Vraag

ADSL over ISDN of PSTN

  • 28 June 2016
  • 7 reacties
  • 1127 keer bekeken

Ik heb nu 2 ADSL verbindingen in gebruik, 1 van KPN en 1 van Solcon. Beiden lopen over (verschillende) ISDN aansluitingen. De ISDN aansluitingen zelf zijn niet meer in gebruik, maar technisch is het dus ADSL over ISDN met modems die daarvoor geschikt zijn.

Nu heb ik zelf een internetfilter gemaakt met Linux en wil ik Solcon opzeggen en vervangen met een zo snel mogelijke KPN ADSL. Maakt het uit voor de beschikbare snelheid (abonnement) en effectieve snelheid (mbps) of de ADSL via een ISDN/nt1 kastje loopt?

Ik wil dus graag de bestaande solcon verbinding omzetten qua koperdraad naar een computerruimte, liefst zou ik een KPN modem/router erin prikken en klaar. De lijn mag best enige tijd (2 weken) offline zijn tijdens het omzetten van Solcon naar KPN. Of maakt het niet uit dat het via ISDN loopt en kan ik gewoon bij KPN een ADSL over ISDN bestellen ipv de Solcon verbinding?

7 reacties

Reputatie 4
Badge +1
Hallo Onno, wat fijn dat u naar ons wilt komen met uw 2de ADSL lijn! Wij hebben voor u het ondernemerspakket(zonder bellen). U krijgt dan afhankelijk van uw locatie een internet verbinding tot 50 mb download- en 5 mb uploadsnelheid.

Wilt u in die computerruimte zowel telefonie als internet ontvangen? Het is namelijk niet langer mogelijk om uw internetverbinding over een ISDN telefoonlijn te laten lopen.

Als u mij uw gegevens in een privébericht wilt toesturen, dan geef ik u graag advies op maat. 🙂
Reputatie 3
Badge
Hallo Onno,

Even iets om rekening mee te houden. KPN gaat alle ISDN lijnen uitfaseren. Ondersteuning en leverinh hiervan zal dus stoppen omdat deze infrastructuur erg veroudert is.

Gr
Bas van Ingen
Reputatie 7
Badge +11
Hallo Onno,

Even iets om rekening mee te houden. KPN gaat alle ISDN lijnen uitfaseren. Ondersteuning en leverinh hiervan zal dus stoppen omdat deze infrastructuur erg veroudert is.

Gr
Bas van Ingen
Oeh! Dat is een nieuwe voor mij Bas
Ik heb even navraag gedaan, de dienst is nog niet "end-of-sale" en kan nog afgenomen worden. Vroeg of laat zal de stekker er een keer uit gaan inderdaad, Line-sharing is bijvoorbeeld niet meer mogelijk (PSTN/ISDN + ADSL). Digitale telefonie is de toekomst! 😉
Reputatie 3
Badge
Hallo Tim,

Klanten van ons hebben al een brief gehad dat de ISDN aansluiting van hun eruit gaat.
Zal de brief eens boven water proberen te krijgen. Misschien is het een soort van phishing geweest.

Gr
Bas
Reputatie 7
Badge +11
Dat is wel een zeer interessante Bas! Ik weet bijvoorbeeld dat er andere providers zijn (geweest) die klanten benaderen met een aanbod om over te stappen, omdat hun ISDN aansluiting er ook uit zou gaan. Voorlopig is dit nog niet het geval voor zover bij mij bekend.
Om die reden ben ik erg benieuwd naar de brief. Zou top zijn als je die weet te vinden. 🙂
Reputatie 3
Badge
Hallo Tim,
Ik krijg zodadelijk deze mail. Het verhaal wordt nog mooier. Ze wilde bij deze klant langskomen omdat ISDN uitgefaseerd zou worden, echter heeftvdeze klant helemaal geen ISDN of andere telefoonaansluiting. Straks meer info!

Gr
Bas
Reputatie 7
Badge +11
Dat is inderdaad enigszins vrij opmerkelijk te noemen! :S

Reageer