Mailen met Mozilla Thunderbird


Reputatie 6
Badge +5

Mozilla Thunderbird is een alternatieve e-mail applicatie. Als u al fan bent van de bekende browser Mozilla Firefox, is dit programma zeker een goede optie voor u. Hieronder zal ik u stap voor stap uitleggen hoe u Exchange Online Instap correct activeert in Thunderbird.

Allereerst starten we het programma natuurlijk op! Er wordt u direct gevraagd om een e-mailadres aan te maken. Die hebben wij natuurlijk al, dus klikt u op ‘dit overslaan en mijn bestaande e-mailadres gebruiken’.

Nu kunt u uw (bedrijfs)naam invullen. Deze naam wordt weergegeven in de mailbox van de ontvangende partij. Voer ook uw e-mailadres en wachtwoord in, en klik op ‘Volgende’.



Thunderbird zal automatisch instellingen proberen op te halen, maar wij hebben andere plannen. Klik onderaan dit venster op ‘Handmatige Configuratie’.

Zo! Nu kunt u de correcte instellingen voor Exchange Online Instap invoeren. Dat houdt in dat we de inkomende server wijzigen naar outlook.office365.com en de uitgaande server smtp.office365.com wordt. Verzeker u ervan dat alle instellingen er hetzelfde uitzien als op de onderstaande afbeelding.


Klopt het allemaal? Klik dan eerst op ‘Opnieuw testen’ en vervolgens op ‘Gereed’.
U bent nu klaar om te mailen via Mozilla Thunderbird. Veel e-mailplezier!

Handige links:
- Cloud: Microsoft stopt met Windows Live Mail 2012
- Cloud: Ontdek Office 365, de digitale versie van uw werkplek in de Cloud
- Forum: Introductie het zakelijk forum KPN
- Forum: Indexpagina Blogs & Artikelen

0 reacties

Geen reactie

Reageer