Sticky

Hogere downloadsnelheden op koper met Vplus

  • 6 december 2016
  • 16 reacties
  • 4878 keer bekeken

Reputatie 5
Badge +5
Kort geleden is in Rotterdam en Haarlem een pilot gestart met de ‘Vplus-technologie’. Daarbij worden via koper, internet snelheden behaald tot 400 Mbps. Binnenkort wordt de proef uitgebreid naar enkele locaties in Hillegom.

Nieuwe kopertechnieken
Enkele jaren terug zijn wij begonnen met de ontwikkeling en introductie van nieuwe kopertechnieken. Deze het technieken maken het mogelijk veel hogere internetsnelheden te halen op het bestaande kopernetwerk. Het gaat hier om combinaties van zogeheten ‘pair bonding’ en ‘vectoring’. In de telefoonkabel zitten 2 aderparen, dat zijn twee om elkaar gedraaide, geïsoleerde draden. Bij ‘pair bonding’ worden deze 2 aderparen aan elkaar gekoppeld om een dubbele internetsnelheid te realiseren. Vectoring is een signaal verwerkingstechniek die de ruis op de koperkabel kan compenseren.

Grotere eisen aan het netwerk
Diensten zoals on demand, realtime gaming, cloud-diensten, virtualisatie en social media vragen snelle internetverbindingen. Daardoor worden steeds hogere eisen gesteld aan het netwerk. De Vplus-technologie kan uitstekend aan deze vraag voldoen. De technologie is eerst uitgebreid getest in onze eigen test lab in Den Haag.

Veelbelovende snelheden
De allereerste klant is sinds kort met succes aangesloten op Vplus-technologie en de gehaalde snelheden zijn veelbelovend: 222 Mbps download en 33 Mbps upload! De snelheid kan zelfs nog hoger. Om stabiliteit en kwaliteit van de verbinding te garanderen, is de snelheid voor nu beperkt tot deze waarden. Voor de meeste klanten is dit meer dan genoeg. Om een goed beeld te krijgen van de prestaties van de Vplus-technologie, sluiten wij dit jaar 100 klanten aan in Rotterdam, Haarlem en Hillegom.

De nieuwe hoge snelheden worden gehaald met enkel 1 aderpaar. Volgend jaar worden de 1e testen gedaan met 2 verbonden aderparen. Dan worden snelheden boven de 400 Mbps download en 60 Mbps upload mogelijk.

Waardevast kopernetwerk
Door het intensieve gebruik van het Nederlandse kopernetwerk zoeken we continu naar nieuwe technologieën om het netwerk toekomstbestendig te houden. Ons kopernetwerk verbetert daardoor voortdurend en zo blijft het behoren tot de beste kopernetwerken van de wereld.

Bent u benieuwd of de nieuwe technieken ook bij u geïntroduceerd zijn of wilt u weten welke snelheid haalbaar is op uw locatie? Test uw internetsnelheid op de website van KPN en deel uw ervaring in een reactie of geef een like!Interessant voor u:
Mobiel: Mobiele abonnementen en toestellen
KPN Kleinzakelijk: Interactieve TV & Digitenne
KPN Kleinzakelijk: Het beste WiFI signaal voor uw bedrijf

16 reacties

Badge +1
Ik vroeg mij af wat de mogelijkheden zijn om als testadres te fungeren om Vplus te testen buiten de stedelijke gebieden. Ik ben wel geïnteresseerd.
Reputatie 5
Badge +5
Hi dimitriton1,

Wat leuk dat u geïnteresseerd bent om de nieuwe Vplus technologie te testen. Dit zijn zeer mooie ontwikkelingen op het kopernetwerk. Momenteel wordt de test alleen uitgevoerd in Rotterdam, Haarlem en Hillegom. Mocht de test naar wens verlopen zal het zich zeker verplaatsen buiten de stedelijke gebieden. Ik adviseer u om de ontwikkelingen in de gaten te gaten op deze site http://k.pn/77oO3i . Want mocht het gaan uitbreiden kunt u kijken wat de mogelijkheden zijn in uw gebied.
Beste moderator,

Ik ben woonachtig in Hillegom en zou graag meedoen met de pilot (nadat mijn straatkast is geuprade begin volgende maand). Ik zal hiervoor een zakelijk internet abbonement moeten nemen neem ik aan...

