Verborgen schat: gedeelde postvakken

  • 22 december 2016
  • 0 reacties
  • 289 keer bekeken

Reputatie 6
Badge +5

Office 365 is een dienst met ontelbare mogelijkheden. Dat kan soms aanvoelen als een hele Expeditie Robinson-achtige ontdekkingsreis. Met een ICT survivalkit en misschien een handige neef als sidekick loopt u de jungle in en begint u het loof bij Exchange Online weg te hakken.
Dan opent u het Zakelijk KPN Forum; en wij hebben een schatkaart voor u.

Gedeelde postvakken
Gedeelde postvakken zijn een verborgen schat in Exchange Online Premium, Een gedeeld postvak heeft geen eigen licentie nodig (zolang de inhoud onder de 50 GB blijft), maar geeft selecteerde leden wel toegang tot een gezamenlijke mailbox. Zo kunnen de verkopers binnen uw bedrijf bijvoorbeeld samenwerken in sales@uwbedrijf.nl. Dankzij de synchroniserende server van Exchange Online Premium, wordt het gedeelde postvak direct zichtbaar in Outlook bij nieuwe leden.

Als een lid e-mail beantwoordt dat binnenkomt in het gedeelde postvak, lijkt het alsof de mail afkomstig is van het postvak en niet van het lid zelf. De ontvangende partij ziet dan Sales@uwbedrijf.nl in plaats van Lara@uwbedrijf.nl in zijn inbox verschijnen.

Hartstikke handig dus. Laten we de schatkaart volgen!

Stap 1.
Log in bij uw Zelfservice Cloud en ga naar het tabblad 'Microsoft Office 365'. Hier vindt u de inloggegevens van uw Admin:

Stap 2.
Log in met uw Admin gegevens bij kpnoffice365.com en klik op de tegel 'Beheer':

Stap 3.
Klik links in de balk op 'Groepen' en vervolgens op 'Gedeelde postvakken':

Stap 4.
Geef het postvak een naam en besluit welk e-mailadres er aan het postvak moet hangen:

Stap 5.
Voeg leden toe aan het gedeelde postvak. Het is mogelijk om rechten aan te passen. Misschien mag Bob alleen lezen wat er langskomt in de mailbox, maar mag Lara lezen én mail beantwoorden:


X marks the spot: we hebben onze bestemming bereikt!

Het gedeelde postvak zal nu verschijnen in Outlook bij alle leden die toegang hebben gekregen:Heeft u zelf ook zo'n verborgen schat ontdekt? Laat het ons weten in een reactie!

Handige links:
- Cloud: OneDrive als alternatief voor openbare download diensten
- Cloud: Delen en samenwerken met OneDrive
- Forum: Introductie het zakelijk forum KPN
- Forum: Indexpagina Blogs & Artikelen

0 reacties

Geen reactie

Reageer