Vraag

[Windows] Waarom: "kan geen verbinding maken met de back-up server"

  • 16 December 2016
  • 8 reacties
  • 300 keer bekeken

[Bericht van Moderator - 23.03/12:32] @Peter Klein Deze vraag is naar het juiste subforum verplaatst.

BIj het starten van de applicatie voor backup-online krijg ik (ook na meerdere pogingen) alleen een dialoogvenster met deze opmerking:Waarom? Mijn internetverbinding is gewoon paraat, ik kan immers ook deze vraag posten op dit forum...!

8 reacties

Reputatie 7
Badge +11
Goedendag Peter, wij helpen u graag met dit probleem! Welkom op het zakelijke forum. :)

Zonder de oorzaak en het probleem diepgaand te analyseren, wil ik u verzoeken om Back-up Online allereerst te updaten naar de nieuwste versie. Op de website staat sinds enkele dagen versie 16.8 klaar. Grote kans dat het probleem daarna is verholpen. Dat zou wel zo makkelijk zijn, laat u het aan ons weten?
Hallo Tim,
Dit bleek niet de oorzaak. Het probleem was gelegen in het feit (zie ook meldingen elders op dit forum) dat ik de KPN software die voortdurend op de achtergrond aanwezig is om op tijd de backup te kunnen starten, de complete beschikbare bandbreedte opslokte. Daardoor was geen internetverkeer meer mogelijk met andere sites. Ik had dus alle achtergrondprocessen "KPN" stopgezet. Maar dan deed de Online Backup service het niet. Dat bleek de oorzaak, niet een versie ( ik beschik over de meest recente).
Ik zou nog wel graag het antwoord krijgen het issue "KPN Backup Online blokkeert alle andere internetverkeer"

Peter
Reputatie 3
Badge +2
Goedemorgen Peter,

Graag zou ik willen weten wat voor Internetverbinding er op uw locatie is. Back-up Online kan inderdaad behoorlijk wat van de verbinding in beslag nemen. Vandaar dat het advies ook is om de back-up dagelijks te laten lopen op een tijdstip dat er eigenlijk weinig met de computer gewerkt wordt. In dat geval vergt de back-up weinig van de verbinding omdat hij dan alleen de dagelijkse wijzigingen backupt.

Deze wijzigingen zijn derhalve dusdanig kleine pakketjes dat de verbindingssnelheid vaak niet eens gehaald kan worden, dus ik ben zeer benieuwd wat de internetverbinding en systeemconfiguratie is.

Met vriendelijke groet,

Dennis Hoogstad
Hallo Dennis,
Dank voor je reactie. Het lastige is dat ik geen voldoende beeld heb van wat jij aan gegevens nodig hebt. Ik heb een gewone koperdraad verbinding via Online en die werkt voor alle gewenste internetzaken ruim voldoende. De betreffende computer is met ethernet bekabeld aangesloten.
In een eerdere poging tot backup heb ik gezien dat de te verwachten resterende tijd voor de backup alleen maar langer werd (tot 34 uren en nog wat minuten heb ik als laatste waargenomen) , en toen ik uiteindelijk besloot om toch maar naar bed te gaan, stond het proces de volgende morgen nog te draaien met nog altijd 16 uren te gaan. Kun je natuurlijk zeggen dat dat in verhouding nog helemaal niet zo gek was, maar het betrof slechts 4,6 Gb aan data.
Als jij me verder kunt helpen met preciezer aan te geven hoe ik de door jou gewenste informatie kan achterhalen, heb ik er absoluut geen probleem mee om die te verstrekken.
Peter
Reputatie 3
Badge +2
Hallo Peter,

Kan je voor mij een verbindingstest doen via Speedtest.net en dan de link in dit bericht zetten?
Voorbeeld van de link is: http://www.speedtest.net/result/5896268588.png

Daar moet ik al behoorlijk veel uit kunnen halen. Betrof het overigens de eerste back-up?

Met vriendelijke groet,

Dennis Hoogstad
Hallo Dennis,

Dank opnieuw, dat is al een heel stuk duidelijker. Hierbij de link:
http://www.speedtest.net/my-result/5896883479

Peter
Reputatie 7
Badge +11
Bedankt Peter voor de test en link!

0,86 Mbit is niet erg veel, ik kan mij voorstellen dat tijdens het back-uppen, de internetverbinding aanzienlijk trager is en problemen geeft. Voor het uploaden van 4.6 GB is dan minimaal 13 uur nodig. :(

Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe de data er op de server bij staat. Alle informatie is welkom. Zou u de licentie code van uw Back-up online met Dennis en mij willen delen in een privébericht? Als u op mijn naam en die van Dennis klikt, kunt u een privébericht sturen.
Reputatie 7
Off-topic:

Hi Tim, zou je dit draadje willen verplaatsen naar het Back-up Online subforum en de titel ook even aan willen passen:

[Windows] Back-up Online: "kan geen verbinding maken met de back-up server". Waarom?

Dan is dit draadje ook weer goed herkenbaar voor de overige gebruikers van Back-up Online voor Windows! DankU. 🆒

Reageer