Beantwoord

port forwarding EB V10a

  • 30 April 2020
  • 6 reacties
  • 242 keer bekeken

Ik heb net een nieuwe aansluiting en daar is een EB V10a bij geleverd.

Ik wil mijn synology server buiten mijn LAN ook kunen bereiken en moet daarom een aantal poorten forwarden.

Ik heb in eerste instantie geprobeerd de port forwarding in te stellen op een DCHP adres die de synology krijgt. Effect de poorten staan niet open. Ook met DMZ werkt het niet.

Daarna de synology op een static adres gezet buiten de DHCP reeks en de port forwarding hiervoor aangepast. Effect de poorten staan niet open.

Vervolgens een reset gedaan van de EB via de reset functie in de website van de EB.

Daarna werkte voor plm 5 minuten de port forwarding en vervolgens staan de poorten weer uit.

Is de port forwarding wel goed in te stellen op de EB of worden poorten zoals 80 en 443 voor de EB al tegengehouden?

 

icon

Beste antwoord door Rashid 11 May 2020, 11:27

Bekijk origineel

6 reacties

Als toevoeging: Als ik binnen het LAN de synology op de poorten benader werken e.e.a. gewoon zoals het hoort. Ik heb de firewall in de Synology uitgezet.

 

Reputatie 5
Badge +10

Goedemiddag @JOHNLA, bedankt dat u uw vraag op het forum stelt. Doordat wij dit niet ondersteunen kan ik er weinig over vertellen. Gelukkig ken ik iemand die u hopelijk wel verder kan helpen.

Hi @SjorsK, wellicht dat jij John verder op weg kan helpen? Als het goed is heb je een topic met een filmpje erin met uitleg over port forwarding.

Reputatie 7
Badge +6

Ik heb zelf helaas geen ervaring met de V10a, maar ik heb inderdaad wel een filmpje hoe het met de V10 kan :) 

 

 

 

Ik hoop dat het helpt! :) 

Reputatie 5
Badge +10

Bedankt voor het delen Sjors. Ik hoop inderdaad dat het helpt :slight_smile: .

Bedankt Rashid en SjorsK,

Hoe ik port forwarding in moet stellen is mij wel duidelijk. Ik merk alleen dat port forwarding instellen en bewaren bij een EB10A niet betekent dat het ook daarna werkt. Ik heb inmiddels een paar port forwardingen actief kunnen maken en houden door een reboot te doen en het ip adress buiten de DHCP range te houden. Ik kom nu ook tegen dat een port forwarding naar een permanent geleast adres in de port forwarding zonder handmatige mutatie zo maar een ander adres heeft gekregen. Ik heb KPN verzocht om een ander modem, Ik vertrouw dit modem niet meer en als ik het forum zo lees zijn er meer minder goede ervaringen met een EB10A. Ik hoop dat ik snel een V10 ontvang. Desondanks vind ik het allemaal wel vreemd dat dit modem zulke verschijnselen geeft. Ik heb ervaringen met diverse fritzboxen en een synology AC2600 en daar werken en de instellingen en blijven ze ook werken.

Reputatie 5
Badge +10

Hi John, bedankt voor uw antwoord. Afgelopen week was ik niet aanwezig vanwege vakantie. De EB10a is de nieuwste modem. De Fritzbox is een oud model welke wij niet meer leveren. Eerlijk gezegd durf ik daar weinig over te zeggen omdat ik daar nooit mee heb gewerkt en ook voor mijn tijd bij KPN was. 

U zegt een nieuwe modem te hebben gevraagd. Hebt u de nieuwe modem inmiddels ontvangen?

Reageer