Vraag

Grootte van folder C:\ProgramData\KPN\KPN Back-up Online in WIndows groeit enorm

  • 21 August 2018
  • 14 reacties
  • 510 keer bekeken

Ik heb al jaren Backup online. Inmiddels heb ik ruim 900G gebacked up staan. Het merendeel daarvan is foto's en video's die nooiit wijzigen en dus slechts eenmalig gebacked up zouden moeten worden.
Helaas worden ze de laatse maanden continu elke dag opnieuw gebecked up.
Hierdoor? is nu de reg folder de laatste 2 maanden gegroeid van 5 GB naar 30Gb. Hierdoor is mijn C-schijf volgelopen (is slechts een 120Gb SDD schijf)
In overleg met KPN het backup programma geherinstalleerd. Helaas begint deze, nog voordat ik het wachtwoord van de herinstallatie moet invullen opnieuw de gigantische reg folder aan te maken.
Ik vrees dat er voor mij slechts 2 mogelijkheden zijn
1. Nieuwe computer kopen
2. andere backup aanbierder vinden
Dit kan toch nooit de bedoeling zijn van KPN?

14 reacties

Reputatie 5
Badge +5
Goedemiddag Rob, welkom op het Zakelijk KPN Forum.

Goed om te lezen dat u gebruik maakt van KPN Back-up Online. Graag wil u vragenDit Topic te lezen.

Hierin werd een vergelijkbare vraag gesteld en wordt deze uitgebreid beantwoord.
Goedemiddag Mark,
Dat topic had ik al gelezen. Mijn probleem is dat ik al jaren backup, en de afgelopen 2 maanden die folder verdubbeld is in grootte. In juni heb ik mijn c schijf opgeruimd omdat die constant aangaf vol te zijn. Toen viel mij op dat de KPN directory groot was, wel 15Gb. Maar nu is hij 30 Gb groot. Blijkbaar is er iets in jullie programma verandert, waardoor dit nu, na jaren gebruik, opeens zo groeit.
Het verhaal in dit andere topic is begrijpelijk, maar is dit sinds kort ingevoerd of zo?
Ik gebruik het programma al jaren, zonder problemen, en nu de laatste paar maanden gaat het opeens goed fout. Voor mij is het onwerkbaar geworden.
Beste Mark,
Hallo Mark,
In het topic staat dat dit reg-bestand ook wordt geupload en gebackupt. Dus jullie zouden zelf kunnen nagaan dat dit bestand de afgelopen 2 maanden enorm is gegroeid.
Aangezien het niet een regulier bestand is dat ik zelf heb geselecteerd kan ik dit zelf niet zien. Wel ben ik geïnteresseerd of jullie dit inderdaad kunnen controleren?
Graag hoor ik weer van je.

Met vriendelijke groeten
Robbrecht
Reputatie 5
Badge +5
Gekeken naar de omvang van uw totale back-up is de folder niet bijzonder groot, maar ik wil wel graag uitzoeken wat de reden is dat deze met name de laatste 2 maanden zoveel groter is geworden.

Stuurt u mij een privébericht
met daarin: Postcode/huisnummer en het klantnummer van uw Back-Up online abonnement en ik ga aan de slag.
Goedenavond,
Mark heeft gezegd dat ik gedurende zijn vakantie deze week in dit topic wat kan posten als ik contact met jullie zoek.
De afgelopen dagen was het werken op mijn pc bijna ondoenlijk vanwege de continue meldingen dat er geen ruimte meer op de c-schijf is.
Daarom heb ik een programma maar gedeinstalleerd, waardoor ik 8 Gb vrij heb gemaakt.
Vanmiddag is er vervolgens weer een backup geweest. waardoor de reg-file weer een paar Gb gegroed is.
Kunnen jullie aangeven wat de kolommen in het overzocht van de backups betekenen?
'Geselecteerde grootte': 803 Gb
'Aantal bestanden': zijn dat alle bestanden in de selectie?
'Verwerkte bestanden': zijn dat alle gewijzgde bestanden (dat waren er vandaag 221.299, belachelijk veel)?
'Grootte verwerkte bestanden': dat was vandaag 692 Gb. Dat is zo'n beetje de hele selectie(waarom niet alles?)
'Totale grootte verzonden voor backup': worden gewijzigde bestanden gecomprimeerd?
'Verwijderde bestanden': dat zijn de bestanden die uit de selectie zijn gehaald neem ik aan.

Ik hoop echt dat jullie iets kunnen vinden wat er nu precies gebeurd.
Ik krijg soms het idee dat de afgelopen maanden, jaren, de backup nooit goed gegaan is omdat de reg-files/directory niet bijgewerkt heeft kunnen worden vanwege gebrek aan ruimte. En dat zou verklaren waarom hij, zodra hij ruimte extra krijgt, die meteen inpikt. Maar dan had het backup programma toch aangegeven dat het niet afgerond is?

Ik hoor graag van jullie wat er nu precies aan de hand is en hoe dit op te lossen.
vr. groeten,
Robbrecht
Reputatie 5
Badge +10
Hi @Robbrecht,

Dat klopt. Mark is momenteel aan het genieten van zijn welverdiende vakantie. Ik help u graag verder! Hieronder heb ik uw vragen beantwoord.

Vraag: Geselecteerde grootte: 803 Gb
Antwoord: Dat is de totale grote van alle bestanden.

Vraag: Aantal bestanden: zijn dat alle bestanden in de selectie?
Antwoord: Ja, alle gewijzigde bestanden ofwel nieuwe bestanden.

