Welkom op het

Zakelijk KPN Forum

Recent online
Zakelijk KPN Forum - Indexpagina
Vraag

Cron Job


Reputatie 3
Badge
Hoi,

Een vraagje:
Kan ik een Cron Job instellen via Cloudservice Portal? Ik wil tzt boekingen via boekingsites (lees bijv booking.com of airbnb) kunnen synchroniseren met iCal.
Ik kan nog niks testen, want er is nog geen mogelijkheid tot boeken, maar tzt wil ik wel dat dit automatisch kan (nu is er alleen de handmatige optie)

Na wat zoekwerk ben ik twee mogelijkheden tegengekomen:
"You need to be able to access your site or server via the command line with shell (SSH) access or alternatively, your web host needs to have a Cron scheduling app in their control panel dashboard."
Bron: https://sitebeginner.com/build/cronjob/

Is dit mogelijk? Of dient dit vanuit KPN geactiveerd te worden?

Groeten Henk

3 Reacties

Reputatie 5
Badge +5
Hi @Henkie,

Leuk om u weer terug te zien!
Ik kan mij goed voorstellen dat u de synchronisatie automatisch wilt laten verlopen.
Om zeker te zijn van mijn antwoord ben ik even langs de specialisten gelopen voor advies.

Wij ondersteunen bij KPN geen Shell Access. Daarnaast is het tot mijn spijt ook niet mogelijk om een applicatie in het control panel in te bouwen.

Het is misschien niet het gewenste antwoord, maar het is wel hoe de situatie is.
Reputatie 3
Badge
@Rick S.

Hoi Rick,
Dat is erg jammer. Heb gehoord van een kennis dat er een workaround is door een Cron Job Generator het script uit te laten voeren. Zelfde kennis vond het raar dat KPN zoiets niet ondersteunt.

Nog een andere vraag; Voor het meertalig maken vd website wil ik WPML gebruiken (aangeraden door thema leverancier), nu lees ik daar de volgende minimum requirements:
In order to run, WPML requires the following:

*WordPress 3.9 or later
*PHP 5.3 and above with memory limit of at least 128MB (see WP memory settings). Keep in mind that the required memory for your site depends on your content, theme and all plugins.
*MySQL 5.6 and above
*That you can create tables in your database.
*Multibyte String extension for using WPML String Translation
*SimpleXML extension for using XLIFF files in WPML Translation Management.
*The eval() PHP function must be enabled. More about this in the section about eval().

https://wpml.org/home/minimum-requirements/

Wanneer is MySQL 5.6 beschikbaar? Of is dit in te stellen door mij/jullie? Zit nu op 5.5.59 namelijk. En dat laatste punt over eval() PHP function, staat die juist ingesteld?

Heb toch het idee dat ik naar verhuizen moet gaan kijken, als minimum eisen voor standaard plugins al te hoog zijn bij KPN. Jullie (verkoop)site zegt zelf dat "complexe sites" mogelijk zijn, terwijl die van mij toch redelijk basis is......Gr Henk

Ps. @Rick S. Dat laatste is niet zozeer aan jouw gericht, maar aan KPN. Jij kan daar weinig aan doen.
Reputatie 5
Badge +5
Goedemiddag @Henkie,

Bedankt voor uw reactie!
Het is inderdaad zonde dat u de Cron Job niet toe kunt passen. En ik kan mij de mening van uw kennis ook wel voorstellen. Het heeft echter te maken met het feit dat wij binnen KPN werken met 'Shared Hosting'.

Nu ben ik samen met de specialisten ook direct door de voorwaarden voor WPML heen gegaan. We zijn hierbij tot mijn spijt tot de conclusie gekomen dat wij niet aan alle voorwaarden voldoen. Zo is MySQL 5.6 (nog) niet beschikbaar en is de PHP versie niet op juiste versie.

Als deze functionaliteiten van groot belang zijn voor uw website, dan is wellicht de beste optie om naar een alternatief te kijken.

Reageer