Vraag

4G buitengebied

 • 7 May 2015
 • 11 reacties
 • 3571 keer bekeken

Beste,

Onze huidige internetverbinding KPN alles in 1 is dermate traag, (2 mb download en 0,7 mb upload) zodat werken op de server onmogelijk is.

Graag zouden wij een verbinding appriceren met 4G modem / router en een onbeperkte data bundel. 

Met 4G hebben we namelijk wel 17 mb download en  21 mb upload. Deze verbinding is niet om films of muziek te downloaden, maar puur om zakelijk te kunnen werken met kantoor.

Graag wens ik na 38 jaar trouwe KPN klant nu een tailor mate oplossing.

uitkijkend naar een positieve reactie uwerzijds.

Met vriendelijke groet,

Bas van Abeelen 

06********

11 reacties

Reputatie 7
Badge +11
Beste Bas,

Voor zakelijk gebruik is een snelle en stabiele internet verbinding uiteraard zeer wenselijk.

Bij KPN Mobiel (Zakelijk) hebben we nog geen abonnementen met onbeperkt data. De grootste bundel die wij aanbieden is momenteel 10GB, voor meer informatie verwijs ik u graag naar deze pagina. Het is mogelijk om een maandcontract af te sluiten. Nadat het MB-tegoed op is, wordt automatisch de snelheid verlaagd voor het MB verbruik voor de rest van de maand (64 Kb/s download en 32 Kb/s upload). Dit gebruik is kosteloos.

Uit uw bericht maak ik op dat uw huidige internetsnelheid te traag is om een verbinding met de betreffende server te maken. Heeft u enig idee welke snelheid hiervoor noodzakelijk is? Het lijkt mij verstandig om namelijk uit te zoeken hoeveel data u in de maand wilt gaan verbruiken. Zelfs wanneer KPN met een onbeperkt bundel zou komen op 4G, wordt vermoedelijk een "fair use policy" gehanteerd om misbruik en bijvoorbeeld overbelasting tegen te gaan.

Als ik ervan uit ga dat uw huidige verbinding inderdaad te traag is en dus een minimale download snelheid van 2Mbit per seconde nodig is, gaat u op een 8-urige werkdag in totaal 7GB aan data gebruiken. Dat is dus vergelijkbaar met 2 Full-HD films op de streaming dienst van bijvoorbeeld Netflix. In een volledige maand komt het totale data gebruik dan neer op 140GB. Indien het probleem in de upload snelheid zit, is er dan 45GB aan data nodig. Dit zijn getallen waar het mobiele netwerk eigenlijk nog niet voor bedoeld is.

Mijn beste advies is daarom te kijken naar een alternatieve oplossing voor de "server-verbinding". Bijvoorbeeld een Remote Desktop verbinding van Microsoft gebruikt ongeveer 1Mbit download snelheid bij het streamen van Youtube beeld en geluid, dit zou dus haalbaar moeten zijn op uw vaste aansluiting.

Als er vragen zijn dan help ik u graag!
Wij hebben hetzelfde probleem.

Onze downloadsnelheid is 1 MB. Wij hebben een camping en een B&B.

Internet delen is dan niet mogelijk.

Met 4G halen wij wel een acceptabele snelheid, maar mijn abonnement met 3GB dan in het hoogseizoen niet voldoende. Ik wel best mijn abonnement tijdelijk verhogen, maar dat kan niet bij KPN.

IK hoor wel wat wel mogelijk is en dat het probleem van internet in het buitengebied bekend is, alleen biedt KPN geen passende oplossingen.

IK wil best een 10 GB abonnement nemen maar dan moeten de ongebruikte GB meegenomen naar bijvoorbeeld de volgende 10 maanden. Dat is een oplossing, maar deze of anderew oplossingen worden niet geboden.

Goede verbinding met KPN zakelijk maar flexibiliteit die bij ondernemen hoort vindt je niet bij KPN
Reputatie 7
Badge +11
Beste dnTwist,

Voor een camping en een B&B kan ik mij goed begrijpen dat u het internet wilt kunnen delen met uw gasten. Met deze snelheid kan ik mij echter voorstellen dat dit in de praktijk amper werkt.

Ik heb het adres van uw camping kunnen vinden. U zit inderdaad behoorlijk ver in een "buitengebied". De totale lengte van de telefoonlijn is 5KM naar de centrale. Het laatste stuk van de kabelverdeler naar uw adres is zelfs nog 3,6KM. Dat betekent dat ik hier niet snel verandering in verwacht. Zelfs als een glasvezelkabel wordt gelegd naar de kabelverdeler zit u hier nog te ver vanaf om voldoende voordeel uit te halen, de snelheid zou maar iets omhoog gaan. Er moet een nieuwe signaaltechniek ontwikkeld moeten worden om u over deze koperlijn een snelle verbinding te kunnen leveren. Zoals u vast kunt begrijpen zal het nog lang kunnen duren voordat een glasvezelkabel naar uw adres wordt aangelegd.

Er is een mogelijkheid om via een business partner glasvezel aan te laten leggen, de aanlegkosten en maandelijkse kosten van zo'n aansluiting liggen hoog en is meer geschikt voor grote bedrijven. Graag ben ik eerlijk tegenover u, u zou vermoedelijk het beste uit zijn om internet via de schotel te nemen.