Vraag: Verwerkte bestanden: zijn dat alle gewijzigde bestanden (dat waren er vandaag 221.299, belachelijk veel)?
Antwoord: Ja, dat zijn alle verwijderde en nieuwe bestanden.

Vraag: Grootte verwerkte bestanden: dat was vandaag 692 Gb. Dat is zo'n beetje de hele selectie(waarom niet alles?)
Antwoord: Dit betreft waarschijnlijk nieuwe of gewijzigde bestanden. Bij meer dan meer dan 100 GB zou het ongewijzigd zijn gebleven.

Vraag: Totale grootte verzonden voor back-up: worden gewijzigde bestanden gecomprimeerd?
Antwoord: Ja, alle bestanden worden samengevoegd in kleine pakketten en versleuteld. Dit gebeurd met een minimale compressie.

Vraag: Verwijderde bestanden: dat zijn de bestanden die uit de selectie zijn gehaald neem ik aan?
Antwoord: Dat klopt, verwijderde bestanden zijn bestanden welke u zelf hebt verwijderd.
HI @Rashid
Ik snap dit niet. De getallen die ik heb genoemd zijn van de backup van 12 september. Terwijl er ook een succesvolle backup 11 spetember is geweest! De wijzigingen zouden minimaal moeten zijn en betreft 1 dag werk.
1. de kolom 'Aantal bestanden' geeft bij mij ruim 2 miljoen weer. Dat zijn toch niet alle gewijzigde ofwel nieuwe bestanden sinds de vorige backup? Dan zou ik elke dag 2 miljoen files aanmaken of wijzigen? Ik zou het vreemd vinden als dat er meer dan 100 zijn.
2. Hoe kan het zijn dat er ruim 200.000 bestanden gezien worden als gewijzigd. Dat klopt niet. Zo veel zijn er niet gewijzigd in 1 dag.
3. Hoe kan het dat 692 Gb van 800Gb gezien wordt als gewijzigd en opnieuw wordt verwerkt. Zo veel is er in 1 dag echt niet veranderd. Een groot gedeelte bevat foto's, films, die helemaal nietveranderen.

Als jullie dit kunnen beantwoorden, kunnen jullie waarschijnlijk ook beantwoorden waarom mijn reg-directory blijft groeien. Want als hij elke dag alle gegevens ziet als veranderd, moet hij elke dag de registry files aanpassen. De reg-directory is sinds gisteren weer 1 Gb gegroeid.
Over een paar dagen ben ik weer door mn ruimte heen en rest me slechts 1 ding. De backup uitzetten en deinstalleren
Die reg-files worden ook gebackupped heb ik begrepen. Dan kunnen jullie toch zien dat die iedere dag groter worden. Jullie moeten daar toch een verklaring voor kunnen geven. In 2 maanden tijd gegroeid van 15Gb naar 40Gb....
Graag hoor ik van jullie een verklaring en een oplossing voor dit probleem
@Rashid
Nog een opmerking. De backup is nu weer lekker aan het ratelen. De computer maakt tegenwoordig enorm lawaai tijdens het backuppen. De backup is nu aan het scannen en volgens Taak beheer neemt hij 4500Mb (!) Geheugen in beslag. Dat klinkt ook niet goed. Of hoort dat zo?
Reputatie 5
Badge +10
Hi @Robbrecht,

Wat vreemd dat je computer een enorm lawaai maakt. Ik adviseer je om het te laten nakijken, het kan met de ventilator van je computer te maken hebben. Het geluid van je computer heeft eigenlijk niks te maken met het uitvoeren van de back-up.
Hi @Rashid, ja dat bedoel ik dus. De ventilator draait heel erg hard. Dat betekent dat hij dus heel erg druk bezig is, Als KPN Backup 4.5Gb aan werkgeheugen nodig heeft dan geeft dat al wel aan dat backup heel erg hard aan het werken is. zoveel werkgeheugen gebruikt een ander programma nooit. normaal hebben ander programmas enkele Mb's nodig. Chrome gebruikt er wel eens een paar honderd. Maar 4500 Mb is heel erg veel.
Daar hebben jullie ook geen verklaring voor?

Maar graag had ik een reactie op mijn post van daarvoor. De getallen die genoemd worden in het backupoverzicht lijken duidelijk aan te geven dat er iets heel erg mis gaat. Volgens mij wordt heel veel onnodig opnieuw gebackupped? Zoals ik al aan heb gegeven is die vraag heel dringend. Ik blijf ruimte maken op mijn C-schijf, en KPN Backup blijft die ruimte inpikken.......
@Rashidvanavond heeft het backupprogramma weer 684 Gb gebackupped.en is de reg-directory weer 1,5 Gb groter geworden.
Reputatie 5
Badge +10
Hi @Robbrecht,

In het weekend was ik niet aanwezig, vandaar dat ik nu antwoord geef. Wil je mij een privé bericht sturen met het e-mailadres waarop het abonnement geregistreerd staat? Dan kijk ik achter de schermen of ik afwijkingen zie.
Hi @Rashid, de link in je bovenstaande post werkt helaas niet. Kun je dat opnieuw proberen? Ik neem aan dat je niet bij Mark z'n prive berichten kan komen want daarin staat je gevraagde informatie 🙂
Reputatie 5
Badge +10
Goedemorgen @Robbrecht,

Er zat inderdaad een fout in de link. Ik heb het meteen aangepast en nu zou je mij wel een privé bericht kunnen sturen. Mijn excuses als ik je tot last ben met het vragen naar je gegevens. Doordat ik geen toegang heb tot de privé berichten van Mark ben ik genoodzaakt om je gegevens opnieuw te vragen 🙂 .

Reageer