Vraag

Problemen met het versturen van sms berichten. Wordt niet afgeleverd.

  • 21 February 2023
  • 2 reacties
  • 66 keer bekeken

Hallo,

 

Als onderaannemer voor KPN Netwerk regelen wij de schouw werkzaamheden voor de glasvezel uitrol. Hierbij plannen wij vaak via sms afspraken voor bewoners die we niet thuis treffen. Dit doen we door een enkel bericht naar meerdere bewoners te versturen. Helaas ervaar ik hiermee problemen sinds een aantal weken.

Telkens als ik een sms probeer te sturen naar meerdere personen krijg ik een melding dat bericht versturen is mislukt. Ik heb van alles geprobeerd met de instellingen, contact opgenomen met de klantenservice, maar nog steeds hetzelfde probleem. 

Tijdje terug werkte het voor even normaal, maar na een aantal berichten wordt de nummer telkens geblokkeerd, zelfs met bewoners (tl nummers) met wie al een gesprek gestart is. Op gegeven moment kon ik helemaal geen berichten meer versturen, waarschijnlijk door de spam filter blokkade.

Dit maakt het zeer lastig voor ons om ons werk te doen en zou graag dit eindelijk opgelost willen hebben.


2 reacties

Reputatie 5
Badge +5

Goedemiddag @Haidar,

Bedankt dat je jouw vraag hier stelt. Ik weet wel dat er beperkingen zijn voor hoeveel sms je naar verschillende nummers kunt sturen. Dit heeft te maken met regels om phishing en scamming te bestrijden. Wat deze beperkingen precies zijn weet ik niet, maar dit heb ik nagevraagd bij onze security afdeling. Ik kom bij je terug als ik hier antwoord op heb.

Om bulk sms te versturen kan je denk ik beter een sms-gateway leverancier benaderen. Vanuit je eigen zakelijke nummer overmatig sms versturen kan ertoe leiden dat het sms-verkeer wordt beperkt om bovengenoemde redenen.

Reputatie 5
Badge +5

Goedemorgen @Haidar,

Ik heb inmiddels antwoord gekregen. Er is een ‘fair use policy’ van kracht en vanuit de algemene voorwaarden is je abonnement bedoeld voor normaal gebruik voor privé doeleinden. Dit kan dus de beperkingen verklaren rondom je verbruik.

Reageer