De klant verassen.

  • 21 August 2018
  • 1 reactie
  • 838 keer bekeken

Reputatie 7
Badge +6
Vanuit mijn werk vindt ik het hartstikke leuk om mijn klanten zo nu en dan een positieve verassing te geven door net dat ene stapje verder te gaan dan verwacht. Het kan iets simpels zijn door een klein probleempje op te lossen waar men al lang last voor heeft of andere dingen "die anders zouden blijven liggen" op te pakken.

Natuurlijk zijn er ook creatievere manieren te doen om de klant toch te verassen. Ik had bijvoorbeeld vandaag een terugbel verzoek van een klant en ik moest er toch zijn voor een andere klant, dus had ik iets van: Hah! Ik ga gewoon voor haar kantoor zitten voordat ik het belletje ga wagen.

Net nadat het gesprek gestart is zegt de klant "Goh, hoor ik je toevallig op de gang" ik: Jazeker! Het leek mij een leuk idee om toch even langs te komen.

Uiteindelijk was dit een goede ijsbreker om op een positieve manier het gesprek aan te gaan.

Dezelfde klant had mij eerder die dag ook gezien (Rond het tijdstip dat er met de servicedesk gebeld werd voor het terugbelverzoek maar de klant dacht dat ik van een totaal ander team was).

Ik hoop dat dit advies kan helpen om jullie klantbeleving te verhogen, het is natuurlijk niet mogelijk om het altijd toe te passen maar alle kleine beetjes helpen 😉

Hebben jullie nog leuke verhalen, tips of tricks?

1 reactie

Reputatie 5
Badge +5
Hi @SjorsK,

Dat is een mooi voorbeeld van hoe je een extra stap kunt zetten voor de klant. Ik neem het zeker mee als tip!

Reageer