Beantwoord

[macOS] Wat betekent: "xyz.zip contains data descriptors that are not supported yet"?

  • 28 April 2017
  • 7 reacties
  • 188 keer bekeken

Reputatie 7
Graag zou ik willen weten wat de oorzaak is waarom ik deze [w]-melding opeens ontvang zoals in - een van de zeer velen - onderstaande logregel?

[2017-04-28 12:40:12.040742] [w] [0x108f000b0] [ZipContentSlicer] "Win10_1703_Dutch_x64.iso.zip" contains data descriptors that are not supported yet. Defaulting to fixed slicing.
icon

Beste antwoord door Richard Rozema 10 May 2017, 15:02

Bekijk origineel

7 reacties

Reputatie 3
Badge
Als ik moet gokken, dan zou ik zeggen dat BUO probeert uit te zoeken op welke manier hij deze file beste kan opdelen in blokjes (slicen). Dit zodat hij per blokje de checksum kan bepalen en dan alleen de checksum hoef op te sturen naar de server om te kijken of het blokje veranderd is. Als je weet hoe een bestand is opgebouwd kun je op een slimmere manier de grens van zulke blokjes bepalen, waardoor je efficiënter gebruik kunt maken van die checksum methode.

Blijkbaar heeft Microsoft voor z'n nieuwste windows 10 update files (want dat gok ik dat dit bestand is, aan de naam te zien) weer eens een eigen formaat bedacht en dat in een .zip bestand gestopt. Probeer maar eens om dit .zip bestand te openen met winzip o.i.d. Geheid dat je een foutmelding krijgt omdat die tool het bestandsformaat ook niet kent. BUO lijkt te melden dat hij een .zip file heeft gevonden en aan de eerste paar bytes in dat bestand probeert het formaat te herkennen, maar dat ie daarin een descriptor is tegen gekomen die niet in z'n lijstje met bekende formaten voorkomt. Als gevolg daarvan meldt NBUO nu dat ie daarom de standaard methode gaat gebruiken voor dit bestand. Dat is niet erg, want dat werkt ook prima. Zeker omdat dit bestand waarschijnlijk toch nooit meer zal wijzigen. De standaard methode is waarschijnlijk iets als: elke 512 bytes is een blokje o.i.d.

Dat je nu 'opeens' deze melding krijgt komt waarschijnlijk omdat je pas net die update van MS door je strot heen geduwd hebt gekregen. (Ik weet best goed te verbergen dat ik niet zo'n fan van Windows 10 ben he? 😛 )
Reputatie 7
Hi Richard,

Dank voor je uitvoerige reactie, met voor mij toch wel nieuwe info's! 🆒

De zip-file is de gehele install ISO file van de laatste versie van Windows 10 Creators Update. Dus ik vraag me af waarom de slicer hier opeens moeite mee heeft. Zou het kunnen zijn, omdat het een gezipte ISO file is.

@Tim zou je mijn vraag willen doorzetten naar het OTC?
Reputatie 3
Badge
De slicer heeft zeker geen moeite met dit bestand. Hij kan er alleen geen optimalisaties op toepassen die hij voor andere .zip files wel kan toepassen. De melding 'defaulting to fixed slicing' lijkt er op te duiden dat hij het daarom nu opdeelt in blokjes van x bytes, waarbij x waarschijnlijk een getal is dat overeen komt met een veelvoud van de grootte van een sector op een harddisk. De melding komt omdat MS de file een .zip file extensie heeft gegeven, maar ondertussen in dat bestand een formaat gebruikt dat afwijkt van hoe andere .zip files er uit zien. Waarschijnlijk is het formaat dat MS toepast niet eens (publiek) gedocumenteerd. Niets waar IASO iets aan kan doen dus, het is MS die de boel nept.

Het geeft mij persoonlijk veel vertrouwen dat de BUO software zo degelijk is geschreven dat dit soort afwijkingen worden opgemerkt, correct afgehandeld en keurig gelogd als waarschuwingen.
Reputatie 6
Badge +5
Hi @BerendDeMeyer

Ik heb je vraag doorgezet! 😉 En ontzettend bedankt voor het meedenken @Richard Rozema, ben benieuwd waar ze mee terugkomen!

Laat je het hier weer weten als er contact is geweest Berend?
Reputatie 7
Hallo @Lindsay,

Bedankt en uiteraard zal ook hier een terugkoppeling worden geplaatst!
Reputatie 7
Dit topic heb ik zelf even te weinig aandacht gegeven. Ik ben inmiddels - is al weer een tijd geleden - gebeld door een Cloud Engineer van KPN. Omdat zijn verhaal ongeveer 1:1 gelijk was aan de feedback van Richard, heb ik zijn post als beste antwoord gekenmerkt. Bedankt @Richard Rozema!
Reputatie 7
Voor de volledigheid van dit topic, plaats ik toch ook nog maar even de e-mail van het KPN BO BTO Team:

Inderdaad heeft het ermee te maken dat het een gezipt ISO bestand is.

Om efficiënter te kunnen werken maakt Back-up Online gebruik van slicing (opdelen van data in pakketjes). Per pakketje wordt bekeken of er verschil is tussen het bestaande pakketje op de server en het pakketje op de lokale PC. Alléén de pakketjes die verschillen, worden op de server overschreven.
Op deze manier worden dus steeds alléén de wijzigingen geback-upt.

Omdat het bestand "Win10_1703_Dutch_x64.iso.zip" gecomprimeerd (gezipt) is, heeft Back-up Online er moeite mee om het bestand goed te lezen, vandaar het waarschuwingsbericht [ZipContentSlicer]

Wij hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet,
BO BTO CCFVI Assurance Expertteam

Bedankt KPN BO BTO Team! 😎

Reageer