Beantwoord

Cogas & KPN

  • 11 February 2016
  • 3 reacties
  • 559 keer bekeken

Badge
Hallo,

Cogas is voornemens alle huishoudens in het buitengebied van Twente te voorzien van glasvezel. Dat is natuurlijk super om te horen alleen staat KPN nog niet in de lijst met aanbieders... Gaat KPN de samenwerking met Cogas aan? Gaat toch om duizenden huishoudens. 
icon

Beste antwoord door Tim 12 February 2016, 12:30

Bekijk origineel

3 reacties

Reputatie 7
Badge +11
Hoi Simon,

Goed nieuws dat er Glasvezel beschikbaar komt in het buitengebied van Twente! KPN kan inderdaad niet leveren op het netwerk van Cogas. Ik heb navraag gedaan bij mijn collega's en niemand weet te zeggen of er plannen zijn om een samenwerking aan te gaan met Cogas. Persoonlijk verwacht ik dan ook dat dit niet gaat komen. Namelijk levert KPN enkel diensten op haar eigen netwerk. Dit voornamelijk zodat KPN garantie in haar kwaliteit en service kan bieden.
Badge
Hallo Tim

Ik heb zelf privé een glasvezelaansluiting welke is aangelegd door Reggefiber. We hebben een alles-in-een abonnement van KPN. Die verbinding is toch ook niet van KPN? Of zie ik dat verkeerd? Als ik kijk op de site van Reggefiber kan ik ook kiezen uit verschillende aanbieders. Verschil is dus dat de kernen zijn aangesloten door Reggefiber en buitenaf wordt aangesloten door Cogas. 

Gr. Simon 
Reputatie 7
Badge +11
Hi Simon,

Reggefiber is een op zich zelf opererend bedrijf, achter de schermen heeft KPN een meerderheidsbelang in de aandelen. Reggefiber is een netwerkbeheerder voor glasvezel waar KPN mee samenwerkt. Dus indirect is de verbinding van KPN ;)

Reageer