Vraag

Data simkaart met vast IP- adres blijft onbereikbaar

  • 14 February 2019
  • 2 reacties
  • 1379 keer bekeken

Iemand,

ik ben bezig met het instellen van een aantal meters deze meters sturen hun informatie door naar een hoofd unit en deze hoofd unit bezit een webportal, welke te benaderen is onder het ip-adres van deze module (192.x.y.z private adres dus).
Nou heb ik dit mobiele router met een data simkaart met vast ip-adres van Kpn, deze is netjes ingesteld met de poorten en advanncedinternet onder APN (zodat deze zijn IP-behoud en ook laat zien 89.xx.yy.zz). Als ik intern verbonden ben met het netwerk kan ik netjes met het adres van de router (192.x.y.z) en het ip adres van de meterunit (192.x.y.z.) deze benaderen en instellen. Het moet echter de bedoeling zijn dat vanuit een externe plek deze meter moet benadert maar ik krijg via geen enkele mogelijkheid contact hiermee.
Als ik netjes ingesteld heb dat er een portforward staat op het interne adres naar buiten via poort 80 kan ik ook verder geen ping sturen (extern) naar mijn router of basis unit. Ik heb op dit moment alles losgehaald en de router meegenomen naar de zaak zodat ik kan testen dat ik mijn ip van mijn laptop forward naar buiten en deze dan via een andere pc kan pingen.

Helaas snap ik er helemaal niks van want alles goed staat ingesteld en ik krijg nog steeds geen contact met dat IP-Adres (89.xx.yy.zz).

Ik hoop dat iemand mij kan helpen!!

voor eventuele screenshots graag privé bericht sturen 🙂

2 reacties

Reputatie 5
Badge +3
Welkom op het zakelijk forum @jverhart

Helaas valt deze issue niet binnen onze ondersteuning. Dit valt buiten het KPN domein. 😥
Reputatie 5
Badge +3
Goedemiddag @jverhart ,

Zou je aan de buitenkant kunnen testen met een andere poort? bijvoorbeeld 8855 die intern dan naar poort 80 gaat. Werkt dit wel? Kan het zijn dat er firewall instellingen in de 4G router niet goed staan?

Reageer