Nou is het toevallig wel zo dat er een aantal wijzigingen aankomen met betrekking tot KPN Mobiel. Het Zakelijk Mobiel Onbeperkt 3GB abonnement wordt per 1 juni verhoogd naar 10GB, zonder extra kosten! Hopelijk is dit voor u een wijziging waar u op zit te wachten! :D

Inderdaad kunt u bij ons niet tijdens de contracttermijn uw abonnement verlagen. De ongebruikte data wordt ook niet meegenomen naar de volgende maand.

Als u aanvullende vragen heeft dan verneem ik deze graag.
Het verhogen van de databundel naar 10GB is al een hele stap voorwaarts, waarvoor mijn dank.

Maar het lost het probleem van (campings in het buitengebied) nog niet op. 4G is en blijft volgens mij de beste oplossing. Canal Digitaal levert wel internet, maar volgens mij is dat ook via ADSL.

Andere ondernemingen leveren wel internet via de satelliet, maar dat is ook vreselijk duur.

4G is en blijft de beste oplossing en kan een promotie zijn van 4G via KPN.

Volgens mij heb je alleen via KPN hier 4G en mobiele gebruikers kunnen dan ondervinden hoe snel 4G via KPN is. Het is en blijft jammer dat je niet tijdelijk kan opschalen. Volgens mij laten de overheid en KPN echt een kans liggen in het buitengebied waar internet via ADSL echt heel traag is.  
Reputatie 7
Badge +11
Beste dnTwist,

De grootste bundel die KPN Zakelijk nu aanbiedt is 20GB! (link)

Wat betreft het tijdelijk opschalen van de bundel zal ik een suggestie voor u indienen. Er is wel een mogelijkheid om eenmalig meer data "bij te kopen". In verhouding is dit uiteraad duurder dan een hogere abonnementsvorm maar ik geef u graag deze informatie, zie: http://www.kpn.com/zakelijk/zzp/mobiel/extraopties/mb-erbij.htm

Er lopen op het moment wel enkele testen door ADSL en 4G voor een vaste aansluiting te combineren, dit kan op lange termijn een oplossing zijn voor het probleem van trage ADSL snelheden in buitengebieden. Deze techniek is alleen dus nog niet beschikbaar en het is ook niet duidelijk of het daadwerkelijk gaat komen.

KPN blijft wel bezig om haar netwerk te verbeteren. We willen graag Interactieve Televsie aan zoveel mogelijk klanten kunnen aanbieden.
Hallo Tim,

Goed te horen dat er toch extra GB te koop zijn.

Ik heb hier al verschillende keren met KPN Zakelijk over gesproken maar niemand die met deze oplossing kwa.

Toppie..... hier kan ik wel iets mee...

Nu nog op een makkelijke manier inzicht krijgen in het dataverbruik en dan ben ik een tevreden mens.
Reputatie 7
Badge +11
Hallo dnTwist,

Ik moet u daar groot gelijk in geven. Het inzien van dataverbruik is op dit moment nog niet goed uitgewerkt. Hopelijk komt daar snel verandering in, op het moment heb ik nog geen extra informatie hierover.

Graag wens ik u alvast een prettig en zonnig weekend toe! 😃
Reputatie 7
Badge +11
Beste 
 •  & 
 • ,

  KPN heeft aangekondigd 4G "vast" internet voor buitengebieden te leveren. Het komt nog niet met onbeperkt data maar het is een stap de juiste richting op! :D

  http://www.kpn.com/buitengebied

  Internet Buitengebied

  Snel internet thuis met 4G van KPN  Dé oplossing voor het buitengebied bij minder dan 6 Mbit/s internetsnelheid via ADSL.

  Om de kwaliteit van ons 4G-netwerk te borgen, is Internet Buitengebied voorlopig alléén beschikbaar voor adressen:

  • Met minder dan 6 Mbit/s internetsnelheid via ADSL en geen geplande snelheidsverhoging in komende 6 maanden
  • Buiten stads- of dorpskernen
  • Met voldoende capaciteit op het 4G-netwerk

  Hoe werkt Internet Buitengebied?


  Je kunt kiezen uit 2 abonnementen:

  • 10 GB voor € 40,-
  • 50 GB voor € 50,-
  Het 4G-modem koop je erbij en is meteen van jou. Installeren is eenvoudig. Lukt het niet dan komt onze monteur bij je langs.

  Het verbruik en de facturen kun je in MijnKPN of de MijnKPN app terugvinden. Kies bij het inloggen voor 'Mobiel'.

  Internet Buitengebied mag alleen op het opgegeven adres worden gebruikt en alleen in het bijgeleverde modem.
 • Hallo Tim, Bedankt voor je bericht. Ik las het vanochtend in de krant en heb mij gelijk aangemeld. Morgen komt de modem en kunnen wij 30 X zo snel internetten. De kunst is alleen om in de gaten te houden dat wij binnen de 50 GB blijven.
  Reputatie 7
  Badge +11
  Dag dnTwist,

  Leuk om te horen dat u zich heeft aangemeld.

  Ik ben ook zeer benieuwd! Uit de testen is gebleken dat 50GB voldoende zou moeten zijn.

  De hoeveelheid data komt bijvoorbeeld neer op 70 uur Netflix SD video kijken, dat is ruim 2 uur per dag. :D

  Alleen kan de hogere snelheid natuurlijk wel een valkuil voor de hoeveelheid data zijn.

  Graag verneem ik van u over een tijdje een bericht met uw ervaringen!
  Hallo Tim, Ik hoop het ook, maar het lijkt mij verstandig om het adsl-abonnement aan te houden. 50 GB lijkt mij eerder op dan menig een denkt. Als het goed is kan je via het hoofdmenu het verbruik aflezen. Ronald 

  Reageer