Sticky

De 3 populairste betaal apps | Zakelijk Pinnen

  • 12 June 2017
  • 3 reacties
  • 1645 keer bekeken

Reputatie 5
Badge +10
  • Oud KPN Medewerker
  • 907 reacties

7a878e7e-bb2e-4c87-9b3f-da051fce4e97.png

Het kunnen accepteren van betaalkaarten is tegenwoordig steeds een must. Het is daarom een afweging waard om de dure pinapparaten te vergeten en over te stappen op iets nieuws. Het is nu namelijk makkelijker dan ooit om op elke locatie in Nederland pin- en creditcard betalingen te accepteren. U kunt nu een chip- en pinapparaat krijgen die betalingen verwerkt in combinatie met een smartphone of tablet. Een hippe smartphone hebben we tegenwoordig immers allemaal.

De meest populaire mobiele kaartlezers in Nederland zijn verwikkeld in een nek-aan-nek race. SumUp en Payleven zijn 1 bedrijf geworden en hanteren exact dezelfde tarieven. Deze zijn vergelijkbaar met die van de concurrent, iZettle. Ondertussen is Pinmobile druk bezig met een opmars. Hieronder lichten we een aantal opties uit:

 

dc9e31d5-f3f7-46cf-9965-3d9383f6b69d.png

1. iZettle

e9e64e2b-507f-402e-bb86-87ded1aff7f8.png

In de zomer van 2016 lanceerde het Zweedse bedrijf iZettle haar reader op de Nederlandse markt. iZettle stelt ondernemers in staat om, in combinatie van de reader met de app, betalingen met pinpas, creditcards en contactloze betalingen te accepteren. De gratis app is makkelijk in gebruik en stelt ondernemers in staat om op elke gewenst moment elektronische betalingen te accepteren.

De reader ondersteunt onder andere Visa, Mastercard, Maestro en American Express. Ook biedt iZettle de mogelijkheid om een verkoop af te ronden door uw klanten de bon per sms of e-mail te sturen. Hiermee maakt u de verkoop nog persoonlijker en kunt u e-mailcampagnes ontwerpen die ervoor zorgen dat klanten terugkomen.

De iZettle app maakt het mogelijk data te verzamelen die je later kunt gebruiken om de prestaties van je bedrijf te meten. Zo kunt u heel makkelijk zien welke producten populair zijn en of u nog voorraad hebt. Iedere medewerker kan zijn eigen login krijgen, waardoor u op het apparaat kunt wisselen tussen accounts.

Veiligheid
Wat de veiligheid betreft beschikt iZettle over een vergunning voor uitgifte van elektronisch geld en levering van mobiele betaaldiensten onder de Zweedse Wet inzake Elektronisch Geld. Het bedrijf is ook geregistreerd bij en wordt gecontroleerd door de Zweedse financiële toezichthouder.

Kosten
De aanschaf van de reader vind ik relatief laag. Voor €79,- (excl. Btw) is de reader verkrijgbaar bij Izettle. Hierbij heb ik eventuele promotieprijzen buiten beschouwing gelaten. Daarnaast zit u niet vast aan maandelijkse kosten maar rekent iZettle enkel het verbruik. Voor een volledig overzicht van alle kosten verwijs ik u graag door naar de website van iZettle.

Score: ★★★★★

Lage transactiekosten
Snelle helpdesk
Dalende kosten bij meer transacties
Uitbreidbaar met accessoires
Klantenservice bereikbaar tussen 09:00 - 17:00 uur

Bron: izettle.com
 

dc9e31d5-f3f7-46cf-9965-3d9383f6b69d.png

2. SumUp

a9d155ac-a5df-40b7-840a-d9db9e9e20e6.jpg

Het mobiele betalingssysteem van SumUp is een interessante mogelijkheid om waar dan ook betalingen te ontvangen. Sinds de lancering in augustus 2012 is SumUp actief in 15 landen, waaronder Nederland, Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Brazilië. Het hoofdkantoor is gevestigd in Londen.

In 2016 zijn SumUp en Payleven samen gegaan en één bedrijf geworden. SumUp is opgezet zodat elke (kleine) ondernemer kaartbetalingen kan accepteren. Door SumUp te gebruiken kunt u met uw Smartphone of tablet creditcard- en pinbetalingen accepteren. U ontvangt uw uitbetaling binnen 2-3 werkdagen.

Voordat u aan de slag kan met SumUp, dient u online een account aan te maken. Zodra uw aanmelding is verwerkt wordt de kaartlezer opgestuurd. Vervolgens kunt u de app gratis downloaden. Met de Point of Sale cloud hebt u een goed overzicht van relevante data zoals voorraad, drukke periodes en facturen.

