Beantwoord

[macOS] Back-up Online maakt dagelijks 4 automatische back-ups teveel!?

  • 24 May 2017
  • 17 reacties
  • 231 keer bekeken

Reputatie 4
Badge
Hallo Berend,
Ik wilde nog even laten weten hoe dit is afgelopen, met enige vertraging ivm de tijd die het herstel nog in beslag nam en aansluitend buitenlands verblijf. De reden dat ik moest herstellen met BUO was dat mijn Mac niet meer wilde opstarten, volgens de Mac store zou dit softwarematig zijn en zij hebben vervolgens OS opnieuw geïnstalleerd, daarmee was het opstartprobleem verdwenen. Bij de herstelinstructies van BUO wordt geadviseerd alles aan te kruisen en daarmee, je voelt 'm al, heb ik het softwareprobleem kennelijk weer geïmporteerd. Bottom line stond ik nml na een week herstellen weer voor hetzelfde opstartprobleem. Bij de nieuwe herstelprocedure heb ik alleen "documenten" en "applicaties" laten herstellen, alles functioneert nu goed. Wel doet zich met BUO het volgende voor: ik heb onder "Voorkeuren" aangevinkt dat de dagelijkse backup op een vast tijdstip plaatsvindt, opgave is 's-nachts omdat overdag mijn internetverbinding teveel wordt belast. BUO negeert dit tijdstip en maakt dagelijks zelfstandig 5 backups, over de dag verspreid. Is dit op te lossen?
Met vriendelijke groet,
Job Spekman
icon

Beste antwoord door BerendDeMeyer 24 May 2017, 18:59

Bekijk origineel

17 reacties

Reputatie 7
Hallo Job,

Bedankt voor je PB! Zoals ook in mijn reactie daarop, meld ik ook maar even hier dat ik momenteel bezig ben met een "Sticky - [macOS] Herstellen van je dagelijkse back-up schema voor Back-up Online v16.8.0.16235." over het herstellen van het schema voor het maken van een dagelijkse back-up met Back-up Online. Ik zal deze vanmiddag z.s.m. even voor jou online zetten.

Wordt vervolgd...
Reputatie 7

Wel doet zich met BUO het volgende voor: ik heb onder "Voorkeuren" aangevinkt dat de dagelijkse backup op een vast tijdstip plaatsvindt, opgave is 's-nachts omdat overdag mijn internetverbinding teveel wordt belast. BUO negeert dit tijdstip en maakt dagelijks zelfstandig 5 backups, over de dag verspreid. Is dit op te lossen?

Hallo Job,

Ik heb inmiddels - zoals beloofd - mijn Sticky topic [macOS] - Herstellen van je dagelijkse back-up schema voor Back-up Online v16.8.0.16235. voor je online gezet. Lees deze eens goed door, heb je nog aanvullende vragen over de handleiding of zijn er onderdelen die niet duidelijk zijn, meld deze dan even hier. Ik help je graag om je probleem op te lossen.

Succes!
Reputatie 4
Badge
Hallo Berend,
In de activiteitenweergave zie ik het achtergrondproces BackupFP niet draaien. Desalniettemin heb ik de vervolginstructies voor de Terminal nog gevolgd, maar zonder resultaat....
Met vriendelijke groet,
Job
Reputatie 7
Hallo Job,

Welke taken stonden er in jouw overzicht van het back-up schema?
Reputatie 4
Badge
Bij voorkeuren aangevinkt: dagelijks om 11.30 PM (23.30 uur)
Hij maakt dagelijks 2 backups rond 06.00, 1 rond 17:00 uur en 2 rond 21:00 uur
Onder "overzicht" op dit moment geen activiteit
Reputatie 7
Hallo Job,

Wat is jouw resultaat in Terminal voor:

code:
./ClientTool control.schedule.list

Zou je dit even willen posten hier?
Reputatie 4
Badge

Reputatie 7
Hallo Job,

Dank voor het posten van je output, je moet wel eerst het "cd" commando uitvoeren en daarna pas het "list" commando. Jouw output geeft aan dat je het commando vanuit de verkeerde Folder hebt uitgevoerd.

Stap 1
code:
cd /Applications/KPN\ Back-up\ Online.app/Contents/MacOS/


Stap 2
code:
code:./ClientTool control.schedule.list


Ik zal dit ook gelijk explicieter aangeven in mijn handleiding!
Reputatie 4
Badge

Reputatie 4
Badge
Correctie:

Reputatie 7
Hallo Job,

Dat ziet er veel beter uit! Nu kun je de vervolgstappen van mijn handleiding uitvoeren om de schema ID-nummers 2 t/m 5 te verwijderen. Zijn de vervolgstappen je ook helemaal duidelijk?
Reputatie 4
Badge
Hallo Berend,
Voor zover ik kan nagaan is dit allemaal gelukt. Backup ID 1 (= tijdstip ingegeven voorkeur) heb ik laten staan, heeft ie overigens de laatste tijd niet uitgevoerd. Ik zal je morgen nog een update geven. Bedankt weer voor je hulp en nog een fijne dag!
Met vriendelijke groet,
Job Spekman
Reputatie 7
Hallo Job,

Graag gedaan, fijn dat je probleem is opgelost! Zou je voor de zekerheid nog even je laatste output van je "list" commando willen posten hier?

Jij ook een fijne en zonnige dag gewenst. 🆒
Reputatie 4
Badge

Reputatie 7
Bedankt Job!
Reputatie 4
Badge
Hallo Berend,
Helaas moet ik me toch weer melden, de dagelijkse automatische backup van 23:30 uur wordt nml nog steeds niet uitgevoerd (zie mij aanvankelijke probleemmelding).
Met vriendelijke groet,
Job Spekman
Reputatie 7
Hallo Job,

Omdat het hier een issue betreft met betrekking tot je wi-fi en de status van de sluimerstand van je Mac, heb ik [masOS] Mac komt niet meer uit sluimerstand voor het maken van een back-up als nieuwe topic voor je aangemaakt.

Reageer