Vraag

extern camera's bekijken

  • 27 september 2018
  • 3 reacties
  • 194 keer bekeken

Nog steeds heb ik van buitenaf geen verbinding met mijn camera's op de zaak. Kan dat externe IP adres veranderd zijn?... want met het veranderen van mijn camera instellingen naar statisch, is ook het interne IP adres van de camera's veranderd.

Ik log d.m.v. eagleeye in op het externe IP adres.
Ik begrijp alleen niet waarom het zo'n ander getallenreeks is dan het interne IP adres van de camera's die in de KPN modem gebruikt wordt??
Waarom is dit anders? En hoe vind je dat externe IP nummer eigenlijk? Kan iemand mij dat voor eens en altijd uitleggen???

3 reacties

Reputatie 6
Badge +6
Hi @Paradoetchy,

Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf geen specialist ben op het gebied van camerasystemen. Echter weet ik wel dat het bij een dergelijk systeem gevolgen heeft wanneer het IP adres wijzigt. Ik heb aan de hand van uw klantnummer (in uw profiel) het abonnement bekeken. U heeft op dit moment een Kleinzakelijk Internet pakket. In dit pakket wordt een dynamisch IP adres geleverd. Dit betekent dat dit IP adres gewijzigd kan worden. Het is hierbij niet zo dat het IP adres op vaste momenten wijzigt, maar het lijkt er sterk op dit nu wel in uw pakket gebeurt is.

Binnen dit pakket is het niet mogelijk om het IP adres vast te zetten, zodat deze niet meer wijzigt. Wij hebben hier wel abonnementen voor, maar binnen het Kleinzakelijk Internet pakket is het geen optie.
Hallo Rick.
Dank je wel voor je antwoord.
Maar beweer je nu dat ik geen camera kan gebruiken op mijn abonnement?
Want ik heb verschillende KPN types aan de telefoon gehad die beweerde dat het wel kon...?!
Reputatie 6
Badge +6
Goedemiddag @Paradoetchy,

Geen enkel probleem hoor! Ik help u graag.
En ik beweer zeker niet dat het niet mogelijk is om uw camera op dit abonnement te gebruiken. Het zou volgens mij prima kunnen. Echter is het vaak zo met een camera systeem dat deze opnieuw ingesteld moet worden op het moment dat het IP adres veranderd. Zoals ik in mijn eerste reactie schreef zal het IP adres niet dagelijks wijzigen, maar kan deze dus eens in de zoveel tijd veranderen.

Reageer