[BELANGRIJK!] Bewaren licentiecode & WACHTWOORD voor Back-up Online!

  • 30 November 2015
  • 0 reacties
  • 5390 keer bekeken

Reputatie 7

Belangrijke informatie en instructie voor het bewaren van je licentiecode en WACHTWOORD voor Back-up Online!


Hallo gebruikers van Back-up Online,

1. Om ernstige problemen (het niet meer bij je data kunnen) tijdens een migratie naar een andere/nieuwe Mac of PC of een herinstallatie te voorkomen, is het van essentieel belang dat je de licentiecode en WACHTWOORD! ergens veilig opslaat. Het liefst in een digitale kluis online - anders dan in de mappen waarvan je een back-up maakt met Back-up Online zelf - waar deze code en wachtwoord veilig zijn opgeslagen.

2. Zorg er ook voor dat je de licentiecode en wachtwoord niet lokaal op je Mac/PC hebt staan. Bij een computercrash - maak daarom geregeld een backup van je Mac of PC op een lokale externe schijf - kun je deze documenten waarschijnlijk niet meer benaderen.

3. Tenzij je mail gesynced wordt in een cloud-omgeving, waar je ook zonder mailprogramma bij kunt komen - bijv een webmail applicatie - voor het opslaan van je codes, is het beter om geen mailfolders te gebruiken voor je licentiecode en wachtwoord. Indien je mail applicatie crashed en herstellen van je data in je mail folders niet meer mogelijk is herstellen van je data vanuit Back-up Online dan ook uitgesloten!

4. Makkelijk is natuurlijk om even een schermafbeelding te maken van het installatiescherm van Back-up Online met daarin het door jouw gekozen wachtwoord. Deze kun je dan ook bewaren in een digitale kluis, of deze afbeelding versleuteld met een wachtwoord wegschrijven op bijvoorbeeld een USB stick.

Opvragen van je licentiecode voor Back-up Online!


Mocht het je toch onverhoopt overkomen, dat je na een crash of gewoon voor een (her)installatie van Back-up Online op je Mac of PC, de licentiecode niet meer weet dan kun je die nu makkelijk bekijken door in te loggen in je KPN Beheer-account.

Hoe je de licentiecode kunt inzien (en kopiëren) om je Back-up Online opnieuw in te stellen, kun je lezen in ons nieuwe [sticky] topic: Waar vind ik mijn licentiecode van Back-up Online?

Ondanks deze wijziging in de procedure voor het inzien van de licentiecode, blijft onderstaande waarschuwing onveranderd van kracht.

WAARSCHUWING! Je wachtwoord voor Back-up Online kun je niet opvragen!
Omdat het Forum Team jouw wachtwoord dat op de KPN Back-up Server is weggeschreven niet kan opvragen is het van essentieel belang dat je je wachtwoord niet kwijtraakt! Zonder het wachtwoord dat je tijdens een (her)installatie hebt opgegeven kun je niet meer beschikken over de opgeslagen data die je met eerdere back-up sessies veilig hebt gesteld.KPN Back-up Online helpt je met het veiligstellen van je wachtwoord


De laatste versie van KPN Back-up Online - v16.8.0.16235. - voorziet in het op een veilige manier omgaan met je nieuwe wachtwoord voor Back-up Online. Tijdens de eerste installatie van Back-up Online wordt je op een gebruiksvriendelijke manier een tweetal mogelijkheden geboden om:

1. Je wachtwoord per e-mail te verzenden.

2. Je wachtwoord uit te printen.Veiligstellen van je wachtwoord voor Back-up Online1. Vul hier het eerste gedeelte in van je licentiecode (voor het scheidingsteken).

2. Vul hier het tweede gedeelte in van je licentiecode (na het scheidingsteken).


3. Vul hier je wachtwoord in, noteer deze voor de zekerheid even op papier.

4. Vul hier nogmaals je wachtwoord in.5. In het installatieoverzicht met de belangrijkste aandachtspunten voor het gebruik van Back-up Online, staat hier jouw gebruikte wachtwoord. Na de installatie kun je dit wachtwoord per e-mail verzenden en/of uitprinten.

Kies je ervoor om je wachtwoord per e-mail te verzenden dan wordt automatisch je e-mailprogramma gestart.


6. Hier komt je wachtwoord te staan die je vervolgens kunt e-mailen.

TIP! Omdat in deze e-mail je licentiecode niet is weergegeven, kun je deze e-mail bijvoorbeeld ook naar iemand anders sturen. Je kunt dit zien als een mini back-up van jouw wachtwoord, zolang er geen combinatie kan worden gemaakt tussen licentiecode en wachtwoord kan diegene dus niet bij jouw gegevens in je back-ups.7. Printen van het installatieoverzicht met de belangrijkste aandachtspunten voor het gebruik van Back-up Online en natuurlijk inclusief je gekozen wachtwoord.

8. Je kunt er ook voor kiezen, om van het installatieoverzicht met de belangrijkste aandachtspunten voor het gebruik van Back-up Online en natuurlijk inclusief je gekozen wachtwoord, om te zetten naar een beveiligde PDF.


9. In dit voorbeeld maak ik een PDF die beveiligd is met een wachtwoord voor het openen van het document.

10. In dit voorbeeld maak ik een PDF die ook beveiligd is met een wachtwoord voor het printen van het document.

Sla dit beveiligde PDF op in een map van je keuze of kopieer deze naar een USB stick.


Het open van een beveiligd PDF document.


11. Om dit PDF document - met het installatieoverzicht met de belangrijkste aandachtspunten voor het gebruik van Back-up Online en natuurlijk inclusief je gekozen wachtwoord - te kunnen lezen moet er een wachtwoord worden ingevuld.

Succes met het gebruiken van deze gewijzigde handleiding!

Uiteraard nodig ik eenieder van harte uit vragen, aanvullingen en/of opmerkingen onder dit topic te plaatsen!

Handige links

- Back-up Online Tip: Alles over Back-up Online (Wiki)
- Back-up Online Tip: Tijdelijk geen vast internet? Maak een back-up met een 4G Mo-Fi*
- Back-up Online Tip: De Cloud? Die staat om de hoek.
- Forum: Over het Zakelijk KPN Forum
- Forum: Cloud-diensten

[Laatste wijziging 06-09-2017 | Wijziging procedure opvragen van je licentiecode

0 reacties

Geen reactie

Reageer