Ik ga op vakantie en ik neem mee… de KPN Checklist

  • 19 June 2017
  • 3 reacties
  • 683 keer bekeken

Reputatie 6
Badge +5
Als ondernemer kan de grens tussen werk en privé erg lastig te plaatsen zijn. De inhoud van uw bankrekening, de risico’s en de successen liggen allemaal bij uzelf. U bent onmisbaar. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 8 MKB ondernemers nooit op vakantie gaan. En als ze het al doen, dan blijft 43% alsnog bereikbaar voor 'belangrijke zaken'. In feite gaan ze niet echt op vakantie, maar gewoon flexwerken. Heel begrijpelijk, maar best heftig!

Het is namelijk heel gezond om even op te laden, het verstand op 0 te zetten en tot uzelf te komen op een tropisch eiland of een besneeuwde berg. Dan kun u weer met een frisse blik en vol motivatie aan de slag!

Nog spannend? Het Zakelijk KPN Forum helpt u op weg met de vakantie checklist.

✓ Check uw mobiele bundel

Vroeger was het nogal een gedoe, dat bellen/internetten in het buitenland. Snel roaming uitzetten of de hoofdprijs betalen voor uw WhatsAppje, meer keuzes waren er niet. Sinds 15 juni is het leven een stuk makkelijker geworden!

Dankzij nieuwe EU regulering is uw mobiele bundel geldig in de hele EU. KPN heeft zelfs nog wat extra landen toegevoegd. Ook over de grens kunt u dus gerust even naar het thuisfront bellen. Raadpleeg hier de spelregels voor uw bundel binnen de EU!


✓ Waar zijn de WiFi punten?

Dat uw bundel gewoon gebruikt kan worden binnen de EU zonder extra kosten is al een hele overwinning. Toch kan het best een dure grap worden als u wilt blijven mailen of al uw jaloersmakende foto’s doorstuurt via 4G. Daarom krijgt u bij uw mobiele abonnement gratis toegang tot meer dan 1 miljoen HotSpots wereldwijd. Met uw Internet of Alles-in-een pakket kunt u zelfs inloggen op meer dan 20 miljoen WiFi punten!
Bekijk hier hoe u inlogt met KPN WiFi HotSpots.


✓ Spreek een voicemail in

De meeste nieuwe telefoons zijn waterdicht, maar de telefoon opnemen tijdens het snorkelen is meestal niet gewenst. Zorg daarom dat u een goede voicemail klaar hebt staan! Die kunt u steeds aanpassen aan iedere situatie. Zo weet de beller precies waar hij aan toe is en kunt u rustig op zoek naar Nemo. Bekijk hier hoe het instellen van uw voicemail werkt en neem deze 5 tips voor het inspreken van uw voicemail nog even door!

Tip: Niet zelf inspreken?
Als u uw voicemail liever niet zelf inspreekt, staan wij natuurlijk ook voor u klaar. Met Business VoiceMail regelen wij een gepersonaliseerde boodschap in een professionele opnamestudio.


✓ Schrijf een Automatisch Antwoord

Geef het maar toe, er zijn weinig dingen op deze wereld zo bevredigend als het aankondigen van uw vakantie bij de thuisblijvers. De blikken van afgunst en de ‘zo zo, toe maar’s zijn heerlijk!
De beste manier om ervoor te zorgen dat al uw contactpersonen op de hoogte zijn is door een automatisch antwoord in te stellen! Dat kan simpel via Outlook of de webmail van Exchange Online. Vergeet niet te vermelden wanneer u weer terug bent van vakantie en wie de zaken even overneemt.

Tip: Toch bereikbaar zijn?
Wilt u wel een oogje in het zeil kunnen houden? Ga dan voor Exchange Online Standaard. Hiermee synchroniseert uw mailbox automatisch met al uw apparaten, ook in het buitenland!


✓ Laat het los

Op vakantie gaan als ondernemer is op zich best een onderneming. Zet door en ga er toch even tussenuit. Dat is goed voor uzelf én voor uw bedrijf. "Als ik terugkom kan ik met een frisse blik naar het bedrijf kijken.", volgens Amerikaans ondernemer Norm Brodsky. "Ik kan problemen zien en aanpakken met een helderheid die ik voor mijn vakantie niet had."


Veel plezier op vakantie! Hebt u zelf nog goede vakantietips voor ondernemers of wilt u gewoon zo'n jaloersmakende foto delen? Deel het hieronder in de reacties!

3 reacties

Reputatie 7
Hallo @Lindsay,

Wat een super leuk geschreven topic is dit weer! En handige tips voor zaken die vanzelfsprekend zijn, maar door de dagelijkse hectiek vaak worden vergeten! Op deze manier krijgt die andere MKB-er ook zin om de knoop maar eens door te hakken en er opuit te trekken! 🆒
Reputatie 6
Badge +5
Bedankt @BerendDeMeyer!

Hoog tijd om de slippers en zonnebrand erbij te pakken!;)
Reputatie 7
Badge +6
,,,,En dan besluit ik juist tijdens mijn vakantie om een nieuwe onderneming te starten :8 Maar nu lekker rust 😃

Reageer