Beantwoord

Backup Online - Grootte van folder C:\ProgramData\KPN\KPN Back-up Online in WIndows

  • 2 July 2018
  • 4 reacties
  • 398 keer bekeken

De grootte van die folder is bij mij 1,2 Gb bij een backup van 150.000 bestanden..
Mijn broer gebruikt ook Backup Online en bij hem is die folder 5,7 GB bij een backup van 192.00 bestanden.
Ik heb een paar maanden geleden een nieuwe installatie gedaan. Groeit die folder bij mij ook naar zoveel Gb's? Krijg ik misschien wel een probleem op mijn C-disk! Wat bepaalt de grootte?

Alvast bedankt,
Wil Tegelaar
icon

Beste antwoord door Dennis Hoogstad 4 July 2018, 10:14

Bekijk origineel

4 reacties

Reputatie 5
Badge +5
Goedemiddag Wil, welkom op het Zakelijk KPN Forum.

Back-up Online slaat de bestanden van uw C-schijf veilig op in de cloud.

In de betreffende map worden de log- en configuratiebestanden weggeschreven van Back-Up Online. Hoe vaker u de selectie aanpast, hoe groter de map zal worden.

Het advies is dan ook om de selectie zo min mogelijke aan te passen. Op deze manier kunt u voorkomen dat de C-schijf vol raakt.
Hallo Mark,
De 1,2 GB wordt bepaald door de grootte van folder 'reg". Deze is 1,12 Gb. De omvang van folders 'logs' en 'config' is verwaarloosbaar. En de backup-selectie is nauwelijks aangepast vanaf de installatie.
Kan je me iets meer verklaring geven?

Bedankt,
Wil
Reputatie 3
Badge +2
Goedemorgen Wil en Mark,

Graag reageer ik op de vraag: Wat is nou die reg-folder?

De reg-folder is de belangrijkste folder van Back-up Online, hierin staat namelijk uw Backup Register. Dit register houdt niet alleen bij welke bestanden u backupt, maar nog veel meer. Om dit duidelijk uit te leggen, zal ik eerst uitleggen hoe Back-up Online omgaat met uw Back-up.

Bij de eerste Back-up heeft u een selectie gemaakt. Deze wordt gescanned en in het register gezet. Elke bestand en map krijgen een soort van barcode. Deze barcode wordt ook weer in het register gezet. Vervolgens worden alle bestanden in kleine stukjes "gehakt". Deze stukjes krijgen een soort van barcode en deze barcode wordt in het Backup Register gezet.

Vervolgens worden met het door u zelf verzonnen wachtwoord, deze stukjes ingepakt en versleuteld, U raad het al, ook hier wordt een barcode van gemaakt en in het backup register gezet. Daarna worden alle stukjes bij ons op de server gezet. Ook deze krijgen een barcode, waardoor Back-up Online precies weet waar hij welk stukje heeft geplaatst en waar hij deze weer vandaan kan halen.

Als de bestanden zijn overgezet, dan wordt het Back-up Register volledig bijgewerkt en ook deze wordt geupload, zodat het Back-up Register ook is gebackupped.

Dit alles gebeurt bij uw eerste Back-up. Bij de tweede en volgende Back-up, kijkt Back-up Online naar wat er is gewijzigd en backupt alleen de stukjes die daadwerkelijk gewijzigd zijn. Juist door de registratie zoals boven beschreven, is Back-up Online hier zeer efficient in, waardoor een tweede Back-up enorm snel gaat. Tenzij er natuurlijk weer een enorme extra hoeveelheid data erbij is gekomen.

De gewijzigde stukjes worden vanzelfsprekend ook weer geregistreerd en de oude (originele) stukjes blijven nog bewaard (totaal 28 sessies lang).

Dan zitten er ook nog controlebestanden etc... bij om het Back-up Register compleet, up to date en correct te houden. Het meest recente register staat dus altijd bij u op de computer, derhalve zullen we die nooit verwijderen bij een storing o.i.d. maar de betreffende map hernoemen, zodat we kunnen kijken, analyseren en onderzoeken wat er fout is gegaan en dit ook oplossen.

Het is geen harde regel, maar de reg-map is vaak ongeveer 6-10% van de totale back-up. Echter afhankelijk van de hoeveelheid wijzigingen en de soort bestanden kan deze map een stuk groter of kleiner uitvallen. Momenteel zijn we bezig om een efficiency-slag hierin te maken, zodat het back-up register weer kleiner kan worden, echter de borging van uw backup is belangrijker voor ons dan de hoeveelheid data die het register in beslag kan nemen.

Ik hoop hiermee uw vraag te hebben beantwoord en u zo meer inzicht te hebben gegeven.

Met vriendelijke groet,

Dennis Hoogstad
Cloud Engineer
Goedemorgen Dennis,
Bedankt voor je heldere uiteenzetting. Voor mij is het nu helemaal duidelijk.
Met vriendelijke groet,
Wil

Reageer