Vraag

Admin rechten Office365

  • 7 juni 2018
  • 7 reacties
  • 353 keer bekeken

Goedenmiddag,

Om mijn 'security score' op te krikken, probeer ik enkele geadviseerde aanpassingen te doen, waaronder ''enable audit data recording''.
Deze optie heb ik echter niet beschikbaar.... ontbreken hiervoor rechten om dit te activeren als bedrijfsbeheerder?
Zijn er gebruikersnivo's met meer rechten? Ik ken niet de verschillen tussen onderstaande nivo's....
Gebruiker
Bedrijfsbeheerder
Gebruikersaccount-beheerder
Service supportbeheeder
Facturatiebeheerder
Helpdeskbeheerder

Wie kan mij verder helpen?

7 reacties

Reputatie 7
Badge +11
Dag @Alta, dat is een goede vraag! Ik weet niet zeker of deze optie mogelijk is met een licentie via KPN. Persoonlijk heb ik er nog geen ervaring mee en moet ik even op zoektocht. Na het weekend verwacht ik erop terug te komen! 🤓
Reputatie 7
Badge +11
@Alta Betreft dit toevallig een onderdeel van Azure? Dit lijkt het geval, al kan ik het ook mis hebben. Azure wordt niet geleverd met een reseller licentie van Office 365 waardoor ik bang ben dat deze functionaliteit niet aanwezig is.
Beste Tim,

Dit is niet in Azure, maar staat onder beveiligings en compliance centrum --> zoeken en onderzoek --> audit logboek zoeken.
Hierin zou deze optie moeten staan....

https://support.office.com/en-us/article/turn-office-365-audit-log-search-on-or-off-e893b19a-660c-41f2-9074-d3631c95a014
Reputatie 3
Badge +1
Beste @Alta, als je jezelf de rol Bedrijfsbeheerder toekent, en dan aanmeldt op via https://portal.office365.com, dan moet je het beheer icoon zien, Vervolgens kun je naar de verschillende beheercentra per dienst/product.


Ik heb bedrijfsbeheerder bevoegdheid, maar kan nog steeds niet ''enable audit data recording''. Ik kan er alleen in zoeken....dus mijn security score niet verder opkrikken....
Reputatie 3
Badge +1
Beste @Alta,

Bijgaand de stappen !

1. Aanmelden als beheerder (deze rechten heb je inmiddels begrijp ik).
2. Klik op het Admin icoon of , indien zichtbaar, Security & Compliance; dan kom je er direct.


3. In het Admin center, klik onderin op Security & Compliance : het portaal https://protection.office.com wordt geopend in een nieuw venster.


4. Klik op Search & Investigation > Audit Log Search


5. Zet Audit Search Aan en wacht totdat het proces is afgerond.
Daarna kun je een gebruiker tracen.

Beste Reinier,
Dat ziet er goed uit! Ik krijg alleen die regel niet in beeld dat ik audit log kan aanzetten... toch een beperking? toch geen beperking in de beheerderstoegang?

Reageer