Beantwoord

Pair bonding

  • 25 June 2015
  • 1 reactie
  • 3861 keer bekeken

Beste KPN,

Wij hebben een extreem trage internetverbinding via ADSL.

Nu hoorde ik een 'voor mij' nieuwe term voorbij komen, namelijk Pairbonding.

Wat houdt dit in?

en is dit ook voor mij mogelijk?

Groeten Joost
icon

Beste antwoord door Tim 25 June 2015, 17:32

Bekijk origineel

1 reactie

Reputatie 7
Badge +11
Hallo Joost,

Welkom bij de Zakelijke Community van KPN! :D

Bij pair bonding worden twee koperlijnen van één aansluiting aan elkaar gekoppeld. Vroeg werd de tweede koperlijn alleen als reserve gebruikt. Door deze twee koperlijnen te koppelen kan de internetsnelheid van de verbinding worden verdubbeld. Deze nieuwe techniek wordt ook wel BVDSL genoemd (Bonding VDSL) en is veel sneller dan de verouderde ADSL-verbinding. De installatie van pair bonding wordt door een monteur gedaan.

Pair bonding is niet bij alle zakelijke abonnementen mogelijk en ook niet op alle adressen. Op deze pagina kunt u kijken naar de maximaal haalbare snelheid. Wanneer het resultaat ongeveer minimaal 40Mbit is, dan zou er vermoedelijk pair bonding beschikbaar zijn danwel VDSL. Als pair bonding niet mogelijk is zou het zelfs nog kunnen dat er wel VVDSL techniek beschikbaar is (Vectoring VDSL), deze techniek kan alleen over 1 koperlijn en haalt nog hogere snelheden dan VDSL en soms ook dan pair bonding.

Meer informatie over de nieuwe technieken kunt u ook hier en hier vinden.

Indien u meer informatie wenst over de mogelijkheden op uw adres dan kunt u mij een privébericht sturen met uw adresgegevens. Dan kan ik voor u kijken wat de opties zijn.

Reageer