gratis contactformulier script wat u kunt gebruiken. Als dit niet werkt moet er wel iets anders fout gaan, dan gaan we op verdere onderzoek uit.
Beste Mohammad,

De omgeving is gebouwd op het CMS WordPress zodat de eindgebruiker zonder verdere kennis aan de slag kan. Helaas is het beschikbaar gestelde script minimaal wat betreft standaard mogelijkheden en de velden die we nodig hebben. Is er geen enkele WP plugin op gebied van Contactformulieren wat binnen de KPN omgeving werkt?
Reputatie 5
Badge +5
Normaalgesproken als u zonder SMTP uitmailt hoeft u niet te bewijzen dat u vanuit de opgegeven mail ook mág uitmailen. Een SMTP-autorisatie zorgt ervoor dat u verplicht bent om in te loggen met gebruikersnaam en wachtwoord voor dat u uitmailt.

In de huidige plugin zit geen SMTP verwerkt. De script is er niet voor om het te blijven gebruiken, maar alleen om te testen of het gaat werken. Als de script werkt, dan weten we dat u een plugin nodig hebt met SMTP en dat het niet ergens anders aan ligt. Er zijn wel degelijk plugins met SMTP.
Hoi Mohammed,

M.b.v. een plugin is het mij uiteindelijk gelukt. Ik heb echter nog een vraagje m.b.t. de omgeving. Ik heb er nu een WordPress omgeving opgezet in de submap WP. Echter via filemanager zie ik deze map niet maar als ik met filemanager kijk zie ik andere zaken zoals een Joomla omgeving die niet actief is. Is er ergens een handleiding zodat ik kan zorgen dat ik bij de betreffende omgeving kan komen via ftp en daar een aantal pdf's kan plaatsen die kunnen worden opgeroepen via de website. Daarnaast natuurlijk wil ik de omgeving schoon opleveren met alleen de actieve WordPress site er nog op. Alvast bedankt vor de tips c.q. handleidingen.
Reputatie 5
Badge +5
Hallo @Arbmil,

Op het moment dat u WordPress extern installeert kunt u bij die bestanden. Aangezien u het via de de KPN site applicatie hebt geïnstalleerd kunt u deze niet zien, omdat de filemanager alleen maar http dox-bestanden laat zien.

Via een FTP-filemanager zoals bijvoorbeeld FileZilla, de plug in FireFTP van Firefox of een ander FTP-client naar keuze zou u dit kunnen doen. U logt in op de Cloud-portaal en op de voorpagina ziet u linksmidden onder het kopje websites het linkje FTP-toegang.
Topic mag gesloten worden. Puzzel is opgelost. Bedankt voor de antwoorden.
Ik ben ook bezig met een wordpress formulier van WPForms. Als ik op verzenden klik, geeft hij aan, dat het verzonden is. Maar ik ontvang niets in mijn mailbox. Hoe los ik dit op?
Wendy installeer ook de plugin WP Mail SMTP en dat gaat het waarschijnlijk wel goed.
Reputatie 5
Badge +5
Goedemorgen Wendy,

Is het inmiddels gelukt?

Reageer