Vraag

IS/RA punt wel aanwezig in pand; adres niet bekend bij KPN

  • 22 October 2018
  • 4 reacties
  • 545 keer bekeken

Goedendag,

Een klant van ons verhuist binnenkort naar een nieuwe locatie in Amsterdam, er wordt nu een accommodatie gebouwd. Postcode en huisnummer zijn 1079RN, peelstraat 171.

Bij het aanvragen van een nieuwe verbinding lopen we tegen het probleem aan dat deze combinatie van postcode en huisnummer niet bekend is bij KPN. Daarbij wordt aangegeven dat er geen ISRA punt op de locatie zou zijn, en alleen NLS3 van toepassing is. VodafoneZiggo heeft een aantal weken geleden een xDSL verbinding opgeleverd, geen COAX.

De aannemer die in het pand aan het werk is, geeft echter aan dat er wel een ISRA punt zou zijn. Zie bijgevoegde foto's. Mijn vraag is nu: op welk adres moet nu een nieuwe verbinding aangevraagd worden?

Met vriendelijke groet,

Tim Wijntjes

4 reacties

Reputatie 7
Badge +6
Goedenavond @Tim Wijntjes,

Welkom op het Zakelijk KPN Forum!
Goed u dat deze vraag hier stelt. Ik help u graag verder. Ik kan mij goed voorstellen dat het erg verwarrend is als u enerzijds ziet dat er een IS/RA punt aanwezig is en anderzijds hoort dat het adres niet bekend zou zijn.

Ik ben zelf even gaan kijken en ik zie inderdaad een aansluitpunt op de Peelstraat 171 naar voren komen. Voor zover ik kan zien kan ik daar zo een aanvraag voor een pakket op plaatsen. Is er een bestaand pakket dat hierheen verhuist moet worden? Of gaat het om een gehele nieuwe aansluiting?
Goedemorgen,

Dat is wel raar. Bij onze leverancier. Te weten Telfort en RoutIT kan ik geen diensten aanvragen op dit adres. Het gaat hierbij om een nieuwe aansluiting. Kan het zo zijn da het IS/RA punt nog niet verwerkt is in de administratie voor de andere leveranciers? Dat zij deze ook kunnen zien?

Ik zit nu met mijn handen in het haar omdat ik een lijn op korte termijn nodig heb.

Hoor het graag!

Met vriendelijke groet,

Tim Wijntjes
Ik wilde het overzicht van het is/ra punt nog even toevoegen. Deze informatie krijg ik namelijk naar voren. Het gaat om NLS3, terwijl er een IS/RA punt hangt in de kast met meerdere aansluitingen. Er zit zelfs een verbinding afgemonteerd op aders 1 als ik de foto van het is/ra punt bekijk. Bij NLS3 gaat het vaak om het nog te plaatsen van een is/ra punt.
Reputatie 7
Badge +6
Goedemorgen Tim,

Bedankt voor uw reactie!
Ik heb voor de zekerheid navraag gedaan bij een achterliggende afdeling die wat verder in de infrastructuur kan kijken. Zij ziet ook het IS/RA punt liggen, maar ziet ook dat er bij een Wholesale partner een laswerk opdracht ligt. Vermoedelijk betekent dit dat er nog adres in gelast moeten worden. Om een verbinding hier te kunnen leveren zijn er dus wel voorbereidende werkzaamheden nodig. Dit verklaart nog niet helemaal dat het gaat om een NLS3, want dat betekent inderdaad groot laswerk.

Maar begrijp ik goed dat er wel een aanvraag loopt bij Telfort of RoutIT?

Ik help u graag aan een aansluiting, maar bij laswerk, vooral NLS3, is het overmacht en afwachten hoe snel dit gereed is. Tot mijn spijt is dat ook niet te bespoedigen.

Reageer