Vraag

Glasvezel niet beschikbaar, Bij buren wel.

  • 24 november 2018
  • 4 reacties
  • 225 keer bekeken

  • Nieuwkomer
  • 2 reacties
Bij de aanmelding op snelinternetgroningen.nl kunnen wij niet aanmelden. De buren, een woning ook in buitengebied en de rest ban de straat (4km, 10 adressen) kunnen dat wel. Nu is het ook nog zo dat deze buren achter ons wonen. De huidige koperleiding gaat eerst naar ons en dan takt die af naar de laatste woning op deze kabel achter ons. Nu zegt kpn dat ze bij ons binnen korte tijd snel internet kunnen leveren, dus een andere provider is niet toegestaan om een eigen netwerk aan ons aan te bieden. In de rest van de straat mogen ze dit wel.
Is er iemand bij kpn die deze fout kan herstellen in plaats van al die flauwekul metingen die nu gedaan zijn. En gewoon ons adres vrijgeven net als de rest van de straat.

4 reacties

Reputatie 7
Badge +6
De website die je genoemd hebt is niet in beheer van KPN dus daarvoor raad ik je aan om contact op te nemen met de desbetreffende partij.

Over snelheidsverbeteringen van KPN. Indien er in de nabije planning een upgrade gepland staat kan je het hier inzien:
https://netco-fpi-info.fourstack.nl/

Verder heeft KPN niks te zeggen over wat voor netwerken andere partijen wel of niet aanbieden, als een partij een netwerk wil aanleggen, dan kan het natuurlijk (Mits de gemeente en jij het toestaan). Aan de andere kant blijf je als klant natuurlijk wel gebonden aan je eigen contractuele verplichtingen.
Het eerste is reeds in gang gezet, betreffende meldpunt ikbennietgrijs.nl

HIer onder even een kort door de bocht toelichting:

Waarom mag Rodin niet alle adressen aansluiten?

Rodin mag alleen witte adressen aansluiten, omdat het bedrijf anders met ondersteuning van de overheid gaat concurreren met bedrijven zoals Ziggo en KPN. En dat mag niet van Brussel en Den Haag. Rodin krijgt voor de aanleg namelijk financiële ondersteuning van de overheid. Zonder deze ondersteuning zou de aanleg door Rodin sowieso niet mogelijk zijn.

Nu heeft kpn inmiddels snel hun 4g buitengebied uitgerold om bovenstaande net te kunnen volhouden.
Reputatie 5
Badge +10
Hi @EBB,

Welkom op het zakelijk forum van KPN! Houd er rekening mee dat KPN niet bepaalt wie wel en niet adressen mag voorzien van een aansluiting. Zoals @SjorsK in zijn vorig bericht aangeeft, bepaalt de gemeente en de bewoners of dergelijke initiatieven doorgang vinden. De gemeente is uiteindelijk bepalend en geeft vergunningen.

Ik adviseer je om je vraag bij de gemeente neer te leggen. Zij kunnen ongetwijfeld meer vertellen over de mogelijkheden van Rodin.
Toch bijzonder dat de organisatie het bezwaar bij oa kpn indienen moet🙈

Reageer