Beantwoord

Back-up externe schijf

  • 14 October 2016
  • 6 reacties
  • 384 keer bekeken

Ik heb sinds vandaag de Back-up van jullie. Leek mij wel handig met diverse harde schijven met foto's...Maar vreemd genoeg kan ik niet eens een externe schrijf selecteren bij een back-up. Of zie ik wat over het hoofd?
icon

Beste antwoord door Tim 14 October 2016, 18:24

Bekijk origineel

6 reacties

Reputatie 7
Badge +11
Dag Vincent1966, welkom op het zakelijk forum van KPN! :)

U ziet niets over het hoofd, vrees ik. Back-up Online is ontwikkeld met de gedachte om externe schijven niet mee te nemen. Hier zit een bepaalde reden achter.

Back-up Online bewaart 28 back-ups. Het programma maakt automatisch een back-ups. Als de externe schijven op het moment niet aangesloten zijn, of niet uit slaapstand komen, worden deze niet meegenomen in de back-up. De eerstvolgende keer wanneer een back-up wordt gemaakt, worden dan zelfs vaak alle bestanden van de schijven opnieuw geüpload. Voor de server zijn dit namelijk weer "nieuwe" bestanden. Als de externe schijf 28 dagen niet aangesloten zit, en er wel back-ups zijn gemaakt, zal geen enkele back-up meer bestanden van de externe schijf bevatten.

Om deze redenen worden de externe schijven verborgen.
Gebruikt u een Windows computer? Bij OS X kunnen de externe schijven wel gekozen worden.
Reputatie 7
Hallo Vincent en Tim,

Het is en blijft natuurlijk een vreemd verhaal dat zulke uiterst belangrijke mogelijkheden voor eenzelfde product en dienst (BUO) zo verschillen per OS. Ik ben juist erg blij met het feit dat ik mijn externe schijven - m.u.v. mijn NAS natuurlijk omdat deze ook als een echte 'server' wordt gezien, dat zijn nou eenmaal de spelregels - mee kan nemen in een back-up.

Ik ben van mening dat dit z.s.m. moet worden opgelost voor klanten met een Windows systeem, omdat steeds meer gebruikers (macOS + Windows) thuis op externe schijven hun lokale back-up maken. Het zou juist onwenselijk zijn als er alleen maar op interne schijven een back-up zou moeten worden gemaakt i.c.m. BUO. Het feit dat back-ups op externe schijven worden gemaakt, is veel beter dan alleen intern in de computer.

Ik hoop dat KPN deze mogelijkheid voor alle OS platforms z.s.m mogelijk maak!

Cheers
Reputatie 7
Badge +11
Hi Berend,

Het ligt iets anders vrees ik, zoals ik in mijn bericht heb toegelicht. Het is niet zo vreemd dat BUO verschilt per OS, aangezien het bestandssysteem van macOS en Windows ontzettend verschillen. Bij macOS lijkt het lastiger om de externe schijven te verbergen.

Back-ups van externe schijven is in de praktijk anders dan de interne schijven. De interne schijven zijn altijd aangesloten en kunnen altijd worden gelezen bij het maken van een nieuwe back-up retentie (als het goed is). Externe schijven kunnen afgekoppeld en uitgeschakeld zijn of in slaapstand staan. Als de externe schijf 28 back-up retenties achter elkaar niet gelezen kan worden. Is de volledige back-up van de externe schijf van de BUO server verdwenen!

Dit is in het verleden voorgekomen toen externe schijven wel gelezen konden worden. We hebben daar veel problemen mee gehad. Klanten verwachten dat het goed werkt en ze niet steeds handelingen hoeven uitvoeren om de externe schijven te back-uppen. Voor externe schijven kan geen geautomatiseerd back-up proces worden gemaakt.

Back-up Online is niet ontworpen voor externe schijven. Het is dus geen bug of probleem die moet worden opgelost. Wij kunnen de dienst niet garanderen met externe schijven en ondersteunen dit om die reden niet.
Reputatie 7
Hoi Tim,

Dank voor je reactie.

Ik zie het dan ok zeker niet als een bug/probleem wat KPN moet oplossen, maar meer vanuit mijn verbazing dat deze mogelijkheid per OS verschilt. Ook Maccers kunnen gebruikersfouten maken bij het selecteren van hun back-up sessies, toch? Ik ben zo-wie-zo van mening dat het hebben van een PC/Mac een uitdaging is om te zorgen dat je digitale spulletjes ook veilig in een cloud/back-up server dienen te worden opgeslagen.

Ik snap dat KPN een bepaalde QOS afspreekt, maar ook het back-uppen van interne schijven kunnen fout gaan, als je niet goed nadenkt over wat je nou precies doet. Ik ben voorstander van de mogelijkheid om ook externe schijven te kunnen back-uppen. Veel gebruikers slaat hier bestanden op (incremental), die ze al lang niet meer op hun PC/Mac hebben. Daar is een lokale back-up toch voor, ja toch?

Alvast een goed weekeinde!

Cheers
Reputatie 7
Badge +11
Hi Berend,

Goede reactie en ik begrijp de wens heel goed.

Back-up Online is ontworpen om de dagelijkse bestanden te back-uppen. Niet om het hele archief te back-uppen. Daar is de Back-up Online server variant voor in het leven geroepen. De meeste gebruikers van Back-up Online selecteren alleen de map Mijn Documenten, Outlook bestanden en vergelijkbare items. Gezien de klachten in het verleden, waarbij back-ups van externe schijven mislukken, is de ondersteuning eruit gehaald.

Niet vaak zien we de vraag voorbij komen of het back-uppen van externe schijven werkt met Back-up Online. Het aantal storingstickets veroorzaakt door externe schijven lag velen malen hoger.

Als de functie beschikbaar wordt gemaakt, verwacht de gebruiker ook ondersteuning. Iets wat wij niet kunnen bieden gezien de nadelen van het automatisch back-uppen van externe schijven.

Ondanks deze 'verklaring', blijf ik uiteraard de wens noemen richting de organisatie.

Fijn weekend!
Reputatie 6
Badge +5
Hallo @Vincent1966,

Goed nieuws!! We hebben een nieuwe versie van Back-up Online waarin externe hardeschijven, netwerklocaties en een NAS allemaal ondersteund worden.

Als u op dit moment nog een Back-up Online licentie heeft, kunt u uw pakket wisselen naar de nieuwe versie in uw account zelf. Hier help ik natuurlijk graag bij als u assistentie nodig heeft! 😃

Reageer