Sticky

Ik neem afscheid van mijn haar en mijn harde schijf [Column]

  • 24 October 2017
  • 2 reacties
  • 966 keer bekeken

Reputatie 2
Badge
  • KPN Medewerker
  • 0 reacties
Mijn heftig terugtrekkende haarlijn is een voorzichtige hint uit welk tijdperk ik stam. Die van de ‘CD-tjes’. Voor de jongere ondernemers die bij het woord ‘CD’ vaag een belletje horen rinkelen, maar in 1995 er zelf niet bij waren: een CD was een super dun rond schijfje met daarop je favoriete muziek. Centimeter of 10 breed. Paste in je Discman. Het grote nadeel van deze schijfjes? Als er ook maar één krasje op zat, werd mijn dagelijkse treinreis tussen Rotterdam Centraal en Den Haag Holland Spoor opvallend stil…

Naast dat CD’s heel gevoelig waren voor krasjes en vette vingers was er nog een groot nadeel: weg-is-weg. Mocht het zo zijn dat je CD-tje kwijtraakte of gestolen werd uit je rugzak, dan was het einde verhaal. Een limited edition (waar je een weekend lang met minimum loon patat voor had staan scheppen) was dan voor altijd verdwenen uit je leven. Pleite. Foetsie. Nooit-meer-terug.

Een harde schijf of een zwakke plek?
Computers van nu zijn de CD’s van toen. Of beter gezegd: de harde schijf in onze computers heeft precies hetzelfde probleem als mijn treinreisjes in 1995. Want ondanks dat de naam anders doet vermoeden -harde schijf- is hij zeer kwetsbaar. Harde schijven kunnen beschadigen. Portable harde schijven kunnen kapot gaan en kwijtraken. En als je laptop wordt gestolen uit je rugzak is alles pleite. Foetsie. Nooit-meer-terug.

Goodbye
Terwijl mijn haarlijn steeds verder de geschiedenis in kruipt, loop ik zelf graag richting de toekomst. De oude en vertrouwde harde schijf is wel oud maar niet meer vertrouwd. Tijd voor afscheid dus van de harddisk. De cloud neemt het stokje over van de harde schijf zoals Spotify en iTunes het overnamen van mijn supergevoelige schijfjes met muziek.


In de wolk schijnt het zonnetje
De cloud is er altijd en overal voor ondernemende Nederlanders. Op kantoor, thuis en op het strand. De cloud heeft geen last van krasjes. Of slijtage. Of diefstal. Dus mocht je laptop een keer ongewenst van eigenaar veranderen, staan al je spullen in maar liefst 2 Nederlandse datacenters 100% veilig op je te wachten.

Het is even wennen, maar wie met beide benen op de grond staat, werkt in de cloud.

Veilig, makkelijk en overal waar u bent
Ideeën opdoen over werken in de cloud? Kijk in onze Cloudstore of laat u adviseren over KPN Kleinzakelijk en KPN EEN.

"De cloud is populair en hij is overal. Thuis, op straat en op kantoor. In deze wolk vol met techniek gebeurt van alles. Van veiligheid tot gemak, van werk tot entertainment. Met een gezonde knipoog kijkt Rik van Assendelft even rond."

2 reacties

Reputatie 7
Geweldig leuk en interessant topic weer @Rik, een knipoog retour! 😉

Reageer