KPN EEN MKB

Installatie Acronis Cyber Protect

  • 8 April 2022
  • 0 reacties
  • 277 keer bekeken
Installatie Acronis Cyber Protect
Reputatie 7
Badge +6
  • KPN Community Manager
  • 2426 reacties

Acronis Cyber Protect is de nieuwe 2-in-1 cloudoplossing die een gegevens back-up combineert met cyberbeveiliging (combinatie van wat voorheen Back-up Online & Protection Service for Business was). Met deze dienst kunt u back-up- en herstelbewerkingen uitvoeren voor werkstations, servers, virtuele machines en toepassingen zoals Microsoft 365.

Verder worden alle machines beschermd tegen malwarebedreigingen zoals virussen en ransomware, wordt het downloaden van schadelijke bestanden voorkomen en wordt de toegang tot verdachte links geblokkeerd.

 

Account activeren

Na het bestellen van Acronis Cyber Protect is de eerste stap het activeren van uw account. U ontvangt een aparte mail met een activatielink. Let op: deze mail kan tussen uw spam-berichten terechtkomen.

  1. Klik in de e-mail op de knop ‘Account activeren’
  2. Uw browser wordt geopend om een wachtwoord aan te maken voor de Acronis Cyber Protect portal
  3. Verzin een wachtwoord met minimaal 9 tekens. Hierbij adviseren we u om meer tekens en,  naast letters, ook cijfers en speciale tekens in het wachtwoord te gebruiken
  4. Na het instellen van het wachtwoord, wordt u gevraagd de licentieovereenkomst en de privacyverklaring te accepteren. Door de links aan te klikken, kunt u de documentatie lezen

 

Installatie

Na het activeren van uw Acronis Cyber Protect portal account kunt u aan de hand van de introductie-wizard de installatie doorlopen. Hieronder de stappen die u doorloopt:

  1. Kies wat u wilt beschermen: Bestanden of de volledige machine
  2. Kies vervolgens voor Werkstations – Windows
  3. Automatisch wordt er een download van de Acronis-agent voor Windows gestart
  4. Klik vervolgens op de agent en geef toestemming voor de installatie
  5. De laatste stap van de installatie is de registratie van de machine
  6. Na de registratie komt u op een pagina met een overzicht van ‘Alle apparaten’
  7. Via de knop ‘Bescherming inschakelen’ start u met de eerste back-up


Beschermingsschema

Acronis heeft een standaard beschermingsschema geactiveerd, maar natuurlijk is dit aan te passen. U krijgt onderstaand scherm te zien:
 


Om de installatie volledig af te ronden is het zaak om de rood en oranje gemarkeerde items aan te passen. Zo heeft u bijvoorbeeld de keuze om de ‘Volledige machine’ of alleen bepaalde ‘Schijven/volumes’ of ‘Bestanden/mappen’ te back-uppen.

Het voordeel van een volledige machine (apparaat) back-uppen is dat er een 1 op 1 kopie van het volledige apparaat wordt gemaakt. Dit betekent ook het Windows 10/11 besturingssysteem met alle op uw apparaat geïnstalleerde programma’s. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld bij een crash van uw apparaat of bij een volledige versleuteling van uw apparaat door Ransomware, eenvoudig de back-up van het hele apparaat terugzetten. Voor het terugzetten van bestanden uit de volledige back-up is er een handige blader functie waardoor ook dit heel makkelijk werkt.

Let op: Als u ervoor kiest om de volledige machine te back-uppen kan het zijn dat u hierdoor uw Acronis databundel dient te vergroten.


Versleuteling

Wij raden u ten zeerste aan om uw back-up met een wachtwoord te versleutelen. Dit is een extra beveiliging en zo zorgt u ervoor dat alleen u toegang heeft tot de back-up en uw bedrijfsdata.

Let op: Bewaar het wachtwoord op een veilige plek. Zonder het wachtwoord heeft u geen toegang tot de back-up!

De volledige installatiehandleiding is natuurlijk ook beschikbaar op kpn.com. Als u tegen problemen aanloopt tijdens het installatieproces horen we het natuurlijk graag. Laat een reactie hieronder achter of maak een nieuw topic aan.
 



Interessant voor u:


0 reacties

Geen reactie

Reageer