Sticky

Zorginstellingen communiceren veilig met Zorg Messenger

  • 24 January 2017
  • 0 reacties
  • 1566 keer bekeken

Reputatie 5
Badge +10
  • Oud KPN Medewerker
  • 907 reacties

869a7f68-7359-46ec-8603-6ed34c3fab07.png

ICT is niet meer weg te denken uit onze dynamische wereld. Zo speelt het een belangrijke rol in het betaalbaar en toegankelijk houden van de gezondheidszorg. Dankzij de inzet van ICT verbetert en versnelt de uitwisseling van zorginformatie. KPN speelt hierop in met Zorg Messenger: een besloten infrastructuur waarmee zorginstellingen veilig communiceren.

 

12d5f4af-a4f0-4783-913f-07c88b476694.png

Wat is Zorg Messenger?

De Zorg Messenger app is een berichtendienst, speciaal ontwikkeld voor de zorgsector. Zorgprofessionals krijgen hiermee de mogelijkheid om gemakkelijk en veilig te communiceren met collega’s, patiënten, cliënten, lokale overheidsinstanties en andere partners. De dienst wordt, net als de ZorgCloud, beheert door KPN dochterbedrijf E-Zorg.
 

https://www.youtube.com/watch?v=rpSX3m6MSXI&feature=youtu.beVerantwoord communiceren

Organisaties in de zorg hebben de verantwoordelijkheid om de privacy van de patiënt altijd te waarborgen. Het delen van vertrouwelijke en privacygevoelige informatie in de zorg vereist hoge veiligheidseisen. Met de Zorg Messenger verkleint een organisatie het risico dat vertrouwelijke informatie in verkeerde handen terechtkomt. Voor maximale veiligheid wordt het berichtenverkeer in Zorg Messenger namelijk versleuteld en afgehandeld via een besloten en GZN (Goed Beheerd Zorgnetwerk) gecertificeerd netwerkinfrastructuur. De data wordt verwerkt in Nederlandse datacenters.


Hoe het werkt?

Zorg Messenger is beschikbaar als app op pc, tablet en smartphone (Windows, Android, Mac en IOS) en werkt grotendeels hetzelfde als andere berichtenapps, zoals WhatsApp. Bovendien kan met Zorg Messenger een bestand tot 100 MB verstuurd worden, een bericht worden teruggetrokken nadat deze al verzonden is en ingelogd worden met 2-factor authenticatie, waarbij de gebruiker een wachtwoord en een verificatiecode moet opgeven om in te loggen.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van KPN.


0 reacties

Geen reactie

Reageer