Beantwoord

Platgespamd na domein registratie

  • 22 mei 2018
  • 2 reacties
  • 92 keer bekeken

Vorige week heb ik een domein geregistreerd bij KPN. Ik kon nog niet met mijn ogen knipperen of de ene na de andere webdesigner mailde mij met de vraag of zij/hij een logo of website voor ons kon maken. Hoe kan dat??
icon

Beste antwoord door marvinh 22 mei 2018, 10:36

Beste @Simon Blok,Heeft u sinds kort een nieuw bedrijf opgericht en zich ingeschreven bij de KVK? Het lijkt er meer op dat het namelijk een nieuw bedrijf is wat u start en allerlei bedrijven zoals webdesigners, boekhouders ect. kunnen gratis bij de KVK opvragen welke bedrijven er allemaal nieuw zijn geregistreerd.Eigenlijk mogen dergelijke bedrijven u niet op deze manier contacteren, omdat hiervoor regelgeving bestaat, maar helaas gebeurt het nog heel vaak. (bron: https://www.mkbservicedesk.nl/3095/wat-houdt-spamverbod.htm)
Bekijk origineel

2 reacties

Reputatie 4
Badge +3
Beste @Simon Blok,

Heeft u sinds kort een nieuw bedrijf opgericht en zich ingeschreven bij de KVK? Het lijkt er meer op dat het namelijk een nieuw bedrijf is wat u start en allerlei bedrijven zoals webdesigners, boekhouders ect. kunnen gratis bij de KVK opvragen welke bedrijven er allemaal nieuw zijn geregistreerd.

Eigenlijk mogen dergelijke bedrijven u niet op deze manier contacteren, omdat hiervoor regelgeving bestaat, maar helaas gebeurt het nog heel vaak. (bron: https://www.mkbservicedesk.nl/3095/wat-houdt-spamverbod.htm)
Reputatie 7
Badge +11
Als aanvulling op het antwoord van @marvinh, de voornaamste reden hiervoor is de openbare WHOIS registratie van uw domeinnaam. Bedrijven scannen op nieuw geregistreerde domeinnamen en benaderen het e-mailadres.
KPN heeft sinds kort een mogelijkheid om anoniem een domeinnaam te registreren, hiervoor worden eenmalig kosten in rekening gebracht bij de aanvraag. Deze dienst is nog niet volledig beschikbaar maar verwachten we binnenkort voor alle klanten aan te bieden.

Reageer