Beantwoord

[Windows] De mail die na de dagelijkse backup wordt gestuurd geeft status grijs, ook al is alles goed gegaan.

  • 5 August 2017
  • 39 reacties
  • 731 keer bekeken

Reputatie 1
Badge
  • Actieve Deelnemer
  • 11 reacties
windows 10, was vista ; pc in slaapstand, wordt wakker door geplande taak, gaat daarna weer in slaapstand
icon

Beste antwoord door BerendDeMeyer 16 August 2017, 14:50

Bekijk origineel

39 reacties

Reputatie 7
Hallo Job,

Ik heb hier inderdaad ook last van gehad, in samenwerking met het KPN Cloud Team is de eerder genoemde handleiding tot stand gekomen. Ik ben ook benieuwd of je back-up schema nu weer goed gaat draaien.

EDIT!
De pc's worden gewoonlijk drie ochtenden in de week gebruikt, de data staat op een netwerkschijf die ik niet kan kiezen in BUO...

Waarom kun je die netwerklocaties niet selecteren om mee te nemen in je back-up schema?


Heb je inmiddels de nieuwe Workstation(>100) versie of nog de oude Workstation versie?
Reputatie 1
Badge
Gisteren draaide de backup mooi op tijd, datum;tijd-status grijs , maar geen status-lijn onder de "aantal-bestanden ... 10" regel.
Ik heb geen mogelijkheid gezien om netwerken te kiezen in de cliënt.
De komende 2 weken ben ik weg, geen updates van mijn kant tot 3 september. Veel dank tot dusver.
Reputatie 7
Hallo Jei,

Super! dat je back-up weer draait zoals je mag verwachten. Ik wens je een goede reis, mocht je nadien toch nog issues tegenkomen dan weet je ons nu te vinden.

Even toch nog een korte vraag. Heb jij de oude versie van Back-up Online for Workstations draaien, daarin kun je inderdaad geen netwerklocaties kiezen.

Salut!
Reputatie 7
Badge +11
Even toch nog een korte vraag. Heb jij de oude versie van Back-up Online for Workstations draaien, daarin kun je inderdaad geen netwerklocaties kiezen.
Klopt Berend. @jei heeft nog Back-up Online met Fair Use Policy. Het abonnement kan omgezet worden naar de nieuwe propositie per 100GB om de nieuwe functies te gebruiken inclusief netwerklocaties.

Voor meer informatie zie het topic: Back-up Online for workstation: wijziging in Fair Use Policy

Alle abonnementen worden uiteindelijk overgezet maar het is nog niet bekend wanneer. Het is echter ook mogelijk om al eerder het abonnement om te zetten. Ik verneem graag of ik daarbij kan helpen 🙂
Reputatie 7
Badge +11
Beste @jei, graag kom ik nog even terug op dit topic. Want mijn veronderstelling blijkt toch helemaal verkeerd te zijn.

Grijs = Geen Backups = correct.

Op de grijze dagen is er geen back-up gemaakt. Er is op die dagen geen sessie actief geweest met de server. De omschrijving klopt toch wel. Misschien heb ik 2 weken geleden verkeerd gekeken, bijvoorbeeld naar de verkeerde maand, dat weet ik nu niet meer. Als ik nogmaals in de geschiedenis van de back-ups kijk, is er op de "grijze" dagen geen back-up sessie geweest en klopt de omschrijving dus dat er geen back-up is gemaakt.

Mijn excuses voor de ontstaande verwarring. Indien de computer wel ingeschakeld stond tijdens de grijze dagen, gaat er iets fout waardoor er geen back-up gemaakt wordt. Als dat het geval is, adviseer ik @jei om dit te bekijken op de pc.
Reputatie 7
Hallo @jei en @Tim,

Ik zal het direct even voor jullie checken in mijn eigen back-up overzicht in mijn Windows VM...In mijn Back-up Online voor Windows krijg ik - zoals eerder in een van mijn posts ook aangegeven - ook de melding in het kalenderoverzicht, dat er op de grijs gemarkeerde dagen geen back-ups zijn gemaakt.
Reputatie 7
Hallo @jei en @Tim,

Even ter vergelijking - back-ups vs kleurschema in agenda dashboard - ook even een schermafbeelding van een goed voorbeeld van het detailoverzicht Back-up Online op mijn Mac.

Reputatie 7
Badge +11
Duidelijk! Ik zat volledig verkeerd. Dan werkt het gelukkig precies zoals het hoort. Bedankt @BerendDeMeyer voor de bevestiging.
Als er vragen open staan of wij kunnen helpen @jei, hoor ik het graag!
Reputatie 7
Graag gedaan @Tim, het huidige kleurenschema kan inderdaad tot verwarring leiden! 😎

Ik zal het BA voor dit topic ook nog even aanpassen. Ik wacht verder even de terugkoppeling af van de Product Manager voor Back-up Online, naar aanleiding van de door mij voorgestelde aanpassingen van het nu gebruikte kleurenschema voor de e-mail notificaties.

@jei, ik ben ook erg benieuwd of het nu wel allemaal duidelijk is voor je en natuurlijk hoe je Back-up Online draait de laatste tijd inclusief de e-mail notificaties.

Succes!
Reputatie 1
Badge
Net terug, even gekeken naar de backups van de afgelopen twee weken, en vergeleken met de dashboard-mails. Het datum-tijd-veld in de mails is altijd grijs, behalve als er geen backup heeft gedraaid, dan is het rood. De lijn onder aantal-bestanden... is groen als er 1 of meer bestanden zijn verwerkt, of afwezig bij 0 bestanden. Ik zal de mail-frequentie op wekelijks zetten, dat was het voorheen ook.
Mijn BUO heeft "Korte versie 16.8.0 Versie nummer 17123"
Reputatie 7
Hallo Job,

Bedankt voor je feedback!

Het datum-tijd-veld in de mails is altijd grijs, behalve als er geen backup heeft gedraaid, dan is het rood.De lijn onder aantal-bestanden... is groen als er 1 of meer bestanden zijn verwerkt, of afwezig bij 0 bestanden1. Back-up Online - nieuwe Workstation-...GB (+netwerk) versie - voor Windows (10): Win-x64 16.8.0 Build 17123 (#2cbd043827-4120)

2. Back-up Online - nieuwe Workstation-...GB (+netwerk) versie voor macOS (10.10.5): 16.8.0. Build 16325 (#c75153250e-4116)

Fijn weekend! 😎
Reputatie 7
Hallo Job,

Ik was bezig met het schrijven van een aanvullende post hier in jouw topic. Ik heb er een nieuw topic voor aangemaakt: *gemodereerd - zie onderstaand bericht*
[Algemeen] Kleurschema's in de e-mail notificatie vanuit Back-up Online

Dat is makkelijker voor jou en onze andere forumleden. 😎

Succes!
Reputatie 7
Hallo Job,

In verband met een aantal belangrijke aanpassingen in bovengenoemd topic, heb ik deze even tijdelijk verplaatst in een voor forumleden niet zichtbare omgeving binnen het forum. Ik zal het topic weer zsm online zetten.

Wordt vervolgd...
Reputatie 7
Hallo Job - @jei,

Ik heb inmiddels verschillende kleurschema's per specifieke e-mail notificatie verzameld in het nieuwe topic: [Algemeen] Kleurschema's die kunnen voorkomen in de e-mail notificaties voor Back-up Online

Mocht je nog vragen, opmerkingen en/of aanvullingen hebben, dan hoor ik dat graag van je.

Fijne weekend! 😎

Reageer