Beantwoord

pair bonding

  • 5 January 2021
  • 3 reacties
  • 74 keer bekeken

Is het mogelijk om 4 lijnen te combineren, of is pair bonding alleen mogelijk met 2 lijnen?
Wij zitten in een verzamelgebouw met veel ongebruikte telefoonlijnen, en zouden onze huidige up/down snelheid graag zo hoog mogelijk willen maken. 

icon

Beste antwoord door Rick S. 6 January 2021, 10:38

Bekijk origineel

3 reacties

Reputatie 7
Badge +6

Goedemorgen @lv123 ,

Welkom op het Zakelijk KPN Forum! 
Goed dat u dit topic heeft aangemaakt en ook direct uw klantnummer in uw profiel heeft ingevuld. 

Allereerst even over de techniek van pair bonding. Bij pair bonding combineren we 2 koperen lijnen (ook wel aders) genoemd om een hogere snelheid te kunnen realiseren. Hierbij kunnen er maximaal 2 lijnen gecombineerd worden. Daarnaast is het zo dat wij niet op elk adres pair bonding kunnen realiseren. 

Ik heb uw pakket bekeken en zie dat jullie nu een internetverbinding tot 80 MB download- en 8 MB uploadsnelheid hebben. Het valt mij trouwens ook op dat jullie een particulier en geen zakelijk abonnement hebben. Eigenlijk bent u hier dus aan het verkeerde adres, maar natuurlijk helpen we u graag verder (waar mogelijk). 

Vervolgens heb ik gekeken naar de maximaal haalbare snelheid op dit adres. Over de huidige bekabeling kunnen we op dit adres maximaal 84 MB download- en 23 MB uploadsnelheid halen. Er is dus eigenlijk weinig ruimte om de snelheid over het huidige netwerk te verhogen. De grootste winst op dit adres is behalen wanneer er glasvezel word aangelegd. Voor zover ik kan zien is het echter nog niet bekend wanneer dit gaat gebeuren. 
 

Dag @Rick S. dank voor de snelle respons.
Bovenstaande is helder. Download kan niet veel sneller, maar upload wel. Hoe zou dat te realiseren zijn?

En over het abonnement, vreemd dat dat particulier en niet zakelijk is, ik zal nog eens met de klantenservice bellen om te vragen of dit omgezet kan worden. 

Alvast bedankt, Lucas

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag Lucas., 


Graag gedaan hoor! 
Om het abonnement om te zetten naar zakelijk is eerst zaak dat de tenaamstelling van het abonnement aangepast wordt. Dit kan geregeld worden via een contractovername., Zodra de contractovername verwerkt is kunnen we een wijzigingsorder aanmaken om het pakket zelf om te zetten naar een zakelijke variant. 

Reageer