Mvg, Ricardo Schluter
Reputatie 5
Badge +5
Hi RicardoSchluter,

Wat leuk dat u geïnteresseerd bent om de nieuwe Vplus technologie te testen. Dit zijn zeer mooie ontwikkelingen op het kopernetwerk. Momenteel wordt de test alleen uitgevoerd bij klanten die hiervoor benaderd zijn. Zodra de testen succesvol zijn uitgevoerd kunt u kijken naar de mogelijkheden om er gebruik van te maken.
Hoe gaat het met testen? Is er zicht op wanneer het testen voorbij is en er een planning komt voor de verdere uitrol in Nederland?
Reputatie 5
Badge +5
Goedendag DaSa,

Welkom op het zakelijk KPN forum! Leuk dat u hier interesse in heeft. De testen in Rotterdam, Haarlem en Hillegom worden langzamerhand afgerond. Het technisch leveren van de Vplus verbinding zal eerst starten bij een paar duizend klanten. Voorlopig zal het niet door heel Nederland uitgerold worden. Voor een verdere implementatie kijkt KPN naar de marktbehoefte.

Voor meer informatie hierover kunt u de website van
Tweakers
raadplegen.
Goedendag, wij zijn een vereniging van bungaloweigenaren op recreatiepark de Goudsberg. Momenteel zijn er voorbereidingen om glasvezel aan te leggen. Nu zag ik echter de optie van Vplus om snel internet via de telefoonkabel te krijgen. Wij kunnen eventueel zelf zorgen voor aanleg van glasvezel naar de dichts bij zijnde verdeelkast van KPN. Is het dan mogelijk om voor alle 160 eigenaren gebruik te gaan maken van dit snelle internet en wat kunnen wij dan aan kosten verwachten? Onze postcode is 6741 JP 83 met de toevoegingen 1 tm 160. Adres is Hessenweg 83 Lunteren.
alvast bedankt voor de reactie
Reputatie 1
Badge +1
Ik heb met mijn verbinding nu 150 Mbit/s down en 60 up op koper, deze verbinding zou eigenlijk pas 1 juli ingaan, maar nu heb ik het al. Om V-Plus te kunnen krijgen zet KPN profiel 17a om in 35a. Om zo de frequentie te verbreden. Ik kan na 1 juli eventueel me verbinding verhogen van 150/60 naar 200/60, maar dan zegt KPN dat ik daarvoor € 8,99 p.m. extra voor moet gaan betalen. 😞
Reputatie 7
Badge +6
Ik hoor net dat ik zeer binnenkort zelf ook V-Plus krijg!

*kan niet wachten*
Reputatie 5
Badge +5
Hi @SjorsK,

Dat klinkt super tof! Ik ben erg benieuwd wat je ervan gaat vinden. En is het al bekend wanneer je het gaat krijgen?
Reputatie 7
Badge +6
Het kan elk moment aangezet worden, eerst moet er een storing in het ordersysteem gefixt worden worden (Iemand van KPN Contact checkt dagelijks even 🙂 ).
Reputatie 5
Badge +5
Spannend! Het is dus nog even afwachten. Wanneer het zover is, wil je dan jouw ervaring delen?
Reputatie 7
Badge +6
Ga ik zeker doen 🙂
Reputatie 7
Badge +6
Ik ben inmiddels na een tijdje wachten over gezet naar vPlus 😃

Grote verschillen:
  • De ping snelheid is van 30ms naar 8ms gegaan (Lager is beter). Hiermee laden web pagina's veel sneller. Dit is serieus indrukwekkend 😃
  • Ik krijg nu de volledige snelheid van mijn abonnement, zonder bonding, wat betekend dat mijn internet een stuk stabieler is 😃
Reputatie 5
Badge +5
Super leuk om te lezen dat je eindelijk over bent op de vPlus Sjors! 😀 Mooi dat de verbeteringen ook direct merkbaar zijn.
Reputatie 7
Badge +6
Het blijft mij verbazen hoe veel je uit een koperdraatje kan halen. Als je mij 10 jaar geleden zou vragen of dit kon met een koper draadje... Dan verklaarde ik je voor gek 😉

Reageer