Beantwoord

Port forwarding PS4 help!

  • 16 February 2017
  • 3 reacties
  • 4379 keer bekeken

Ik zie al enkele tutorials staan op internet, echter kom ik er nogsteeds niet uit.

Ik heb een PS4 die ik graag zou portforwarden om alles net wat soepeler te laten werken (nat type 1), echter lukt me dit niet.

- Port forwarding ''app'' aangemaakt genaamd Ps4
- voorzien van de volgende regels:


- vervolgens de PS4 gekoppeld aan deze port forwarding app om het zo maar even te noemen
(via MAC adress). De PS4 heeft altijd een vaste aansluiting met het internet dus vandaar.
- Vast IP adres bij DHCP bindingBen ik ergens nog een stap vergeten?
Heb ik iets verkeerd gedaan?


Gr.
Nino
icon

Beste antwoord door Tim 17 February 2017, 09:03

Bekijk origineel

3 reacties

Reputatie 7
Badge +11
Dag Nino, welkom op het Zakelijk KPN Forum! :)

Leuk dat u deze vraag op het forum voorlegt. Volgens mij doet u alles juist om poorten open te zetten. Ik denk graag met u mee hierover!

Persoonlijk speel ik namelijk ook op de PS4. Vanuit de klantenservice bij KPN heb ik vaker geholpen bij het online verbinden.
Voor mij is NAT type 2 voldoende, ik ervaar geen problemen. Games hosten en joinen, remote play en share play, party's, het werkt allemaal prima. :$

Uitleg NAT-type
- type 1 is when connecting the PS3 directly to the modem.
- type 2 is when a router is used.
- type 3 is when something is wrong.

Het verschil in type 1 en type 2 is dat de PS4 met NAT type 1 een publiek IP-adres draagt. Dat is het IP-adres van uw internetverbinding zelf. Bij het rechtstreeks toekennen van uw publiek IP-adres aan de PS4 kunnen andere apparaten niet meer met internet verbinden, tenzij u meerdere IP-adressen in uw abonnement hebt. Particuliere verbindingen krijgen altijd 1 IP-adres. Het publieke IP-adres wordt gebruikt voor de router en deze zorgt ervoor dat andere apparaten verbinding kunnen maken. Wat voor aansluiting hebt u precies bij ons?

Voor zover ik weet is het onmogelijk om met 1 IP-adres op een aansluiting, NAT 1 op de PS4 te krijgen en tegelijk ook andere apparaten op het internet te verbinden.
Maar in mijn ervaring hoeft dat ook niet nodig te zijn, als alles goed werkt.. Mag ik daarom vragen naar uw ervaringen? Hebt u issues of is er een andere aanleiding?
Dag Tim,

Bedankt voor je reactie!

Ik heb momenteel dus een bekabelde verbinding en dacht dat het portforwarden ervoor kon zorgen dat alles net wat 'sneller' zou gaan werken(vooral het downloaden van data). Ik krijg ook nooit de volle 100% download snelheid op mijn PS4 terwijl deze nog geen 4-5m van het modem afstaat (bekabeld).

Zelf keek ik hier dus naar de NAT-Type omdat ik dacht dat dat daar wat mee te maken had (Type 1 / Type 2), maar na dit verhaal gelezen te hebben zal dat dus niks uitmaken.

Ik zou eventueel nog kunnen kijken of ik wat met de bekabeling kan doen of ik moet naar een groter abonnement gaan kijken(momenteel 60mb down / 6 up).

Downloadsnelheden van PS4 downloads zijn vaak ca. 8-10mb p/s.

gr,
Nino
Reputatie 7
Badge +11
Hoi Nino,

Geen probleem, ik denk graag met je mee! :)

Nu ik begrijp dat het om de download snelheid gaat, heb ik een misschien ander advies voor je. Persoonlijk ervaar ik ook een veel lagere snelheid dan ik kan halen op mijn aansluiting. Dat heeft weinig met je eigen verbinding te maken. Drukte op de servers in Europa zorgen volgens mij voor een beperking per IP-adres. Op het internet kom je veel tegen over het wijzigen van de DNS-servers in de PS4. Dit zou ertoe moeten leiden dat je met andere servers verbinding maakt middels een andere route. Het resultaat voor mij is dat ik tot 3 keer sneller kan downloaden op de PS4 met de DNS servers van Google. Wellicht ook iets voor jou om te proberen?

DNS servers Google:
8.8.8.8
8.8.4.4

Ik ben benieuwd, deel je met ons jouw resultaten?

Reageer