Vraag

PB speler gast netwerk

  • 12 november 2018
  • 8 reacties
  • 126 keer bekeken

Voor mijn café heb ik een PB sound muziekspeler. Dat werkt prima. Gasten kunnen ook de Pb sound app downloaden en aangeven welke muziek ze willen. Dat werkt ook als ze op mijn KPN netwerk met experia box 10 zitten. Ik wil gasten echter alleen op mijn gast netwerk hebben. Als ik de muziekspeler op mijn gast netwerk heb dat kan de app geen verbinding maken. Lijkt wel of gaatnetwerk niet alles toelaat. Iemand een idee?

8 reacties

Reputatie 5
Badge +5
Hi @Springert,

Welkom op het zakelijk forum van KPN!

Van wat ik heb begrepen kunt u met de Experiabox welke wij in bruikleen geven geen gastennetwerk aanmaken. Gebruikt u het netwerk van de Experiabox of hebt u een aparte router?
Het gastnetwerk werkt gewoon, net als gewone netwerk. Als we de muziekspeler op normale WiFi netwerk zetten en je connect je mobiel met dit netwerk dan maakt het verbinding. Zetten we de muziekspeler op gastnetwerk en je mobiel ook, dan kunnen ze geen verbinding maken met elkaar. Is het gastnetwerk meer dichtgezet? Ik kan bij de settings ook niet veel aanpassen. PB sound verwijst ons naar de provider, zij kunnen niets doen.
Reputatie 5
Badge +5
Hi @Springert,

Welke modem hebt u? Mocht het met uw modem mogelijk zijn om een gastennetwerk aan te maken zijn er uiteraard beperkingen. Het gastennetwerk heeft niet dezelfde toegankelijkheid als het hoofdnetwerk.
We hebben een Experiabox v10. In de instellingen voor gastnetwerk kan ik niet veel aanpassen.
Reputatie 5
Badge +5
Goedemorgen @Springert,

Begrijp ik goed dat u op de Experiabox V10 een hoofdnetwerk en een gastennetwerk hebt ingesteld? U geeft aan dat de Pb sound app niet werkt op het gastennetwerk. In dit geval adviseer ik u om een aparte router te gebruiken voor gastennetwerk.
ok. Hoe moet ik dit doen? Vanuit mijn experia box een router aansluiten met een andere naam?
En wat voor soort router heb ik nodig?
Reputatie 5
Badge +5
Hi@Springert,

Wat de aparte router betreft adviseer ik u om naar een winkel als Mediamarkt of Coolblue te gaan. Zij kunnen u adviseren over de verschillende routers en uitleggen hoe u dat kunt aansluiten.

Reageer