Welkom op het

Zakelijk KPN Forum

Recent online
Sticky

Hogere downloadsnelheden op koper met Vplus


Reputatie 4
Badge +2
  • KPN Moderator
  • 246 reacties
Kort geleden is in Rotterdam en Haarlem een pilot gestart met de ‘Vplus-technologie’. Daarbij worden via koper, internet snelheden behaald tot 400 Mbps. Binnenkort wordt de proef uitgebreid naar enkele locaties in Hillegom.

Nieuwe kopertechnieken
Enkele jaren terug zijn wij begonnen met de ontwikkeling en introductie van nieuwe kopertechnieken. Deze het technieken maken het mogelijk veel hogere internetsnelheden te halen op het bestaande kopernetwerk. Het gaat hier om combinaties van zogeheten ‘pair bonding’ en ‘vectoring’. In de telefoonkabel zitten 2 aderparen, dat zijn twee om elkaar gedraaide, geïsoleerde draden. Bij ‘pair bonding’ worden deze 2 aderparen aan elkaar gekoppeld om een dubbele internetsnelheid te realiseren. Vectoring is een signaal verwerkingstechniek die de ruis op de koperkabel kan compenseren.

Grotere eisen aan het netwerk
Diensten zoals on demand, realtime gaming, cloud-diensten, virtualisatie en social media vragen snelle internetverbindingen. Daardoor worden steeds hogere eisen gesteld aan het netwerk. De Vplus-technologie kan uitstekend aan deze vraag voldoen. De technologie is eerst uitgebreid getest in onze eigen test lab in Den Haag.

Veelbelovende snelheden
De allereerste klant is sinds kort met succes aangesloten op Vplus-technologie en de gehaalde snelheden zijn veelbelovend: 222 Mbps download en 33 Mbps upload! De snelheid kan zelfs nog hoger. Om stabiliteit en kwaliteit van de verbinding te garanderen, is de snelheid voor nu beperkt tot deze waarden. Voor de meeste klanten is dit meer dan genoeg. Om een goed beeld te krijgen van de prestaties van de Vplus-technologie, sluiten wij dit jaar 100 klanten aan in Rotterdam, Haarlem en Hillegom.

De nieuwe hoge snelheden worden gehaald met enkel 1 aderpaar. Volgend jaar worden de 1e testen gedaan met 2 verbonden aderparen. Dan worden snelheden boven de 400 Mbps download en 60 Mbps upload mogelijk.

Waardevast kopernetwerk
Door het intensieve gebruik van het Nederlandse kopernetwerk zoeken we continu naar nieuwe technologieën om het netwerk toekomstbestendig te houden. Ons kopernetwerk verbetert daardoor voortdurend en zo blijft het behoren tot de beste kopernetwerken van de wereld.

Bent u benieuwd of de nieuwe technieken ook bij u geïntroduceerd zijn of wilt u weten welke snelheid haalbaar is op uw locatie? https://www.kpn.com/internet/speedtest.htm?campaignid=so<img class="emojione" alt="&#x1f1f8;&#x1f1ea;" title=":se:" src="https://cdn.jsdelivr.net/emojione/assets/png/1f1f8-1f1ea.png?v=2.2.7"/>tw:webcare&utm_source=Direct om een postcode check te doen en deel uw ervaring in een reactie of geef een like!Handige links:
- Forum: Introductie het zakelijk forum KPN
- Forum: Indexpagina Blogs & Artikelen

6 Reacties

Reputatie 1
Badge +1
Ik vroeg mij af wat de mogelijkheden zijn om als testadres te fungeren om Vplus te testen buiten de stedelijke gebieden. Ik ben wel geïnteresseerd.
Reputatie 4
Badge +2
Hi dimitriton1,

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent om de nieuwe Vplus technologie te testen. Dit zijn zeer mooie ontwikkelingen op het kopernetwerk. Momenteel wordt de test alleen uitgevoerd in Rotterdam, Haarlem en Hillegom. Mocht de test naar wens verlopen zal het zich zeker verplaatsen buiten de stedelijke gebieden. Ik adviseer je om de ontwikkelingen in de gaten te gaten op deze site http://k.pn/77oO3i . Want mocht het gaan uitbreiden kun je kijken wat de mogelijkheden zijn in jouw gebied.
Reputatie 1
Beste moderator,

Ik ben woonachtig in Hillegom en zou graag meedoen met de pilot (nadat mijn straatkast is geuprade begin volgende maand). Ik zal hiervoor een zakelijk internet abbonement moeten nemen neem ik aan...

Mvg, Ricardo Schluter
Reputatie 4
Badge +2
Hi RicardoSchluter,

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent om de nieuwe Vplus technologie te testen. Dit zijn zeer mooie ontwikkelingen op het kopernetwerk. Momenteel wordt de test alleen uitgevoerd bij klanten die hiervoor benaderd zijn. Zodra de testen succesvol zijn uitgevoerd kunt u kijken naar de mogelijkheden om er gebruik van te maken.
Hoe gaat het met testen? Is er zicht op wanneer het testen voorbij is en er een planning komt voor de verdere uitrol in Nederland?
Reputatie 4
Badge +2
Goedendag DaSa,

Welkom op het zakelijk KPN forum! Leuk dat u hier interesse in heeft. De testen in Rotterdam, Haarlem en Hillegom worden langzamerhand afgerond. Het technisch leveren van de Vplus verbinding zal eerst starten bij een paar duizend klanten. Voorlopig zal het niet door heel Nederland uitgerold worden. Voor een verdere implementatie kijkt KPN naar de marktbehoefte.

Voor meer informatie hierover kunt u de website van
Tweakers
raadplegen.

Reageer