DSL SFP

  • 5 oktober 2017
  • 4 reacties
  • 669 keer bekeken

Reputatie 4
Badge +1
Hallo Allemaal,

vond deze en die kan wel eens handig zijn voor mensen die een switch of router met SFP poort hebben en om hun experia box heen willen

http://www.proscend.com/en-gb/product/sfp/180t.html#overview

Met Vriendelijke Groet,
Jaap

4 reacties

Reputatie 7
Badge +6
Handig dingetje, mooi alternatief voor mensen die graag een bridged mode willen! (Tenzij ze bonding hebben)
Ik heb sinds kort een Proscend 180t op mijn DSL verbinding zitten. De sync snelheid is niet uit te lezen omdat ik geen apparaat bezit waarmee ik direct de firmware kan benaderen. Speedtest metingen leren mij echter dat vectoring werkt aangezien de upload overeen komt met de verwachtte waarden voor mijn verbinding.
Verder heb ik vast kunnen stellen dat het apparaat werkt in een router en in een switch. In mijn geval was dit een Mikrotik 2011 en een Netgear GS110TP.
Mijn ervaring tot nu toe is dat het geheel stabiel draait (alhoewel ik wel moet toegeven dat deze setup nog maar 1 week actief is.)
Reputatie 4
Badge +1
Geweldig, Mikrotik was dacht ik wel bezig met een uitlees module althans er zijn in de console al een paar dsl dingen gevonden die als antwoord van mikrotik hadden dat het voor deze modules was, ik ben benieuwd of de gear van ubiquiti er ook goed mee werkt, ga zelf waarschijnlijk binnenkort de unifi lijn halen voor mezelf thuis, ik ben het constant maar die switches tweaken zat dus dan dit maar, hou de moeilijke switches wel maar dan voor een lab setup niet het live netwerk.
Houd er rekening mee dat het hier gaat om een SFP module. De standaard is niet ontwikkeld voor VDSL modems. Derhalve is er niet voldoende ruimte om de warmte af te voeren en word de insteekmodule behoorlijk heet. Ik heb het vermoeden dat dit de levensduur van de module niet ten goede komt. Dat gezegt hebbende, SFP modules hebben een operating temperature range van -20 tot +75 graden dus misschien is het niet zo'n ramp. Ik zou in ieder geval een backup VDSL modem achter de hand houden.

Wat betreft de Mikrotik /interface dsl feature, die is tijdelijk beschikbaar geweest in een release canidate en werkte alleen op specifieke RouterBoard machines. Ik hoop dat deze feature snel beschikbaar komt maar ik houd mijn adem niet in.

Reageer