Beantwoord

OneDrive map wordt overgeslagen

  • 25 October 2018
  • 6 reacties
  • 552 keer bekeken

Bij het backuppen van de C-Schijf neemt hij uiteraard ook het user profiel mee. Daar staat ook de OneDrive map in welke door OneDrive gesynced wordt naar de cloud. Van deze map zou ik uiteraard graag ook een backup willen in KPN Backup.
Nu geeft hij echter een fout op deze map: "Access to the cloud file is denied".
Hoe krijg ik deze map nu wel goed gebackupped?
icon

Beste antwoord door Mohammad 26 October 2018, 16:05

Bekijk origineel

6 reacties

Reputatie 5
Badge +5
Goedemiddag @Sushi, welkom op het Zakelijk KPN Forum.

Cloud based mappen en mappen die in gebruik zijn (.tmp) kunnen niet meegenomen worden in de Back-up. Iets wat in de cloud staat is immers al geback-uped in de cloud.
Goedendag,

Sinds een tijdje ervaar ik precies het zelfde. Ik ben al jaren gebruiker van Backup Online én Onedrive, zelfs al toen het nog Skydrive was. Al die tijd werden de bestanden in het Onedrive mapje probleemloos meegenomen iin de dagelijkse backup.
@Mohammad
m.i is er een wezenlijk verschil tussen een backup en het synchroniseren van bestanden in de cloud. Immers, als er door wat voor reden dan ook een fout in een bestand ontstaat wordt die fout gesynchroniseerd naar het cloud bestand. Terwijl er bij een backup een nieuwe kopie wordt gemaakt. Je kunt dan dus terug vallen op een ouder backup bestand.
Correct me if i'm wrong.
Gr. Henrik
Reputatie 7
Badge +6
Binnen onedrive for business kan je gewoon een oudere versie terug halen 🙂 Klik voor de grap maar eens rechts op een ooit bewerkt bestand in onedrive for business en dan op version history 🙂
Hallo @SjorsK,

Je heb t helemaal gelijk en je het er niet eens Ondrive for Business voor nodig, de gewone versie bied die functionaliteit ook aan! Hiermee is mijn zorg weg en aangezien ik alles in mijn Onedrive opsla zal ik gaan overwegen of ik me de kosten van Backup Online ga besparen. 🙂

Hr. Henrik
Reputatie 5
Badge +5
Goedemorgen Heren,

Even een aantal punten om misverstanden te voorkomen.
  • Er is een wezenlijke verschillen in veiligheidsniveau tussen One Drive en Back-up Online. Denk hierbij aan o.a. de ISO-certificaties. Verder draait One Drive For Business op EU-servers, terwijl de gratis versie van One Drive op VS-servers draait. De EU wet- en regelgeving is aanzienlijk strenger dan die van de VS.
  • Daarnaast is er verschil tussen One Drive en back-up Online in de manier hoe de bestanden worden opgeslagen. Stel u voor dat u bijvoorbeeld gehackt wordt, dan zijn de bestanden in de cloud vaak ook beschadigd. Back-up Online maakt dagelijks een back-up tot 28 opeenvolgende sessies. U kunt altijd terug naar een sessie die niet corrupt is binnen die 28 dagen. OneDrive slaat bestanden lokaal op en synchroniseert deze als gewenst met de cloud.
  • Met de gratis versie van One Drive hebt u 5GB aan data-opslag. Met One Drive For Business is dat 1000GB en bij Back-up Online betaalt u per 100GB €6,-.
Kortom het zijn twee hele verschillende producten en gemaakt voor hele verschillende doeleinden.
Reputatie 7
Badge +6
Ik moet mij hier wel bij @Mohammad aansluiten.

Onedrive for business (Eventueel via KPN) is een prima alternatief voor bepaalde bestanden en is natuurlijk AVG-Bestemdig. - Sterker nog, de Microsoft klantenservice kan zelfs niet bij je gegevens komen.

In het geval van de prive versie is er geen adequate bescherming aanwezig.

Bij mij op de zaak gaan we langzaam maar zeker over van het oude "homegebied" met interne backups over naar Onedrive for Business.

Wat eerder een groot bottleneck is van onedrive for business is dat de download/upload snelheid simpelweg waardeloos is.

Onedrive is daarnaast ook "Strikt Persoonlijk". Je kan moet het dan ook zien als een "persoonlijke werkruimte" en als eigenaar heb je de vrijheid om de backups te verwijderen (Indien gewenst). Stel dat de persoonlijke licentie wordt opgeheven, dan zal de data ook verdwijnen (Er is een grace-period voor fouten 😉 ).

Tot slot moet ik er wel bij zeggen: Als iemand toegang krijgt tot de data, dan kan men inderdaad grote schade aanrichten. Uiteindelijk zou het een risicoafweging zijn en een kosten/baten analyze.

Reageer