Beantwoord

domeinnaam staat geregistreerd bij videotex Nederland N

  • 23 september 2018
  • 1 reactie
  • 148 keer bekeken

Goedenavond,

Ik heb mijn vraag een paar keer op het forum gevonden en als ik het goed begrijp is er voor iedere domeinnaam een aparte navraag nodig. Ik heb een bedrijfje opgestart en wil hier graag een website voor maken. De geregistreerde houder van de domeinnaam die ik graag wil vastleggen is volgens SIDN 'Videotex Nederland N.V.' Via Google is mij duidelijk geworden dat dit bedrijf sinds eind jaren '90 niet meer bestaat en ooit is overgenomen door Planet. Maar Planet is ondertussen weer overgenomen door KPN.
Het mailadres dat bij SIDN bekend is om contact met de eigenaar op te nemen is domain-ops@planet.nl. Daarop krijg ik uiteraard geen reactie. En wanneer ik mijn beoogde domeinnaam intyp, word ik automatisch omgeleid naar www.kpn.com.

Uit eerdere antwoorden op dit forum heb ik begrepen dat een aantal domeinnamen op een automatische verlenging staat en er geen betalingen plaats vinden. En er is al een aantal domeinnamen vrijgegeven in 2017. Graag zou ik willen weten hoe ik er achterkom of dit ook voor de domeinnaam geldt die ik graag zou willen registreren.
icon

Beste antwoord door Rashid 24 september 2018, 13:56

Hi @Berthea,Van wat ik heb begrepen zou u op de website van SIDN kunnen zien of een domeinnaam bezet is, vrij gegeven is of in quarantaine is geplaatst. Het is altijd een lastige situatie wanneer de eigenaar van de domeinnaam niet reageert. Het zou goed kunnen dat de mail inbox niet meer wordt gelezen sinds Planet niet meer bestaat.Het klopt dat domeinnamen automatisch worden verlengd. Welke domeinnaam wenst u te registreren? Dan kan ik kijken of wij contact kunnen krijgen met de eigenaar. U mag de domeinnaam ook in een privé bericht naar mij sturen.
Bekijk origineel

1 reactie

Reputatie 5
Badge +10
Hi @Berthea,

Van wat ik heb begrepen zou u op de website van SIDN kunnen zien of een domeinnaam bezet is, vrij gegeven is of in quarantaine is geplaatst. Het is altijd een lastige situatie wanneer de eigenaar van de domeinnaam niet reageert. Het zou goed kunnen dat de mail inbox niet meer wordt gelezen sinds Planet niet meer bestaat.

Het klopt dat domeinnamen automatisch worden verlengd. Welke domeinnaam wenst u te registreren? Dan kan ik kijken of wij contact kunnen krijgen met de eigenaar. U mag de domeinnaam ook in een privé bericht naar mij sturen.

Reageer