Beantwoord

Oude bestanden terugzetten

  • 17 April 2017
  • 1 reactie
  • 222 keer bekeken

Hallo, kan ik ook bestanden terugzetten van een oudere backup? Dus niet een week geleden, maar een jaar geleden?
icon

Beste antwoord door BerendDeMeyer 18 April 2017, 11:37

Bekijk origineel

1 reactie

Reputatie 7
Hallo @Danny ter Avest,

Welkom op het Zakelijk KPN Forum!

Om een juist antwoord te geven op jouw vraag, is het belangrijk om het volgende te weten:

1. Welk OS gebruik je, Windows of Mac?

2. Hoe heb jij het maken van back-ups binnen Back-up Online ingesteld, automatisch op een bepaald tijdstip per dag of handmatig? Als je elke dag een (automatische) back-up maakt, dan heb je een retentie van 28 dagen, maak je handmatig back-ups, dan heb je een retentie van het 28x maken een back-up. Voorbeeld: maak je elke week of maand een back-up, dan heb je een retentie van 28 weken of 28 maanden.

3. Heb je sinds je back-ups van een jaar geleden nog essentiële dingen veranderd, zoals een nieuwe PC/Mac, nieuwe HDD/SSD geplaatst of de selectie van de mappen aangepast? Als je niets hierin hebt veranderd dan staan je bestanden van een jaar geleden nog op de servers van Back-up Online. LET OP, als je deze bestanden/mappen - van een jaar terug - bijvoorbeeld nadien hebt verwijderd van je PC/Mac OF deze hebt verwijderd uit je selectie voor je back-up, dan zijn deze bestanden ook inmiddels verwijderd uit de back-ups op de servers.

4. Als je naar Herstel gaat in het programma, welke datum staat daar aangegeven als jouw oudste back-up? Plaats desnoods even een schermafbeelding hier.

TIP! Bedenk dus goed - vooraf - bij het wijzigen van je selectie van schijven/mappen voor het maken je back-ups, of je deze data ook lokaal in een backup hebt staan. De back-ups die je maakt met Back-up Online is niets meer en niets minder een 1:1 kopie van je lokale bestanden/mappen die je hebt geselecteerd.

Heb je nog vragen, stel ze dan gerust.

Succes!

Reageer