Veiligheid
Wereldwijd is SumUp de technologische marktleider op het gebied van mobile point of sale (mPOS). Zij zijn het enige bedrijf met een zelfontworpen hardware, anti-fraudesystemen en een gecertificeerde gateway. SumUp is door de Financial Conduct Authority erkend als betaalinstelling en is Europay, Mastercard en VISA.

Kosten
Wanneer u overweegt gebruik te maken van de diensten van SumUp zijn er verschillende mogelijkheden. U kunt kiezen tussen de pakketten Start, Plus en Pro. Elk pakket heeft zijn voordelen. Voor €79,- (excl. Btw) is de reader verkrijgbaar bij SumUp. Voor een volledig overzicht van alle kosten en voordelen verwijs ik u graag door naar de website van SumUp.

Score: ★★★★☆

Lage transactiekosten
Uitbreidbaar met accessoires
Geen Nederlands contactcenter

Bron: sumup.nl
 

dc9e31d5-f3f7-46cf-9965-3d9383f6b69d.png

3. PinMobile

723d7cdd-e1ba-48f9-9d17-3cbdc9bf992e.png

PinMobile is een kleine organisatie die zich onder andere richt op kleine ondernemers zoals glazenwassers, hoveniers, kleine winkels en installateurs. Zij bieden deze ondernemers de mogelijkheid om op een veilige manier pinpas en creditcardbetalingen te accepteren tegen een betaalbaar tarief. Pinmobile werkt samen met Worldline.

Worldline beheert en creëert digitale platformen voor het verwerken van transacties. Mede dankzij hen kunt u erop vertrouwen dat uw geld binnen 3 a 4 werkdagen op uw rekening gestort wordt. Mocht u met PinMobile in zee gaan, gaat u automatisch ook een overeenkomst aan met Worldline. De overeenkomst is maandelijks opzegbaar.

Wanneer u wenst de transacties van de gehele dag te willen zien, dan kunt u online inloggen en de transacties raadplegen. Via de app is het alleen mogelijk om de laatste 5 geslaagde en geannuleerde transacties te bekijken. Een compleet overzicht van de dag ontvangt u de volgende dag via e-mail.

Veiligheid
Pinmobile is Visa- en Mastercard gecertificeerd. De betalingen via Pinmobile zijn veilig en vinden plaats volgens de EMV standaard met een pincode en chip op de betaalkaart. Dit is een Europese standaard voor alle pin- en creditcard betalingen.

Kosten
In tegenstelling tot iZettle en SumUp betaal je bij PinMobile wel een maandelijks bedrag voor je account. Daarnaast betaalt u per transactie een klein bedrag. De aanschaf van de Pinmobile reader kost u eenmalig €99,-. Voor een volledig overzicht van alle kosten verwijs ik u graag door naar de website van PinMobile.

Score: ★★☆☆☆

Eenvoudig in gebruik
Maandelijkse kosten
Geld binnen 3 a 4 werkdagen op rekening gestort
Geen telefonische klantenservice

Bron: pinmobile.nl
 

dc9e31d5-f3f7-46cf-9965-3d9383f6b69d.png

Conclusie

Met deze informatie is het wellicht de hoogste tijd om van koers te wisselen en op lange termijn kosten te besparen voor uw onderneming. Ik ben erg benieuwd naar uw mening en voorkeuren omtrent de betaal apps. Ik ga graag met u in gesprek hierover. Vergeet niet dat u nog wel een internetverbinding nodig hebt. Uiteraard helpen wij u hier graag bij!

Vindt u dit een leuke en vooral nuttige blog, wees dan vrij om het te delen met uw mede-ondernemers!

e2d80e59-512c-4548-be3f-ff5d3ed9890a.png

dc9e31d5-f3f7-46cf-9965-3d9383f6b69d.png

*Let op: Dit zijn geen KPN apps en hier kunnen geen rechten aan ontleend worden.

 

Interessant voor u:


3 reacties

Reputatie 7
Badge +6
Ik was afgelopen jaar een weekend naar Denemarken en daar zag ik dat men een Pinbetaling kon opzetten via een tablet, ideaal! Ik heb het nog niet in Nederland gezien maar ik ben blij om te horen dat het hier eindelijk is.
Reputatie 5
Badge +10
Hi Sjors,

Het is een ontwikkeling die ik veel ondernemers aanbeveel! Ik zag het voor het eerst in de zomer van 2016 en was eigenlijk direct ervan overtuigd. Via een telefoon of tablet afrekenen heeft zo zijn voordelen.
Ik ben erg tevreden met het pinapparaat van iZettle. Ik sta regelmatig met de spullen uit de winkel van mijn moeder op markten en braderien.
Het pinapparaat van iZettle werkt gemakkelijk en snel en contactloze betalingen zijn ook een fluitje van een cent. Ik zou niet anders meer willen. Mijn Pinautomaat houdt het in ieder geval ruim een dag uit qua batterij. *** reclame verwijderd tegen de huisregels ***

Reageer